Eerste goal Spurs bezorgt Ten Hag schuldgevoel

NielsOpdam, 19-05-2019 om 09:45, 20025 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Erik ten Hag baalt van de eerste tegengoal van Tottenham Hotspur. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met de NOSOok gaat Ten Hag in op de mogelijke leegloop bij Ajax en een eventueel vertrek naar Bayern München.

'Wij zullen vechten voor iedere speler', opent Ten Hag. 'Ik begrijp het ook als spelers stappen willen maken.' Een van de spelers die misschien een stap wil maken, is Hakim Ziyech. 'Ik ken de wens van Hakim, maar ik weet ook dat het ideale plaatje voorbij moet komen om die stap te kunnen zetten. Wij zullen ook ons plaatje presenteren.' Naar verluidt staat ook Ten Hag in de schijnwerpers. Zijn oude club, Bayern München, zou hem willen inlijven als hoofdtrainer. 'Een fantastisch mooie club, maar ik zit bij een hele mooie club.'

Tegen Tottenham Hotspur kregen de Amsterdammers de 2-1 tegen, nadat Matthijs de Ligt en Daley Blind meegingen met een vrije trap. 'Uiteindelijk moeten ze daar zelf keuzes in maken, maar de manier waarop we dat uitvoeren, was niet heel erg handig. Ze hadden dat beter moeten inlezen, maar om dat op dat moment aan te sturen, is bijna onmogelijk. De coach had ervoor moeten zorgen dat ze dat niet hadden gedaan, daar ben ik het wel mee eens.'

Toch vindt Ten Hag niet dat hij toen is meegegaan in de euforie. 'Nee, want je moet altijd dichtbij jezelf blijven. De keuze om mee te gaan, was ook juist. Alleen de snelheid van nemen en de twijfel die in de ploeg zat, was niet goed.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Sterk verhaal van Ten Hag
0 0
f.m.d.
Kwalijker was het inbrengen van Neres in een bekerfinale die al gespeeld was.
0 0
Ajax1969
Achteraf gezien zal ten Hag dat met je eens zijn, maar ten Hag kon niet weten dat juist hij geblesseerd zou raken.
0 0
f.m.d.
Juist hij was ook aan de kant gehouden uit voorzorg. Waarom dan toch inbrengen bij zo een stand. Onnodig risico.
0 0
maikelklaassen
de ligt had gewoon kaartje moeten pakken daar ipv laten poorten op die plek.
0 0
arigold
Wat dacht je van Tagliafico? Die had hem ook neer moeten leggen als laatste noodgreep.
0 0
Kikke
had hij dan een concreet voorstel van Bayern gekregen? Ik las laatst dit van een oud Duits international in zijn column, quote 'Ten Hag was eerder al trainer van het tweede elftal van Bayern en wordt nu in verband gebracht met zijn oude werkgever. Ajax haalde hem in 2018 op, nadat hij het goed deed bij FC Utrecht en Go Ahead Eagles. 'In München kreeg hij geen nieuw contract omdat hij geen succes boekte met de amateurs', zegt Hamann. 'Dat iemand perfect kan werken in een specifieke omgeving wil niet zeggen dat dat ook kan bij een club als Bayern.' Trouwens iedereen roept dat Ten Hag niks te verwijten valt, vind ik dus wel, bij de rust sta je 3-0 voor, de vorige week, plukte Onana alle ballen uit de lucht in een keer gaat hij op de lijn keepen, komt niet uit het goal. Er wordt geprobeerd er uit te voetballen, de week ervoor werden de ballen het stadium uitgespeeld. Maar wel de nul gehouden, daar gaat het om, resultaat, niet of je ook nog beheerst voetballend eruit komt, dat is mooi, maar niet in deze wedstrijden, dat is je zelf overschatten. Daarbij had Ten Hag de boodschap mee gegeven, we gaan de wedstrijd in met het idee dat het 0-0 staat, waar slaat dat in godsnaam op. Maar goed, het is gebeurd en alles is achteraf gelul. Leermoment en jammer dat een aantal spelers weggaan. Het zou zo mooi zijn geweest om met bijna dezelfde ploeg door te gaan. Ziyech gun ik het van harte, maar die is ook al wat ouder, vind dat de jongeren moeten blijven. Jammer van de Ligt, begrijp het echt niet. Je bent 19 jaar en dan kan je best je club wat van je betere jaren gunnen... trouwens nog een verwijt, aan Ten Hag, je weet dat ze in een andere structuur gaan spelen in de wedstrijd, dan bereid je je spelers daarvoor met instructies wat te doen. Maar goed, het was een fantastisch seizoen, maar uitschakeling was totaal onnodig, maar dat hoef ik niet te zeggen, dat weet Ten Hag en de spelers zelf als geen ander.... ben super blij met dit seizoen en heel veel mooi voetbal gezien, bedankt daarvoor!
1 0
PeterVKV
Toch zal Ten Hag ervan geleerd hebben. Je staat met 3-0 voor en de potentieel sterke tegenstander gaat knallen voor zijn laatste kans met een lange spits, opkomende backs en diepgaande middenvelders. Een spits eruit en een verdediger erbij in de rust en daarna compact spelen met backs die doordekken op de backs van de tegenstander zodat Ziyech en Tadic niet constant achter die lui aan moeten en daardoor geen puf meer hebben om die beslissende goal te maken. Twee cv's sluiten de lange spits in (zoals Ajax een paar jaar geleden Pelle aanpakte) en een derde cv voor de rugdekking of juist doordekking. Lijkt me heel logisch.

