Ajacied Eiting traint voor het eerst buiten

SJvanveen, 05-05-2019 om 09:31, 6735 views, Instagram |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Carel Eiting heeft na het ondergaan van een operatie eindelijk weer buiten getraind. Dit maakte de middenvelder vrijdagavond via Instagram bekend.

De speler begon dit seizoen goed in de Ajax-hoofdmacht, maar kampte met problemen, waardoor hij uiteindelijk ervoor heeft gekozen zich te laten opereren aan zijn knie. Het betekende einde seizoen voor Eiting, maar de controleur hoopt er volgend seizoen weer van het begin te staan. 

De start lijkt er te zijn, want vrijdag trainde hij, voordat hij op zaterdag ook een krans legde bij de Nationale Sportherdenking, buiten. De jeugdinternational deed loopoefeningen en werkt langzaam toe naar zijn rentree die waarschijnlijk in de voorbereiding van het volgende seizoen plaatsvindt. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Jawel! @careleiting is op de weg terug 👏💪🔥! #ajax #eiting #running #training

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Voor mij één van de meest onderschatte jeugdspelers. Is zo slim, heeft zoveel visie en gogme en een ongelooflijke pass, dat is niet normaal. Uiteraard vanwege een goede opleiding een fabelachtige techniek bovendien. Daar hebben we er nog maar weinigen van in de opleiding. Want het is zo verleidelijk om fysiek sterkere spelers voorrang te geven als jeugdtrainer.
0 0
ZwartNazareth
19 jaar en de eerste keer buiten trainen. Geloof me mensen, dat is spectaculair...
0 0
Hagmag
Carel verkopen aan Spurs.
1 -7
geDaante
Hopelijk herstelt ie 100%. Voordeel is dat ie het sowieso niet van snelheid en explosiviteit moest hebben, dus daar zal ie ook niet zo veel op inleveren.

Heerlijk spelertje, die het best tot zijn recht komt in een voetballend team, zodat hij niet zo vaak in de duels komt en tijdig die bal weer door kan spelen over de grond. Is niet snel, maar wel heel slim, zeker aan de bal, met soms geniale diepteballen. Is aan de bal ook gewoon sterk, kan mannetjes uitspelen al zou je dat niet snel zeggen als je hem op de 6 bezig ziet.

Moet er sowieso vast bij blijven en laten concurreren met de andere middenvelders. Mazraoui zie ik eigenlijk ook wel graag als middenvelder, maar goed, dan ben je ook gewoon sterk in breedte wat dat betreft.
4 -1
Cruyffie
Inderdaad. Intelligentie en techniek, dé basisvoorwaarden voor moderne Ajax-voetballers. Eiting kan de opvolger worden van Schöne, beiden moet het niet van power en snelheid hebben, maar van inzicht en handelingssnelheid (oftewel: intelligentie en techniek).

Maza is goed, maar nèt iets minder verfijnd in de kleine ruimte en iets lagere handelingssnelheid i.m.o. Maza is dan weer snel, dus perfect als back.
0 -1
geDaante
Mee eens, behlave met de handelingssnelheid van Schöne, die zie ik met name europees weleens haperen.
0 0
MosesD
Jongen met geweldig potentieel. Niet de snelste, maar uiterst slim. Ik ben heel benieuwd of hij komend seizoen in de basis komt. Het enige wat hem mogelijk in de weg zit, is dat Blind en hij als speler erg op elkaar lijken. Het kan natuurlijk dat Blind komend seizoen op het middenveld terecht komt, dat zou ongunstig zijn voor Carel.
1 -1
geDaante
Ja daar zou Ten Hag voor kunnen kiezen, maar ik hoop het toch niet. Ik vind Blind de laatste CL wedstrijden opvallend goed als LCV, waar ik hem daarvoor altijd erg slap vond spelen. Zal veel vertrouwen getankt hebben, speelt nu eindelijk met pit en vertrouwen, mannelijk.

Op het middenveld is hij te beperkt en draait vooral te moeilijk.

