Vader De Jong: 'Frenkie een aanvallende middenvelder'

SJvanveen, 05-05-2019 om 16:54, 9525 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

John de Jong, vader van Frenkie de Jong, vindt zijn zoon nog altijd een aanvallende middenvelder. Hij denkt dat de Ajax-speler bij zijn nieuwe club FC Barcelona ook daar gaat spelen.

In de voorbeschouwing voor de bekerfinale tussen Willem II en Ajax kwam De Jong senior over zijn zoon ter sprake bij FOX Sports. 'Frenkie is een middenvelder en ook een aanvallende middenvelder. Hij is nu een spelverdeler. Hij heeft het goed gedaan naast Matthijs, maar hij is een middenvelder en misschien wel volgend jaar een middenvelder in een aanvallendere rol.' 

De vader van de Ajacied vindt het mooi dat De Jong naar Barcelona verhuist. Ook blikt hij terug op de contractonderhandelingen die een tijd geleden bij Ajax volgde toen hij nog achterin stond. 'Je moet het wel waarmaken. Je kunt het vragen of het eisen dat je op het middenveld wil staan, maar het gaat erom dat je het zelf afdwingt. Men zegt dat hij weinig scoort en weinig assists geeft, maar dat komt vanzelf als hij hoger op het veld staat.' De Jong is naast zijn dribbels en passing ook sterk in het verdedigende aspect van het voetbal, maar dat is voor zijn vader geen verrassing. 'Hij is altijd vrij sterk geweest verdedigend, al is hij lichamelijk wel veel sterker geworden.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Een aanvallende middenvelder moet wel wat meer scoren. Als spelverdeler is hij nu al top. Waarom dat niet ontwikkelen tot perfectie?
0 0
AnsB
Ik denk dat hij beide kan en gaat het vooral om wat het team nodig heeft.
Bij Ajax en Oranje is hij als voetballend controleur van onschatbare waarde.
Zou best kunnen dat hij bij Barca een wat andere rol krijgt. Hij zal altijd komen bovendrijven.
0 0
JKFM
Onder Bosz kwam hij toch ook altijd hoger op het veld te staan in een meer aanvallendere rol als ik het mij goed herinner?
0 0
MPAjax
Ondersteunend en verdedigend beter daarom is hij meer naar achter geplaatst, lijkt mij

Je had RVV/ VVL > RM/ ML > AMR/ AML, met dit soort spelers heb je CV > SVD > VSM
0 0
Simon1
Hoe je de positie ook wilt noemen, hij is het beste te vergelijken met Iniesta.
0 0
Babangida83
Als spelverdeler, tempobepaler en brein van het team, zou ik zeggen Xavi. Ook Xavi kon heel makkelijk wegdraaien van zijn tegenstander. De Jong heeft alleen wat meer lengte en snelheid.
1 0
Lazell
Xavi had ook nog eens een prima vrije trap en lange bal in de benen. De schoten en lange ballen zijn om van te schrikken bij Frenkie.

Persoonlijk vind ik hem Modric, als we toch moeten kiezen.
0 0
trooop
Niet mee eens. Misschien wel qua balgevoel, maar iniesta is nog vele malen handiger in de kleine ruimte. Heel ander soort techniek.
1 0
Ar
Niet mee eens. De Jong heeft geen schot. Vaak genoeg komt ie in positie om te halen op doel, maar hij doet het niet (of durft het niet vanwege de liesblessure van vorig seizoen). Ik vind dat echt zijn manco. Ik vind hem juist op zijn sterkst en zijn meeste meerwaarde hebben van achteruit.
De wedstrijden dat ie hoger op het veld stond, was hij nauwelijks zichtbaar, en verloren we.
0 -2
Dondy
Hij heeft inderdaad in Ajax 1 amper op doel geschoten. Gelukkig hoeft ie dat ook helemaal niet te doen en voert ie zn eigen taken perfect uit, maar volgens mij kan ie het echt wel. Heb hem als ik mij niet vergis in jong Ajax ook een paar vrije trappen goed in het doel geschoten. Mocht ie ooit besluiten ook wat meer te schieten en doet ie dat goed, word het echt 1 van de beste spelers ter wereld. Al vind ik eigenlijk dat hij dat nu al is, als je kijkt hoe makkelijk hij iedereen voorbij gaat en zo’n goede techniek heeft hehe. Heerlijke speler, we hebben maar wat geluk om hem in ons team te hebben dit jaar. Al geld dat voor zóveel spelers... genieten!!
1 0
Remark
Ga vooral nog effe door met het verkondigen van je baarlijke nonsens, je hebt nog een paar wedstrijden voor we Frenkie kwijt zijn aan een club die er anders over denkt.
0 -1
Babangida83
Heb je hem wel eens zien schieten dan?
0 0
Lazell
Hij geeft zelf aan dat hij liever niet schiet omdat hij niet tevreden is over zijn schot.
0 0
insectenverdelg
Ben het daar niet geheel mee eens. Ja hij kan er zeker spelen, maar de rol die Frenkie nu in een aanvallend team speelt is van onschatbare waarden Dat zie je bij zowel Ajax als Oranje. Verwacht ook dst Barca m in eerste instantie op deze plek gaat laten spelen en niet als 10.
1 -1
godenzonenssuper
Volgens Frenkie zelf ziet Barca hem als offensieve half.
0 0
insectenverdelg
we gaan t zien.
0 0