Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marin zwaait uit: 'Het is tijd om vaarwel te zeggen'

JesseTH, 21-05-2019 om 18:35, 9020 views, Instagram |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Razvan Marin, Ajax' aankoop voor het komende seizoen, heeft op zijn Instagram een dankwoord en afscheidswoorden gericht aan de mensen rondom Standard Luik. De middenvelder houdt een warm gevoel over aan de club en maakt zich nu op voor het vervolg van zijn carrière in Amsterdam.

'Na twee jaar en 104 wedstrijden zit mijn tijd bij Standard Luik erop', opent Martin op zijn eigen Instagram. 'Het zal een groot onderdeel uit blijven maken van mijn hart en ik wil deze club dan ook bedanken voor mijn groei als speler en mens. Ik buig voor de fans die ons steunden in goede en in slechte situaties, voor hen die me de kracht gaven om alles te geven op het veld.'

De Roemeen beseft als geen ander dat het tijd is om zijn hoofdstuk in België af te sluiten en zich nu te richten op succes in Amsterdam. 'Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen mijn team, de club, onze fans en de mensen die ik in de afgelopen jaren heb ontmoet. Ik hoop jullie snel te zien.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DanielAjax
Van deze jongen gaan we dus echt genieten. Het is al een zeer goede middenvelder, met de ajax scholing erbij gaat deze jongen al die mooie acties die hij tot nu toe liet zien voortzetten bij ons. Maar dan met meer voetbal intelligentie in ons total football systeem. Conclusie: Goede kans dat Marin een speler wordt in het klassement van Xavi, Iniesta
1 0
Aad82
Hij is ook serieus en hardwerkend. Gaat goed komen.
1 0
AnsB
Het blijft voor mij onduidelijk wat voor type middenvelder hij nou is.
Gehaald als opvolger van Frenkie, werd gezegd. Dus een controleur denk je dan.
Het is een dynamische middenvelder, mogelijk de opvolger van Van de Beek, wordt hier beweerd.
Op transfermarkt.nl wordt hij omschreven als een centrale middenvelder, met als 'nevenposities' aanvallende middenvelder en defensieve middenvelder.

Hij heeft in 28 wedstrijden 7 gele kaarten gekregen, dan denk je aan een defensieve middenvelder (al hoeft dat niet).
Het zal dan wel net zo'n allrounder zijn als Donny inderdaad (denk ik dan maar).
Ben erg benieuwd naar hem. Weet iemand wat zijn belangrijkste kwaliteiten c.q. zwakheden zijn?
2 0
ETM
Donny is combinatie-speler bij uitstek. Hij is heel slim in het lezen van ruimtes. Donny kan ook wel wat aan de bal, maar doet dan weinig voorwaards. Donny is geen loper met de bal, zegmaar. In de kleine ruimte is het een beetje een futsal- speler
Ook lager op het veld zie je Donny weinig naar de tegenstander toe voetballen. Donny kan goed vechten voor de bal, maar ik zie hem niet als controleur. Niet een speler die het spel vooral voor zich moet hebben. Ik vind Donny ook duidelijk van de kortere passing, en minder van de midden tot langere passing. Wat Donny heel goed kan is de ruimte om hem heen herkennen aan de bal. Dan voetbalt hij bijna vanuit stand. Ook komt hij met loopacties goed voor het doel. Heeft zeker een goed schot in de benen. Maar ik meen dat hij niet snel van afstand schiet, al heeft dat ook met zn positie afgelopen seizoen te maken. Donny speelt zegmaar om zn eigen as.

Marin ken ik niet goed, maar als ik de beelden van hem bekijk doet hij iig veel meer voorwaards aan de bal. Een hele 'verticale speler' die meer meters maakt aan de bal, hij valt de ruimte graag aan. Nu speelde hij ook lager op het veld dan Donny, maar dat heeft ook een reden. Meest opvallend aan Marin vind ik zn passing terwijl hij op snelheid is. En uiteraard zn schot, een geplaatste pegel. Verdedigend zie je hem slidings maken op de bal, iets dat je Donny niet vaak ziet doen. Kort gezegd lijkt Donny meer tussen de 8 en de 'moderne' 10 in te zitten en Marin meer een 8. Maarja dat beeld wordt ook gecreeerd door de keuze van de trainers :)

Ik vind Marin op basis van alle highlight video's iig op geen 1 Ajax-speler van vorig seizoen lijken. Ik lees vaak een nieuwe Schone, en dan neem ik aan dat men op Schone doelt toen hij meer een AM was, maar Marin heeft veel loopvermogen en gebruikt dat dus ook veel. Ook was de aanvallende Schone meer een spelverdeler, en klassieke 10 zeg maar. Dat hij eerder Frenkie vervangt dan Schone heeft te maken met de rol die Schone had. Marin moet veel vrijheid hebben om aan te vallen, dat is duidelijk.