Marin zal basis staan, Van de Beek ook als hij er nog is, en dan heb je nog Schöne, Eiting en Mazraoui voor op 6, waarbij Mazraoui ook een optie is voor op 8.
0 0
MosesD
Geheel eens. Maar vooral de combi met de Ligt is ijzersterk. Maar dat hij op het middelveld te beperkt is, dat ben ik dan weer niet met je eens. Eigenlijk vond ik Bayern uit Ajax' beste wedstrijd dit seizoen. De Jong speelde toen niet mee en Blind speelde erg sterk op het middenveld.
Marin daar heb ik wel hoge verwachtingen van. Behoorlijke allrounder.
0 0
Cruyffie
Carel heeft onder Jonk ook vaak op ‘4’ gespeeld, benieuwd of hij dat in eredivisie/europees ook kan. Blind is wat dat betreft, qua ervaring, natuurlijk een stuk verder
0 0
Benleiden
Het probleem bij de meeste supporters is dat ze door gunning het daadwerkelijke niveau niet meer kunnen inschatten. Dat is bij deze jongen ook weer het geval. Ajax is hem allang ontgroeit. Zodra deze speler komt te spelen moeten we ons weer zorgen maken, want dat zegt heel veel over het niveau waarop Ajax dan weer acteert.
1 -5
Minsc
Je hebt 100% gelijk maar ze kunnen gewoon niet objectief naar spelers uit de jeugd kijken, Eiting is een aardige speler maar totaal niet geschikt voor Ajax 1. Totaal niet.
0 0
MK77
Zijn dit de troll instroom dagen? Jongens er is genoeg te doen buiten met allemaal leuke festivals ook in de provincies. Als dit een serieuze opmerking was: Dude waar maak jij je druk om? Met TH en Overmars zitten er toch gewoon mensen die kunde hebben om Ajax naar de Europese top te brengen. Als zij denken dat er mogelijkheden zijn om Carel (een sympathieke jongen en een ras-Ajacied) hier in te passen, dan zit toch niemand om dit gezeur te wachten.
1 -1
geDaante
Dat zegt natuurlijk weinig, die zogenaamde kunde van TH en Overmars. Bij werkelijke kunde zou je niet zulke enorme flaters maken als met Magallan, Kristensen, Orejuela, Siem de Jong, etc.
2 -4
Cruyffie
Dit lijkt me een onmogelijke taak: nul miskopen doen. Transfers bevatten altijd onzekerheden. Als je de balans opmaakt, sowieso qua verdiensten en kwaliteit, verdient Overmars alle lof.

De vraag is wel: is het allemaal bewust, of zijn tadic, blind, ziyech en tagliafico ‘toevalstreffers’? Focust Overmars daadwerkelijk op intelligentie, spelinzicht? Het lijkt mij van wel, maar zo’n Mágallan doet dan weer twijfel zaaien. Puur fysiek, geen inspeelpass, nul ervaring met hoog druk zetten en laag opbouwen, weinig ruimtelijk inzicht. Tja.
0 -1
geDaante
Het gaat niet om miskopen, die kunnen zo heel nu en dan voorkomen, doordat de handelingssnelheid toch niet hoog genoeg blijkt, of de speler trekt het mentaal niet.

Maar de aankopen die ik noem, zijn werkelijk ronduit belachelijk, zat geen enkel idee achter. Dat is heel wat anders.

Door dit soort vreemde fratsen ga je je inderdaad afvragen of men maar wat gokt, en dat het geregeld ook toevallig goed uitpakt.
2 -1
Ozymandias
Dan is er dus nog nooit een technisch directeur die “kundig” was geweest. Elke technisch directeur doet namelijk met regelmaat zulke miskopen. Johan Cruijff kon er als technisch directeur dan ook weinig van toch geDaante? Of tellen de miskopen die hij bij zowel Ajax als Barcelona deed niet? Een technisch directeur moet worden beoordeeld op of hij elk seizoen een competitieve selectie samensteld. Bij Ajax komt daar bovenop dat er genoeg kwalitatief goede jeugdspelers in de selectie moeten zitten.
2 -1
geDaante
Zie mijn reactie hierboven. Meerdere spelers gehaald waar geen ENKEL idee achter zit. Of jawel, één idee. Van der Hoorn alleen omdat ie ballen weg kon koppen. Gudelj vanwege 'gif', Kristensen omdat ie de flank kon bestrijken, Orejuela ook, Magallan omdat ie puur kan verdedigen.

