Van der Veen: 'Brobbey wordt altijd onderschat'

BVeenstra, 22-05-2019 om 07:25, 5041 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

KNVB-coach Peter van der Veen is zeer te spreken over Ajax-talenten Brian Brobbey en Naci Ünüvar. Afgelopen zondag wist Oranje O17 het EK te winnen en de coach geeft in gesprek met Voetbal International aan dat beide spelers enorm van waarde zijn.

'Brian wordt altijd onderschat', stelt Van der Veen allereerst over Brobbey. 'Hij is van zóveel waarde voor ons. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Hij corrigeert mensen en ze luisteren ook naar hem: hij is een echte baas', aldus de trainer, die uitlegt dat Brobbey altijd heel serieus met zijn sport bezig is en zich snel ontwikkelt. 'Daarnaast geeft hij ook nog eens het goede voorbeeld op het veld. Hij scoort altijd. Het gebeurt echt zelden dat hij een wedstrijd niet scoort.'

Over Ünüvar vertelt Van der Veen dat er sprake is van een 'heel bijzondere speler'. 'Hij heeft dingen altijd eerder gezien dan de tegenstander, dat is heel erg mooi om naar te kijken. Zijn technische vaardigheden zijn van de buitencategorie. Hij heeft ongelooflijk veel gevoel in zijn voeten en weet precies hoeveel vaart hij een bal moet meegeven. Daarnaast heeft hij ook gif in zich om iedere training en wedstrijd beter te worden.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcamuc
Ik hoop dat hij volgend seizoen regelmatig minuten maakt in Jong Ajax, dan gaat echt blijken of hij zijn sterkte ook op prof niveau kan gebruiken, zo sterk als die is zou het me niet wonderen als die in de toekomst ook gewoon de baas is tegenover centrale verdedigers op Eredivisie niveau. Waar ik vooral naar uitkijk is Ünüvars debuut in Jong Ajax, wat we, gezien hij binnenkort 16 wordt, wel kunnen verwachten komend seizoen
0 0
Ozymandias
Brobbey heeft natuurlijk een enorme fysieke voorsprong maar persoonlijk vind ik dat niet zijn grootste kracht. Ik vind zijn overzicht en oog voor de lopende mensen veel indrukwekkender dan zijn fysiek. Het lijkt alsof Brobbey altijd al voordat de bal naar hem wordt gespeeld weet waar de lopende mensen zijn en dus waar hij de bal naartoe moet spelen. Hij is perfect geschikt voor een speelstijl waarin hij vooral met zijn rug naar het doel van de tegenstander moet spelen om de bal te ontvangen en vervolgens te kaatsen op een lopende speler. Zijn fysieke kracht helpt hem natuurlijk om de bal bij zich te houden maar volgens mij is hij fysiek sterk genoeg (of zal hij dat ten minste wel worden) om ook op het hoogste niveau de bal lang genoeg af te schermen om die vervolgens naar een lopende ploeggenoot te spelen. Brobbey heeft dit seizoen ook laten zien een bepaalde slimheid te hebben ontwikkeld bij zijn loopacties de diepte in. Daarbij is hij (doordat hij voor het eerst echt op kracht heeft mogen trainen) een stuk explosiever en sneller geworden. Hetgene waar hij voornamelijk nog enorme stappen in moet zetten is zijn afwerking. Hij scoort regelmatig maar hij mist wel veel te veel 100% kansen voor een spits.
0 0
AFCAMM
Het was bij Brobbey vooraf makkelijk om te denken dat het een speler is die zijn voordeel vanzelf kwijt gaat raken als ‘ie tegen ‘echte kerels’ komt te spelen.
Als je hem vervolgens bezig ziet, dan zie je snel dat hij veel meer is dan een jeugdspeler die fysiek voor ligt. Hij had in de finale volgens mij ook een heel mooie actie aan de lijn. Technisch een goede speler en fysiek niet alleen een voorsprong op de jeugd. Ook volwassen kerels leggen het tegen hem af.

En Ünüvar, tsja, wat moet je daar nog over zeggen. Een parel.
0 0
Tagliafigoat
Zeker waar wat hij over Brobbey zegt. Ik dacht ook altijd dat hij vooral op zijn fysiek leunde, maar het afgelopen jaar heeft hij zich op technisch vlak echt enorm verbeterd. Dat in combinatie met zijn snelheid en kracht maakt hem echt een potentiele topper.


Over Naci kunnen we kort zijn, voor hem steek ik mn hand in het vuur dat hij het 1e gaat halen. Je hoeft alleen al naar zn 1e pass in dit filmpje te kijken en je weet genoeg:
https://www.youtube.com/watch?v=H2cgrycyVWc
1 0
neutraaltje
ikl heb het filmpje bekeken.. en nu al een geweldige speler..
en dan heb ik het niet over zn techniek (die hebben de meeste ajaxieden wel) maar zijn inzicht en capaciteit om andere vrij te zetten.
hij ziet gaten die er niet zijn
0 0
Milanajax
Ajaxieden? Houd op hoor. Als je dat nog fout schrijft, dan ben je geen Ajacied
1 0