Ben zeer benieuwd iig; ik zie veel voetbalintellentie bij Marin en een enorme drive.
2 0
AnsB
Dank voor je uitgebreide reactie! Ik ben het overigens niet helemáál eens met je analyse van Donny, want ik denk dat Donny ook als controleur kan, en dat hij op die manier juist heel goed zou zijn om het spel te versnellen (vanwege zijn - idd bij uitstek - combinerende vermogen, maar ook door zijn wendbaarheid). Ik vind dat Donny naast combinatiespeler, ook bij uitstek functioneel speelt. Zo speelt hij alleen een man uit als dat functioneel is voor het moment (en dan beheerst hij dat ook). Ik denk daarom dat hij op 6 anders zou spelen als de situatie dat vergt. In Oranje zag ik hem b.v. in zijn ijzersterke wedstrijd ook verdedigend goed werk doen in de tweede helft. Ik denk echt dat vdBeek op elke positie op het middenveld goed uit de voeten kan (behalve als spelverdeler) en dat het er vooral aan ligt wat een team nodig heeft, waar hij het best rendeert.

Van jouw analyse van Marin word ik vrolijk. En ik snap dan wel waarom hij vergeleken wordt met Frenkie: beiden controleur, met een goede sliding en beiden veel 'onderweg' zoals TH het formuleert (terwijl Schöne dan meer terugzakt en de balans bewaakt). Precies de reden voor TH om NIET vdBeek naast Frenkie te zetten omdat ook vdBeek een speler is die veel onderweg is en ook moet zijn. Ik vond dat een hele heldere en voor mij inzichtgevende gedachte (al is het achteraf ook heel logisch, maar ik kijk relatief nog niet zo lang op een analyserende manier naar voetbal en heb dus hier en daar achterstanden, ook omdat ik zelf nooit heb gevoetbald).

Maar ik hou erg van voetbalintelligentie omdat deze eigenschap een enorme pré is en op veel verschillende vlakken doorwerkt, op de eerste plaats qua inzicht, en dat heeft een directe invloed op o.a. positioneel en ruimtelijk denken, functionaliteit in je spel leggen en combinerend vermogen.
Dus als je dat paart aan een goede techniek en loopvermogen dan heb je in potentie een hele goede combi voor de echte top. En dan ook nog een enorme drive. Ik snap waarom sommigen zeggen dat hij de nieuwe sensatie kan worden!
0 0
ETM
Voetbalintelligentie is de sleutel bij het inschatten van potentie wmb.

Van de beek als controleur kan, maar ik denk dat zn kwaliteiten dan vooral in meer open wedstrijden een meerwaarde kunnen vormen. Vd Beek achter het spel in de opbouw, tegen een gesloten tegenstander, dus in de 2de fase, zie ik niet zo zitten, althans ik heb niet in zn spel gezien waarom je dat zou moeten willen. En ik vind het zonde van wat ik als zn voorname kwaliteiten zie.
Bosz, Keizer en Ten Hag lijken er ook zo over te denken. (wat overigens geen goede reden is waarom je er niet anders over zou kunnen denken :)
0 0
Ozymandias
De enige overeenkomst met De Jong is dat hij op een vergelijkbare positie speelt en dat hij zich veelvuldig laat inzakken om de opbouw te ondersteunen. De manier waarop hij dat doet is totaal anders dan De Jong (die het doet door middel van zijn loopacties met de bal). Marin is (aan de bal) meer een type Schöne maar heeft een groter loopvermogen waardoor hij nadat hij als spelverdeler zijn (lange) pass heeft verstuurt als box-to-box middenvelder ook aanvallend zijn bijdrage kan leveren. Hij geen geen grote zwaktes maar als ik een zwak punt moet noemen denk ik dat het zijn verdedigende positionering is. Hij is wel goed als er vooruit wordt verdedigd en dat is voor een toekomstige Ajacied natuurlijk van groot belang.
2 0
AnsB
Ook jij bedankt voor je reactie!
Ik ben in jouw tekst vooral blij met de lange pass, want dat is, als Ziyech vertrekt, wel iets dat we nodig gaan hebben. En het is ook een heel belangrijk wapen voor situaties waarbij Ajax onder druk staat en meer de lange bal hanteert.
Dat vond ik in dit elftal één van de grootste zwaktes: de uittrappen van Onana zijn heel instabiel, de ene keer 'op de stropdas', maar ook vaak superslecht.
0 0
Kokakola
Benieuwd naar deze speler.
0 0
de_pitbull
Dan was ie vast weinig geblesseerd, das mooi!
0 0
Chesterson93
Een indrukwekkend aantal wedstrijden in 2(!) seizoenen België.
0 0
Radie125
In België is rekenen niet het sterkste vak
1 -2
Gonzalez75
Dat dacht ik ook, meer dan honderd wedstrijden in twee jaar. Telt de training ook mee? Haha.
0 0
Tecmessa
Mozes kriebel, dat is 52 wedstrijden per seizoen. Netjes inderdaad!
0 0
18-3-1900
Welkom Razvan
2 0
ajax4lifebaby
Zin om hem te zien spelen. Denk dat dit er weer 1tje wordt hoor.
5 0