Tadic trots: 'Spelers gedragen zich nu professioneler'

JesseTH, 10-05-2019 om 20:10, 6812 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is blij om te zien dat de spelersselectie van Ajax zich professioneler is gaan gedragen. Toen de ervaren voetballer overkwam uit de Premier League zag hij dat de meeste Ajacieden zich vooral focusten op hun voetballende kwaliteiten, maar volgens Tadic gaat het verder dan dat.

'Waar ik persoonlijk heel trots op ben, is dat toen ik hier kwam nog niet veel spelers naar het krachthonk gingen. Nu, aan het eind van dit seizoen, zie ik dat spelers zich professioneler gedragen', aldus Tadic, die te gast was bij Inside Ajax. 'Ze zorgen beter voor zichzelf. Het krachthonk is nu vol. Ze realiseren dat voetbal meer is dan een kwestie van kwaliteit. Je moet leven voor voetbal en het ademen. Je moet in elke opzicht professioneel zijn.'

Tadic beseft dat het huidige seizoen ook zijn beste uit zijn carrière is, maar dat blijkt geen toeval. 'Als je team goed speelt, dan kun jij ook je kwaliteiten laten zien. Dat hebben we laten zien wanneer we als een eenheid, een team spelen. Dan komen ieders kwaliteiten naar boven. Dan kun je van iedereen zeggen dat ze op de top van hun carrière zitten. We hebben een sterk team. Dan is dat normaal.'

'Ik denk dat het ook veel dingen in je hoofd zijn', gaat de aanvaller verder over het maximale uit jezelf halen. 'Daar komt de grootste kracht vandaan. Als je jezelf pusht, merk je dat je altijd meer kunt doen. Wij zijn wel mensen, maar eigenlijk zijn we monsters. We kunnen ruim over onze grenzen gaan. We zijn niet zwak. We zijn vechters en dat willen we laten zien.'

Denk jij dat Dusan Tadic en David Neres allebei scoren tegen FC Utrecht? Zet dan in en krijg 3,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ik houd van deze man
0 0
JanBiesbos
Het goede voorbeeld geven , dat is ook waar ze voor gehaald zijn. Ronaldo en onze Slatan zitten ook na de training in het krachthonk om maximaal fit te blijven goed op de voeding letten. Top gozer!
0 0
Van Reenen
Ik kan wel uit deze reactie van Dusan opmaken dat dankzij zijn inbreng de professionaliteit van diverse spelers omhoog is gegaan. En daarvan profiteren er nu een aantal.
0 0
Oempaloempa
Top mentaliteit!
0 0
Gecko
Allen tegrn Tottenham thuis was je er niet
0 0
JanBiesbos
Kun jij niet wat anders gaan doen?
1 0
3*stars*3
Erg belangrijk om zo’n type in jouw groep te hebben.
Je kan wel praten maar als je het voorbeeld geeft, zal de rest volgen.
Vooral Donny heeft fysiek ook stappen gemaakt.
Zag je vooral tegen Juve, hoe hij veel duels won, door zijn body te gebruiken.
1 0
niquedegraaff
Dolberg mag van mij ook wel het krachthonk in. Hij valt zo makkelijk om. Misschien ook wel wat qua evenwicht aanpakken.

Dat hij zo ongelukkig voetbalt heeft met gebrek aan zelfvertrouwen te maken. Ik was ook wel even klaar met hem na woensdag. Maar toch denk ik dat hij nog steeds een sensatie kan worden.
0 0
Van Reenen
En ik denk dat volgens seizoen Traoré hem voorbij gaat in de pikorde. Voor Dolberg is het beter als hij Ajax verlaat voor een appel en ei en 40 miljoen euro.
0 0
Freddy Al
Het zit hem niet in de oefeningen op zich maar wel in de houding ten aanzien van het bedrijven van topsport; offers willen brengen en bezig zijn je continu te verbeteren.
Dat geeft ook mentaal een extra, zie de prestaties van onze grote uitgeschakelde vriend Ronaldo.
Daarnaast heb je natuurlijk ook talent en(spel) intelligentie nodig.

Ik denk dat het voorbeeld van Tadic doet volgen en dat is pure winst.
1 0
OpaVerteld
Kracht training werd in NL altijd als iets minderwaardigs gezien. Je ziet het vaak bij Ajax spelers die een transfer maken naar het buitenland. Een jaar later staan er in eens kerels i.p.v. jochies.
En dat heeft niet alleen met het klimmen der jaren te maken.
En als je dan bedenkt dat Nederlanders er om bekend staan tot de fysiek grootste mensen ter wereld te behoren, is het verbazingwekkend dat je daar in internationale voebal competities nooit iets van terug ziet, integendeel.
2 0
Babangida83
Dat komt omdat je fysiek en spiermassa pas op latere leeftijd makkelijk toenemen. Dit train je pas aan het einde van de jeugdopleiding, anders leidt je motoriek eronder en dat kun je later nauwelijks inhalen. Wat Tadic zegt is meer in brede zin. En extra trainen voor je fysiek hoort daarbij. Zeker omdat dit dus iets is, wat bij onze talenten dus pas op latere leeftijd pas verder ontwikkeld wordt.
0 0
Web
Groot heeft niets met kracht training te maken
Het kan ook ten koste gaan van je techniek en wendbaarheid
Het moet gedoseerd gebeuren, kennis van zaken hebben, als je er een gedeelte uit pakt, kom je in onbalans, en komen er blessures, je moet de hele keten trainen
Daar heeft Ajax professionals voor in huis.
De Ligt moet je anders mee omgaan dan bv Frenkie
Xavi en Iniesta deden alles op techniek en blijven uit de duels
Messi ook, terwijl Ronald het weet meer van kracht moet hebben
0 0
OpaVerteld
Je praat geen onzin hoor, kan wel een end met je mee gaan.
Maar neem afgelopen woensdag er even bij.
Bij Spurs een type van Loen in de spits en een type uitsmijter op het middenveld en alarm fase 1 gaat af in de arena. Je redt het niet alleen met een elftal vol Xavi's en Iniesta's. Tadic heeft absoluut een punt en is daar een levend voorbeeld van.
Die jongen is echt serieus met z'n vak bezig.
0 0
Babangida83
Het probleem werd veroorzaakt omdat onze Xavi's geen balbezit hadden. Je kunt dus ook stellen dat we niet genoeg Xavi's hadden. Het initiatief aan Tottenham laten was het slechtste idee ever. Dat ze later gingen pompen had al niet meer relevant moeten zijn.
0 0
Web
De Ligt heeft een totaal andere bouw dan bv Frenkie, hoe vaak Frenkie ook in het krachthonk zit, zal nooit het postuur van de Ligt krijgen.
En dat zou ook ten koste gaan van zijn souplesse.
Maar een groot sterk type in je selectie is nooit verkeerd.
0 0
Labrador
Mooie teksten Dusan. Laat het Zondag alsjeblieft zien. Ik heb zoveel zin om de kater weg te spoelen!
2 0
Rujar
Wat ik niet snap is dat het nu lijkt alsof het zo vrijblijvend is. Iedereen moet toch een trainingsprogramma afwerken?
0 0