Politie zeer te spreken over huldiging op Museumplein

JesseTH, 17-05-2019 om 17:40, 4981 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De politie is blij met de manier waarop de huldiging van Ajax is verlopen, zo laat Chris Koers weten in een gesprek met AT5. Weliswaar werden er 34 aanhoudingen gedaan, maar dat waren geen ernstige vergrijpen.

'We moeten al die mensen die hier stonden daar heel erg voor bedanken. Zij hebben zich goed gedragen', vertelt Koers, waarna hij ingaat op de mogelijkheid om ook de volgende huldiging op het Museumplein plaats te laten vinden. 'Vanwege alle omstandigheden heb ik in het verleden weleens geadviseerd om het op het Arenapark te houden. Als er bij een volgende huldiging een vraag gesteld wordt, ik een andere locatie adviseer en mensen me vragen me waarom, dan weet ik niet of ik daar een goed antwoord op heb.'

Het enige 'smetje' op de huldiging is het op grote schaal afsteken van vuurwerk. Heel erg lijkt Koers er echter niet mee te zitten, want ook hij weet dat het erin zit bij een dergelijk evenement. 'Bij een feest als dit moet je er ook vanuit gaan dat je geen vuurwerk af mag steken. Wil je dat voorkomen, dan moet je iedereen stuk voor stuk helemaal fouilleren. Dat is niet mogelijk op een feestelijke dag als gisteren. Het mag niet, maar voorkomen kun je het ook niet.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dondy
Alleen de wc’s waren kut geregeld
0 0
trooop
'Beste mensen, heel erg bedankt dat jullie je niet als een stel mongolen gedragen hebben. Héél bijzonder om te zien!'
0 0
Labrador
Prima georganiseerd. Beter dan in 2011. Complimenten aan de gemeente.
1 0
Raoul14
Ik vond het in eerste instantie te strak geregeld, maar achteraf ook mijn complimenten aan de organisatie! En het publiek was ook voorbeeldig, het was gewoon een groot feest zoals het ook hoort te zijn. En wat je ook van Halsema vindt, die paar gooiers zijn gewoon randdebielen.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Naar De Jong werd ook Zakkenvuller geroepen en er klonk Puta Barca Puta Barca, hoeft niet op zo'n dag. En die blikjes, je zal maar een speler raken die 1,5 meter verder stond. Hoppa zo Ziyech een blikkie op z'n zonnebril, glas in z'n oog. Half vol blikje tegen de knie van De Ligt, oh nee die had hem gewoon no-look terug getrapt richting de gooier..
1 0
AlexIbarra
34 aanhoudingen, mooie symbolische actie van onze minder intelligente supporters. ;)
1 -1
Redrum
En hoeveel gewonden zijn er dit keer gevallen door dat dekselse vuurwerk? Hoeveel onschuldige supporters zijn dit keer hun hand kwijt geraakt?
3 -4
Radie125
Die bierblik mooiers hopelijk gepakt en nooit NOOIT meer toelaten bij Ajax
4 -1
Redrum
Mee eens, als je met bier gaat gooien ben je niet goed in je hoofd. Een bierenbeul hoort altijd gestraft te worden.
2 0
Radie125
gooiers
1 -2