Van Bronckhorst over Ajax: 'Echt uitzonderlijk'

BVeenstra, 18-05-2019 om 10:25, 7253 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Giovanni van Bronckhorst heeft het afgelopen seizoen enorm genoten van Ajax. De trainer, die vertrekt bij Feyenoord, zag Ajax 'uitzonderlijk' presteren in de Champions League, zo citeert De Telegraaf de coach.

'Bij Ajax dit seizoen in de Champions League dacht ik: hoe is het mogelijk dat ze zo kunnen presteren? Ik vind het echt uitzonderlijk wat ze hebben gedaan. Als voetballiefhebber en trainer geniet ik daarvan', spreekt hij vol lof over de Amsterdamse club.

Ajax 'stinkt' inmiddels van het geld en financieel gezien kunnen de Amsterdammers dan ook het Bayern München van Nederland worden. De vraag is dan ook: kan ook Ajax zeven keer op rij kampioen worden? 'Dat is niet onmogelijk, ze hebben het vermogen om goede spelers te halen', zegt Van Bronckhorst, die voor Feyenoord juist hoop haalt uit het Ajax-seizoen in Europa. Waar Ajax in Europa de clubs met het grote geld wist te verslaan, zou Feyenoord dat ook moeten kunnen in de Eredivisie. 'Exact', besluit Van Bronckhorst, die met Feyenoord in 2017 landskampioen werd.

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
gek, maar ik denk dat gio in italie verder gaat. Begrijp ik dat ze m in Schotland ook heel graag zouden willen hebben? Zou voor hem niet zo gek zijn. Respect van de fans daar is zo oneindig veel groter dan bij t klagende en morrende knor-publiek.
0 0
SjaakWolfs
Gio is een gentleman en laat zich niet leiden door sentimenten. Top.
1 0
markk
Gio is inderdaad een sympathieke en nuchtere man, kan ik niet zeggen over de trainer van PSV.
0 0
T.reckveugel
Vergeet het scheidsrechterkorps van Nederland niet. Die hebben pusvee het hele jaar in het zadel gehouden. En in het jaar dat de kakkerlakken kampioen werden op de dag dat het mis ging voor ze greep Naaihuis persoonlijk in bij Groningen, haken Onana, niet fluiten, zeggen dat niemand klaagde, terwijl dat gelijk geel had geweest. Arrogante hond.
En dit heeft niets net Calimero te maken, we zijn er allemaal bij gewest, simpel de feiten weergegeven
1 0
ajaxmachtig
Het is wel Calimero gedrag. Wij zijn Ajax en niet te stoppen, toch? Ajax heeft zelf gefaald die jaren.
0 0
4xEC1
Gio is gewoon eerlijk, zoals van Persie ook eerlijk is over Ajax. Geen 020 gedoe en zo... Gewoon eerlijke waardering over de rivaal. Echte mannen zijn het. Want toegeven dat de tegenstander beter is maakt je wat mij betreft een echte man. Ajax is eigenlijk gewoon de beste club ter wereld. Waarom? Omdat Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Italië veeeel meer inwoners, veeeeel meer geld (in het voetbal) heeft dan Nederland. Dus ook veel meer goede spelers kan kopen. In het verleden gold dit ook natuurlijk. Maar Ajax, Ajax uit dat kleine Nederland met amper 18 miljoen inwoners, met veeeeel minder geld dan de zojuist genoemde landen, heeft 4 EC1/CL gewonnen. En in 2019 bij de 4 beste van Europa hoorde. Real, Benfica en Juve naar huis geatuurd. Bayern heel lastig gemaakt, en niet van verloren. Ajax heeft zijn al grote naam, ondanks jarenlange droogte Europees gezien, weer groot gemaakt. Reuzen gedood. Als kikkerlandje!!!! Als Real, Bayern of Chelsea de CL wint kijkt niemand daar van op. Miljoenen hebben deze clubs te besteden. Maar als AFC Ajax zover komt met een speelwijze wat overal ter wereld sympathie opwekt, een speelwijze wat sowieso door Ajax (lees Cruijff) groot is gemaakt, dan zijn wij gewoon de beste ter wereld. Kan niet anders. En daarom ben ik zo FUCKING TROTS om als (notabene) een geboren Rotterdammer die al vroeg in zijn leven inzag dat Ajax ALTIJD het beste voetbal speelde, om Ajacied te zijn. WZAWZDB!! A.F.C. Ajac Amsterdan for eternity!
0 0
4xEC1
A.F.C. AjaX moet dat zijn natuurlijk!
0 0
Redrum
Gio is gewoon een hele sympathieke gozer, die eigenlijk totaal niet bij Feyenoord past qua persoonlijkheid. Hij is veel te goed voor dat simpele hersenloze volk. Ondanks alle prijzen die hij met een hele beperkte groep gepakt heeft zijn ze daar blij dat hij weg is. Ze snappen daar maar niet dat ze gewoon hele beperkte voetballers hebben rondlopen en dat Gio het maximale uit die groep heeft gehaald. Nu denken ze daar dat Jaap Stam er even voor gaat zorgen dat ze weer mee gaan doen om de prijzen in Nederland. Ik denk dat het ze heel vies tegen gaat vallen. Jaap Stam is een hele beperkte trainer. Daarnaast verwacht ik dat Jaap een heel eng mannetje wordt bij Feyenoord. Die gaat ook op een hele zielige manier dat tokkiepubliek lopen pleasen. Ze zullen Gio nog gaan missen daar volgend jaar. Want Jaap Stam gaat met deze zeer beperkte selectie echt geen wonderen verrichten en dan is hun absolute sterspeler nog gestopt met voetballen ook. Berghuis en Vilhena nog even weg en je hebt een ploeg die met moeite voor plek 4 gaat spelen.
3 0
Dexy
Ik vind Stam echt een Van Bommel 2.0 qua uitstraling. Ook zo nors, nooit vrolijk, altijd maar lopen schreeuwen en mekkeren vanaf de zijlijn op de scheidsrechter. Het enige wat hij ten opzichte van Van Bommel niet heeft, is dat hij om de 4e man heen gaat hangen.

