Ünüvar blessurevrij richting EK-finale: 'Ben fit'

ThijsZwagerman, 18-05-2019 om 22:15, 6217 views, OnsOranje |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-speler Naci Ünüvar is momenteel met Oranje O17 actief op het EK in Ierland. Op de Instagram Story van OnsOranje beantwoordt de jongeling enkele vragen van nieuwsgierige fans en gaat hij natuurlijk ook in op EK-finale die zondag op het programma staat. Ook neemt hij de twijfels over zijn fitheid weg.

In de finale is Italië zondagmiddag de tegenstander. Oranje O17 versloeg eerder in het toernooi al toplanden als Engeland, België en Spanje en in de eindstrijd tegen de Italianen willen de Nederlandse talenten hun sterke toernooi verzilveren. Ünüvar kent de krachten van de opponent, maar is zeer optimistisch gestemd. 'Ik denk dat Italië een sterke ploeg is. Ze hebben grote spelers en zijn erg fysiek, maar ik denk dat wij als team wel beter zijn en meer kwaliteiten hebben. Het moet dus goed komen.'

Zelf hoopt de jonge Ajacied in de finale doel te treffen. 'Het belangrijkste is natuurlijk dat we winnen, maar ik hoop wel een goaltje mee te pikken. Daar ga ik wel voor.' De technicus werd eerder dit toernooi nog geteisterd door een blessure, maar die is nu verholpen. 'Ik had wat pijn in mijn lies, maar gelukkig ben ik nu helemaal hersteld. Ik ben gewoon fit.'

Ünüvar speelde in de jeugdopleiding van Ajax al meerdere belangrijke wedstrijden. Van zenuwen is bij hem dan ook geen sprake. 'Ik heb geen zenuwen, maar ik heb wel altijd gezonde spanning. Ik heb gewoon zin om te spelen.' Behalve Ünüvar maken ook de Ajacieden Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Anass Salah-Edinne, Calvin Raatsie, Devyne Rensch en Neraysho Kasanwirjo deel uit van de selectie van Oranje O17.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Iemand een tijd en waar het allemaal te zien gaat zijn?
0 0
trodat4030
De finale van de Nederlandse voetballers onder 17 jaar tegen Italië is zondag vanaf 17.25 uur live te volgen via NOS.nl, in de NOS-app en via NPO 1 Extra (KPN: 76, Ziggo: 128). Het commentaar is van Jan Vincent van Zuiden.

LIVE OP NOS.NL
LIVE OP TV

Aldus NOS

En wat Joris hieronder zegt over het yt kanaal vd uefa klopt ook.
0 0
FlyingDutchMan
Thanx
0 0
joris023
17:30 uur, is te kijken via het officiële YouTube kanaal van de UEFA. Voor zover ik kan zien wordt het niet op een NL kanaal uitgezonden.
0 0
FlyingDutchMan
Dank
0 0
iammike
Nos.nl
0 0
Papito020
Viel in de halve finale goed in. Na zijn inbreng in de 2de helft gelijk veel meer dreiging voor t doel van de belgen. En de goal is na zijn inbreng gevallen. Voegde echt positieve vibes toe.
1 0
MNJ7
Hoop dat ie volgend seizoen debuteert ,
Doet me veel aan Appie denken en dat is ook zijn voorbeeld. Paar goede aankopen doen en talenten voorbereiding mee laten draaien en bij het eerste elftal laten meedraaien:
Lang
Eiting
Gravenberch
Schuurs
Traore
Danilo
Nunnely
Unuvar
1 -3
Ajax#1900
Je weet echt totaal niet waar je het over hebt, maar oké
1 0
tikkie takkie
Die jongen is nog maar 15 .. ik denk dat volgend jaar een debuut bij het 1e iets te vroeg komt om eerlijk te zijn ...
2 0
3*stars*3
Over een paar weken 16 maar we moeten idd nog geduld hebben.
0 0