Ajax O16 gaat opnieuw onderuit en blijft laatste

BartVeenstra, 11-05-2019 om 13:55, 8328 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het seizoen van Ajax O16 is op sportief gebied een grote teleurstelling. De Amsterdamse talenten staan laatste in de kampioenspoule en ook zaterdagmiddag werd er weer verloren. FC Twente O16 bleek met 1-3 te sterk.

Al na een minuut of tien spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een schot van de linkerkant van het strafschopgebied eindigde in de verre hoek. Ajax toonde echter al snel veerkracht en via Tristan Gooijer en Jay Enem was het al snel dichtbij de gelijkmaker. Die gelijkmaker volgde alsnog snel. Enem werd de diepte ingestuurd, liep zijn directe tegenstanders er op snelheid uit en ronde koelbloedig af.

Ajax O16 drong daarna aan, waarbij Enem, Braspenning en Mateja Milovanovic dichtbij de 2-1 waren. Aan de andere kant kwam FC Twente O16 er via de counter ook gevaarlijk uit.

Vlak na rust moest Ajax O16 opnieuw een doelpunt incasseren. FC Twente O16 counterde goed, waarna Bram Marsman kon scoren. Ajax O16 ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en was heel dichtbij. Alen Karahasanovic kopte op de paal, waarna Jayden Banel ook de paal raakte.

Ajax O16 kreeg vervolgens een nieuwe domper te verwerken toen Braspenning na twee keer geel het veld moest verlaten. Met tien man probeerde Ajax O16 het nog wel, maar wederom was het FC Twente O16 dat via een counter wist te scoren. Opnieuw was het Marsman die scoorde. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg FC Twente nog enkele mogelijkheden via de counter, maar Ajax-keeper Dani van den Heuvel hield de schade nog enigszins beperkt.

Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Achemlal, Dakriet, Viereck, Braspenning; Milovanovic, Gooijer, Karahasanovic; Banel, Enem (Rijkhoff 50'), Reuvers (Van Axel Dongen 55')

Wissels Ajax O16:

De Graaff, El Morabet, Quaedvlieg, Van Axel Dongen, Rijkhoff, Markelo.

Doelpunten:

0-1 FC Twente (10')
1-1 Jay Enem (19')
1-2 FC Twente (45')
1-3 FC Twente (71')

Bijzonderheden:

- Rode kaart: Kik Braspenning (69')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Denk jij dat Ajax met 2-0 van FC Utrecht wint? Zet dan in en krijg 8,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDaniel
Ach ja O16 is een beetje een afvoerputje dus zo erg is dit niet. De echte talenten spelen in de andere elftallen.
0 0
Duif63
Dit is een Ajax onwaardig presterent elftal. Zit er echt niemand in met een beetje talent ? Zal toch niet alleen met het doorschuiven van spelers te maken hebben.
1 0
trodat4030
O16 is al jaren het ‘afvoerputje’. Elk jaar presteren zij matig omdat er veel doorgeschoven wordt. Als iedereen fit is (misten onder andere Campagne, Oostwoud (beide al maanden) en Yah) en met Ünüvar en Hoogewerf heb je gewoon een sterk elftal naar mijn mening.
1 -1
Murph
019 al afgelopen ?
0 0
BrandjeXL
Laatste en dat als jeugdteam van Ajax. Ach laten we het maar op individuele ontwikkeling houden en dat meer dan de helft van het team eigenlijk nog in de F-jes mag spelen.
3 -2
SpursAjax
Geen enkel toptalent in deze lichting en 015 014 is ook waardeloos. We moeten het echt hebben van de toplichting van 017 en er zal een hoop bij 015 en 014 van buitenaf bij moeten komen...
4 -1
Sunstridr
Onder 15 lijkt wel wat interessante spelers te hebben. Onder meer Brandes, Van Axel Dongen, Chourak en Setford.
1 0
trodat4030
Rijkhoff is officieel nog o14, vind ik ook gewoon een groot talent.
3 0
trodat4030
In deze selectie misschien wat weinig idd, Milovanovic vind ik wel wat hebben, al moet ik zeggen dat dit pas de derde wedstrijd van hem is die ik zie. Heeft lang last gehad van een blessure. Verder horen Ünüvar, Bonnah en Hoogewerf ook nog officieel bij deze lichting, maar die hebben geen wedstrijd gespeeld in dit elftal. Die spelen het hele seizoen in o17 en o19.

Edit: Overigens ben ik ook wel gecharmeerd van Karahasanovic, maar die heeft echter een fysieke achterstand wat hem weerhoud van uitblinken. Technisch is dat een heerlijke dribbelaar, maar wordt fysiek vaak overpowerd.
3 0
geDaante
Ja viel me ook meteen op, die Karahasanovic. Dat fysiek interesseert me altijd weinig, laat hem maar opboksen daartegen en nog slimmer worden, actie verfijnen.

Daarvoor had je trouwens ook die hele perfromancebende van Jonk, om met name dit soort spelers aan het einde van de rit even flink fysiek aan te pakken en klaar te stomen voor het grote werk.
0 0
trodat4030
Idd, techniek is en blijft het belangrijkste. Pas als hij in o19 nog steeds tegen ditzelfde probleem aan blijft lopen en dat hij dus anderhalve kop kleiner is dan iedereen, dan wordt t tijd om te twijfelen. Nu zie je gewoon dat hij zijn groeispurt nog niet heeft gehad en anderen wel. Vandaag ook goede dingen gezien, wegdraaien bij een reus (hoe kan iemand bij o16 al bijna de 2 mtr aantikken?), met 2 simpele schijnbewegingen nog eens 2 man op t verkeerde been zetten en er voorbij. Jammer dat zijn pass daarna niet op waarde werd geschat, maar dat kun je hem niet kwalijk nemen.
0 0
Sunstridr
Milovanovic hoort eigenlijk ook bij onder 15 toch?
0 0
trodat4030
Ja idd, is van 04, had ik nog niet opgemerkt, scherp!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Wel een zorgelijke trend dat ook de onderbouw kwalitatief steeds minder wordt.

Tot nu toe was de achteruitgang in de jeugdopleiding vooral zichtbaar in de bovenbouw, maar liep er met name in de jongere lichtingen nog genoeg talent (de huidige lichting van Unuvar en co) rond. Maar die onderbouw lijkt nu ook steeds verder af te brokkelen kwalitatief gezien.
2 -1