Kijk dat tenenkrommende interview van Stam na afloop van Ajax-PEC Zwolle (2-1) maar terug, en je weet genoeg over hoe Jaap elkaar steekt.
0 0
Kuningast
Een van de weinige uit dat 010 waar je geen hekel aan kan hebben. Prima gozer! In tegenstelling tot bijvoorbeeld die enge kuijt
2 0
Redrum
Gio is altijd zichzelf gebleven, een sympathieke bescheiden kerel. Hij heeft nooit de behoefte gevoeld om dat enge publiek te pleasen met stoere opmerkingen en anti-Ajax praatjes. Kuijt is een totaal ander verhaal. Ik vrees dat Jaap Stam ook de druk van het simpele feyenoord-volk gaat voelen. Je wordt pas geaccepteerd daar als je even wat stoere dingen over Ajax zegt.
3 0
3*stars*3
Sympathieke vent.
Nooit misdragen binnen of buiten de lijnen en met rare shit in de media gekomen.
Als trainer ook nooit een sneer uitgedeeld aan Ajax ofzo.

Ik gun Fey niet zoveel maar had hem wel een leuke afscheid gegunt.
Plek 2 en een betere EL seizoen.
3 0
***1900***
Qua supporters heb ik de grootste hekel aan Feyenoord, maar gewoon kijkend naar club, inclusief staff en spelers, is er geen enkele andere club die ik erger haat dan PSV. Wat dat betreft hoop ik ook op een mooie club voor Gio.
1 0
Broekzak
Nou Gio er komt een vacature bij Jong Ajax. Kun je meteen ervaren hoe het is voor jeugd om meer weerstand te hebben.
0 0
Dexy
Altijd een sympathieke Gentleman, die Gio. Ik gun hem een mooie trainerscarrière.
3 0
Ajax27
inderdaad. prachtige eerlijke speech ook bij zn afscheid in de kuip. Goeie gast!
2 0
ETM
Dat Bayern van Nederland gelul komt me echt de strot uit.

Wij zijn Ajax
7 0
AJAIXIXIXI
Fijn gio, je mag trainer worden van jong.
4 0
Ajacied33
Mooie gast deze Gio en altijd netjes
14 0