Ajax O19 heeft kampioenschap in eigen hand na nederlaag AZ

ThijsZwagerman, 18-05-2019 om 17:30, 10300 views, AS |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

In de competitie van Ajax O19 heeft titelconcurrent AZ O19 dure punten laten liggen tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Op eigen veld kregen de Alkmaarders in de slotfase van het duel de deksel op de neus: 0-1.

De nederlaag van AZ betekent zeer goed nieuws voor het Ajax O19 van trainer John Heitinga. De Alkmaarders zouden bij een zege namelijk over Ajax heengaan, maar door het late puntenverlies ging dat niet door. Ajax heeft nu, met evenveel gespeelde wedstrijden als AZ, twee punten voorsprong op de Alkmaarders. 

Ajax komt zelf aanstaande woensdag pas weer in actie. De competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd namelijk verplaatst doordat veel spelers uit het O19-elftal van de Amsterdammers momenteel met Oranje O17 actief zijn op het EK in Ierland.

Als Ajax woensdag wint, verkleint het het gat met koploper Feyenoord O19 - dat zaterdagmiddag Vitesse O19 versloeg - tot één punt. Op de de laatste speeldag van de competitie (zaterdag 25 mei) kan het elftal van Heitinga vervolgens over Feyenoord heengaan en kampioen worden. De Rotterdammers komen die dag op bezoek op De Toekomst, waardoor Ajax het kampioenschap nu in eigen hand heeft. 

Stand competitie Ajax O19:

1. Feyenoord: 13 - 26
2. Ajax: 12 - 22
3. AZ: 12 - 20
4. PSV: 13 - 20
5. NAC: 14 - 17
6. NEC: 13 - 15
7. Sparta Rotterdam: 12 - 11
8. Vitesse: 13 - 10

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAHOOLIGAN
moet de kaartverkoop nog beginnen?
0 0
trodat4030
Is niet nodig, iedereen is gewoon welkom.
0 0
Antafca
vraag ik me ook af, nog niks over gevonden
0 0
AFCAHOOLIGAN
nog steeds geen nieuws!
0 0
Antafca
hopelijk komen de jongens van UA ook :)
0 0
ReinBurg
Nu wij ook eens "op zijn Kuyt's" bij wijze van uitzondering op volle oorlogssterkte, want er zijn toch geen andere belangen meer bij 1 of 2:

Kotarski

Dest Botman Timber Bakker

Ekkelenkamp Gravenberch Kühn

Brobbey Traoré Ünüvar

En met 3000 man eigen publiek!

...dat ze niet denken even de titel op te halen met Cocksuck op onze Toekomst
3 -2
trodat4030
Dat gaat niet. Veel van deze spelers zijn niet meer speelgerechtigd omdat ze teveel wedstrijden in de KKD hebben gespeeld. Ik weet niet exact waar de grens ligt, maar als je meer dan X wedstrijden op een hoger niveau hebt gespeeld (KKD of zelfs 1), mag je niet meer terug naar o19. Kotarski, Botman, Bakker, Gravenbergh, Ekkelenkamp en Traore zullen daar denk ik wel onder vallen. Daarnaast is het niet eerlijk tov de spelers die het hele seizoen hebben gespeeld voor deze titel en ze in deze positie hebben gebracht om de titel nog te winnen, zij verdienen ook om het zelf af te maken. Is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling ook.
1 0
ReinBurg
Van die regel ben ik niet precies op de hoogte sorry. Maar hun stellen óók Kockcu op he
0 0
trodat4030
Maar die heeft 3 invalbeurten en 1 basisplaats in het 1e en that's it. De Beloftencompetitie telt weer niet mee voor deze regel dus Feyenoord heeft er minder last van. Verder is Kockcu een leuke speler, maar niet het 8e wereldwonder op kicksen. Ik heb junioren CV's (Kemper en Sidoel) spitsen met CL ervaring (Moise Kean) compleet in de achterzak zien hebben, eredivisie ervaring zegt niet alles.
1 0
Mikes
Volle oorlogsterkte en dan kom jij met deze opstelling.... Als er iets in Youth League wel bewezen is, is dat die Jong spelers helemaal niet per definitie beter zijn dan een aantal van O19.
Botman.....
Bakker is niet beter dan Salah Eddine
Middenveld is totaal niet uitgebalanceerd. Taylor en Timber voor Kuhn en Ekkelenkamp.
Brobbey als buitenspeler....
0 0
ReinBurg
Wat wil jij Dan? Traoré als buitenspeler? Je moet m.i. gewoon de beste 11 individuen opstellen dan heb je ook de meeste power en versla je ze alleen al op fysiek maar óók op individuele klasse. Die jongens van Jong zijn niet voor niks doorgeschoven dus ik ben het oneens met je. Overigens Salah Eddine ben ik wel met je eens en dan voor Botman ofzo
0 -2
falonso
Gewoon met je beste 11 spelen gaat geen succes opleveren als de helft op een positie moet spelen waar ze niet horen...
2 0
ReinBurg
En ik zeg van wel
0 -2
falonso
Oh, dan is het zo. Man man man, wat een niveau zeg. Jij kan bij het lijstje niet serieus te nemen supporters.
1 -1
FlyingDutchMan
Je kan het lijstje ook niet serieus nemen, te hilarisch xD
1 -1
ReinBurg
Als je het verstand niet hebt dan kun je iets ook niet serieus nemen.
0 0
Dick
Hun competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd verplaatst doordat veel spelers uit het O19-elftal momenteel met Oranje O17 actief zijn op het EK in Ierland.

Briljant !
4 0
JannickAFCA
Iemand die weet hoe ik hier kaartjes voor kan krijgen?
0 0
Murph
Volgens mij niet nodig
0 0
Broekzak
Dat wordt dus op volle sterkte tegen Feyenoord lijkt me.
1 0