Of ze zijn zó arrogant om te denken dat ze deze absolute non-voetballers nog even konden leren voetballen, of ze hebben echt werkelijk en totaal niet gekeken naar de overige individuele kwaliteiten, en of deze aansluiten bij de betreffende posities in het Ajaxspelletje.

Door dit soort fratsen en keuze voor bepaalde type jeugdspeler, zit je nu geregeld met een bank, met De Wit, Ekkelenkamp, Kristensen en Magallan. Ajax heeft echt geluk (of heel goed fysiek gewerkt) dat de meesten achterin fit zijn gebleven, anders had je echt een zwaar probleem gehad, was je niet zo ver in de CL gekomen.

Als men er nou van leert, prima, maar na Van der Hoorn had er al geleerd van moeten zijn, en dan komt Kristensen er toch weer achteraan, nu weer Magallan...
1 -2
appeltje
Kunde is niet hetzelfde als perfectie.
2 -1
geDaante
Perfectie verlang ik ook nergens. Ronduit belachelijke aankopen waarvan een leek als ik na 5 minuten al zie dat het niks voor Ajax is, is onacceptabel. Daar hebben meerdere scouts naar gekeken, en mensen die tonnen verdienen bij Ajax. En die trekken die spelers dan aan...
1 -1
Cruyffie
Nice
0 0
MK77
Dat argument gaat ook niet echt op. Het zijn mensen dus niet onfaalbaar dat mag duidelijk zijn. Maar die 'foute aankopen' zijn van alle tijden
http://ajax.blog.nl/ajax-nieuws/2013/04/04/definitief-dit-is-het-slechtste-ajax-elftal-aller-tijden
Op dit moment lijkt de balans de positieve kant op te slaan dus zie ik het nut van eigen spelers afzeiken niet zo
1 -1
AlexIbarra
Legendes zijn het.. ;)
0 0
Petterson1964
Het probleem bij Benleiden is dat hij zijn meningkje baseert op 3 mindere wedstrijden van Eiting waarin de rest van het elftal net zo vreselijk was.
7 -1
Minsc
Of hij heeft net als ik Eiting vaak gezien en ziet in dat Carel in de jeugd prima mee kon maar fysiek niet bij het eerste. Ogen open houden, vriend.
0 0
GrandMasterFlex
Als hij weer helemaal blessurevrij is, dan gaat hij gewoon meedraaien in het eerste.
2 0
AlexIbarra
Een nog kuttere periode om geblessseerd te zijn kan ik me niet voorstellen...
Was ook voor ons fijn geweest als hij Schöne en De jong een beetje had kunnen ontzien.

Hij viel ook een paar keer door de mand maar 75% van wat hij speelde was prima.
Hopelijk volgend seizoen vol knallen en dan zien we wel hoe ver hij kan komen.
0 0
boemboem
Idd
0 0
mistermiyagi
Zeer goed nieuws, was normaal gesproken de vervanger geweest voor een Frenkie.
Met zijn blessure is het altijd afwachten of iemand het niveau wat hij liet zien in het voorseizoen nog kan halen..
0 0
de-Ajacied
Dat niveau was helaas niet altijd even hoog als je hem zag in de tweede helft tegen Standaard Luik, thuis tegen Heracles en uit tegen Psv
2 -8
Petterson1964
Oh je bedoelt die wedstrijden waarin Ziyech, Tadic, Blind en de rest ook allemaal lachwekkend waren?
3 0
jaripettersson
Is toch makkelijk als je dat zo op een man kunt afschuiven. Kun je lekker zwart wit blijven denken. Nuttig!
0 0
geDaante
Plus zijn eerste wedstrijden in Ajax 1, en in deze samenstelling, dat is mentaal wennen, maar ook qua samenspel.
1 0
Minsc
Juist. Is duidelijk dat hij fysiek tekort komt voor Ajax 1, maar het is hier not done om objectief te zijn over spelers uit de eigen jeugd.
1 -5
Cruyffie
Altijd maar die focus op ‘fysiek’. Het blijft herhalen, maar voetbal gaat veel minder om fysiek dan mensen denken. Dat is echt een fallacy. Zeker het voetbal van Ajax, van Hollandse School.

