VAR: 87 keer terecht ingegrepen, 13 keer onterecht

GinoHaverkamp, 17-05-2019 om 13:55, 4089 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De VAR heeft dit seizoen 87 keer correct ingegrepen in de Eredivisie, zo blijkt uit berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Dertien keer zat de videoscheidsrechter er concreet naast.

In totaal heeft de VAR vierduizend situaties beoordeeld, maar het leeuwendeel werd gelaten voor wat het was. Uiteindelijk werd er 106 keer ingegrepen, waarvan dus 87 correct en 13 foutief. Zes keer was er achteraf twijfel.

De videoscheidsrechter heeft dus 106 keer ingegrepen, maar volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond had dit aantal wat hoger moeten liggen. Vijftien keer greep de VAR niet in, terwijl het het uiteindelijk wel had moeten doen. Van Egmond: 'Het is een goed jaar geweest. We krijgen veel positieve reacties. Maar er zijn natuurlijk ook nog altijd mensen met hun bedenkingen. Onze taak is om het de komende jaren nog beter te doen, zodat we ook die mensen meekrijgen. We zijn zelf overigens het meest kritisch, hoor.'

De VAR werd in het leven geroepen om het voetbal eerlijker te maken. Dat gebeurde dit Eredivisie-seizoen wel degelijk. 25 treffers werden terecht afgekeurd, 12 penalty's werden teruggedraaid, 4 keer werd er alsnog een pingel gegeven en 7 keer werd er ten onrechte niet ingegrepen. Welke treffers onterecht niet werden beoordeeld, wordt niet bekendgemaakt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Salamis
Dat zijn nog heel veel fouten. Ik ben geen voorstander, omdat er nog steeds discussie is en omdat je bij iedere goal niet blij kan zijn omdat die gast in Zeist het alsnog kan verpesten. Ik vond de VAR in de Champions League overigens wel een stuk beter dan in Nederland.
0 0
Babayaka
Dus super goed dat de VAR er is. Zonder VAR was je nu geen kampioen, net als destijds bij groningen waar er een overtreding op onana werd gemaakt waardoor we net dat punt te kort kwamen
3 0
PJK54
Bij sommige wedstrijden had ik echt het idee dat de VAR de scheidsrechter was er iemand met een fluitje in het veld liep die floot op hun commando.
Dat het voetbal eerlijker moet worden zal ik ook graag zien maar blijf smerige overtredingen zien waar zowel het arbitrale 4-tal als de VAR niet ingreep.
0 0
kampioenenjood
Dus in plaats van 99 fouten zijn er 13 fouten gemaakt. Ik zou zeggen dat dit een geweldig succes is voor het eerste seizoen VAR!
5 0
Rondo64
"Vijftien keer greep de VAR niet in, terwijl het het uiteindelijk niet gedaan heeft." ???
0 0
GinoHaverkamp
Aangepast!
0 0
Rondo64
Top
0 0
Ajax-4-ever
86 + 13 + 6 = 106?
0 0
GinoHaverkamp
Stagiairtje moet even nog een rekenexamen doen.
0 -1
Murtagh
niet slecht alleen duurt het altijd godsgruwelijk lang
1 0
Ozymandias
Inderdaad, het is een stap vooruit maar het is nog lang niet wat het kan zijn. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien dit het eerste seizoen met de VAR was.
3 0