Je moet volgens Cruijff niet in paniek een extra verdediger inbrengen maar slim anticiperen zou hij ook hebben gewild. Ten Hag heeft denk ik veel geleerd van dit seizoen en zal voor volgend seizoen nog veel willen verbeteren. Zo werden alle uitwedstrijden tegen de rest van de top-4 verloren. Vooral van PSV-uit en Feyenoord uit zal hij veel hebben opgestoken. Ook hier waren er veel tactische fouten. Dus hebben we volgend jaar een nog betere coach dan dit jaar.
1 0
Dennis1964
Die gaat naar Bayern München als de kans zich voordoet. Wat is plan B bij Ajax????
0 -1
JohnnyD
Ik heb na die laatste doelpunt meteen tv uitgezet (had bij wijze van spreken afgekeurd kunnen zijn geweest) en ben gaan lopen. Daarna niets over kunnen lezen nog. Gaat gewoon niet. Volgens mij nog nooit zo erg gehad als na deze wedstrijd.
2 -1
BrandjeXL
Wat gebeurd is is gebeurd. Bij de derde goal zat ook alles tegen. Magallan die uit glijdt, Mathijs die de bal wil blokken en hem zodoende precies genoeg raakt dat ie langs Onana gaat. Hakim die vlak voor langs schiet en ook nog de paal raakt. Om dingen ineens anders te doen werkt vaak ook niet. Het enige wat je TH kan verwijten is dat hij met Dolberg startte en veel te lang wachtte met het wisselen van Schöne maar de beste man heeft gedaan wat hem het beste leek. Het mocht niet zo zijn.
2 -1
Juichtoon
Het zat niet tegen. Als je een goal in de slotfase moet incasseren komt dat door het niet goed beheersen van het positiespel. Dit heeft Johan echt heel vaak gezegd.
Als je de beelden terugziet zie je dat het veld veel te lang werd gehouden (wel 40 m) ipv klein (bij balverlies maximaal 30 m). Hierdoor moest er 10 x 50 is 500 m2 te veel ruimte worden verdedigd. En zo kwamen we 4 keer in 5 seconden een stap te laat. En eigenlijk was dit de hele wedstrijd al aan de gang.
Als dit team langer bijeen zou blijven wordt dit punt ook verbeterd want alles heeft tijd nodig. Het is al heel bijzonder dat dit team zo presteert na 1 jaar ( dat wil ik nog wel toevoegen).
1 -1
MichelBoerebach
Ik denk dat ze beter in een 20x10 meter zone van links die 5 seconden hadden kunnen pakken, en van daaruit 23 meter met een diepe spits lang over de 40x10 is 400 zone spelen. Maar dat is mijn mening...
0 0
BrandjeXL
Wat jij wil
2 -1
Juichtoon
We krijgen te vaak doelpunten in de slotfase tegen. Jij denkt dat het dan tegen zit. Er is een oorzaak.
Natuurlijk als Hakim nog een binnen schiet is het over. Maar zelfs dit is geen toeval. Hakim heeft de laagste schot/ goal ratio van alle Ajax spelers.
Nogmaals hiervan zit de ruimte tot verbetering. Ik constateer slechts. Neemt niet weg dat de prestatie geweldig was.
0 0
BrandjeXL
Wat jij wil
1 -1
henwildie
Zelfde als tegen heerenveen....
3 -1
Juichtoon
En tegen Fnoord eigenlijk 2 keer want ook in het bekerduel had Fnoord door goed de ruimte in te lopen 2 x de 1-0 op de schoen. De aanval voorafgaand aan bal van Larsson op de paal is in dit verband exemplarisch.
0 0
GrandMasterFlex
Zeg dan niks...
0 -5
henwildie
Nou kan inmiddels echt nagenieten van het geweldige seizoen, maar blijft zonde dat hetgeen tegen heerenveen fout ging nu weer kantelgoal opleverde. Maar belangrijker dan finale halen is de manier waarop we europa veroverd hebben en wereld hebben laten genieten. Overal op de wereld kunnen we met de borst vooruit op vakantie in ajaxshirtje lopen :)
4 0
BrandjeXL
Dat laatste behoor je juist te doen als het minder gaat. Nu heb je weer vele "fans" erbij die ook weer afhaken als het minder gaat.
0 0