Bijv. Barcelona onder Guardiola, maar ook nu onder Valverde. Of Ajax. Let nou eens ECHT op tijdens een wedstrijd hoeveel ‘fysieke’ duels er zijn per speler, dat is op een hand te tellen. Het gaat om spelinzicht, om op de juist manier vrijlopen, de bal ten alle tijde onder hoge druk strak inpassen (techniek), perfecte aannames en een keer raken.

Zelfs verdedigend is fysiek relatief: Ajax verdedigt door de bal een klein tikje te geven waardoor een tegenstander hem verliest of verkeerd passt.

Dat hele hoge ballen beukvoetbal is van de jaren 20, en spelen ze deels nog in Engeland, maar die clubs bereiken Europees nauwelijks iets (de Engelse clubs die wel iets bereiken spelen veel meer continentaal voetbal/hollandse school, dus de bal laag houden. Spanje was niet voor niets jaren dominant op eindtoernooien, met allemaal kleine mannetjes. Maargoed dit zijn allemaal woorden: LET er eens echt op tijdens een wedstrijd.
0 0
de-Ajacied
Daar heb je gelijk in. Het is een aardige speler maar werd zo snel overhyped dat het irriteert
Ging toe zelfs ten koste van Donny vd Beek
0 -1
Petterson1964
Aah vandaar alle (terechte) kritiek op de Wit en Ekkelenkamp. Omdat het 'not done' is.
1 0
Benleiden
Niet alleen fysiek, maar ook in startsnelheid, loopvermogen en handelingssnelheid.
0 -4
Ozymandias
Eiting heeft juist een hoge handelingssnelheid. Daardoor was hij ook zo goed in zijn samen spel met Vd Beek en Nouri. Eiting heeft een goed spelinzicht en een goede functionele techniek waardoor hij met een hoge handelingssnelheid speelt. Qua type is hij zeer geschikt voor de positie van ‘6’. Alleen speelt Ajax momenteel niet met een ‘6’ en voor een linkercentrale middenvelder komt hij misschien qua explosiviteit en loopvermogen te kort.
0 0
geDaante
Handelingssnelheid niet. Startsnelheid is hoogstens erg meegenomen als 6, geen noodzaak, en loopvermogen al helemaal niet, niet als 6. Moet vooral positioneel sterk zijn, druk zetten, doordekken soms, etc.

Aan de bal heeft is ie technisch en handig, slimme en goede passing.
2 0
Ajax#1900
Dit zeggen de kenners ook steeds over Blind, die vervolgens motm is in de CL.
0 0
geDaante
Wat Blind nodig had was ballen, en die heeft ie schijnbaar gekweekt door het vertrouwen opgedaan door de goede resultaten en spel van Ajax.

Ik vind hem de laatste paar CL wedstrijden pas echt goed, daarvoor vond ik het een slapjanus in het veld.
0 0
ajaxxcied4life
Naja, laten we hem vooralsnog het voordeel van de twijfel geven. Indien hij eigenlijk iedere wedstrijd min of meer met pijn speelde dan is dat best wel verzachtende omstandigheid. Dat heeft gewoon denk ik zijn weerslag op je spel. Vooral voor jongere spelers die hun lichaam nog niet zo goed kennen.
0 0
glob
Wisselend niveau kent elke nieuwkomer. Waar ligt zijn lat? Is die hoog genoeg en kan hij dat constant halen. Daar gaat het om bij elk talent.
1 -2