Vuurwerknetten achter doelen tijdens bekerfinale

BVeenstra, 04-05-2019 om 13:30, 6824 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB heeft ervoor gekozen om achter de doelen tijdens de bekerfinale tussen Willem II en Ajax hoge netten op te hangen. Dit om een dergelijk scenario zoals in 2014, toen Ajax voor het laatst in de bekerfinale stond en er vuurwerk op het veld werd gegooid, te voorkomen.

Tegenover Ajax Life laat de KNVB het volgende weten: 'Om te voorkomen dat er vuurwerk op het veld wordt gegooid, hebben we extra maatregelen getroffen. Bij de bekerfinale worden dit jaar tien meter hoge netten achter beide doelen opgehangen. Wij denken dat we door het ophangen van netten achter de beide doelen een extra bijdrage leveren aan met name het voorkomen van het gooien van vuurwerk op of richting het veld. Daarnaast hebben de netten als doel het speelveld en het spel te beschermen en is het voor de veiligheid van spelers, officials en fotografen.'

De nationale voetbalbond heeft tegenover Ajax Life ook laten weten dat de netten van zeer dun materiaal zijn gemaakt, zodat de supporters nauwelijks hinder ondervinden van deze netten. Verder probeert men ook achter de schermen het afsteken van vuurwerk te voorkomen. 'Je kunt dan denken aan extra controles en afspraken met verschillende supportersgroepen', geeft de KNVB aan. 'Mocht het toch nog gebeuren dat er vuurwerk afgestoken wordt, dan doen wij er – samen met de clubs en andere partners – alles aan om de daders effectief te bestraffen.'

Denk jij dat Ajax in de bekerfinale met 0-2 van Willem II wint? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
elke idioot met een IQ <80 gooit vuurwerk
0 -1
Radie125
<80 gooit vuurwerk
0 0
ajax4ever01
Als al die jonge gastjes zich morgen nou eens gedragen door hun koppie erbij te houden dan kan het een mooi feest worden
1 0
ajax4ever01
Laat jong Ajax maar spelen die knvb beker boeit me geen fuck liever het kampioenschap
1 -1
Labrador
Ik denk dat die netten zo weg zijn.
0 0
AFCAsphere
Ik denk het niet. Die netten zaten er ook tijdens de Champions League wedstrijden van Feyenoord en die palen waar de netten aan vastzitten staan vrij dicht aan het veld. Tussen de palen en de tribune zit een gracht, daar komt geen enkele supporter overheen.
0 0
Koekepeer
Ik heb even een fotootje gekeken en dat wordt lastig inderdaad
0 0
NouriVandeBeek
Ik hoop echt dat iedereen zich morgen kan gedragen. Nergens voor nodig om je club te benadelen.
2 0
f*ck010
Kleine voorspelling: het net zal nog voor dat de wedstrijd begint weg worden getrokken, er wordt niet met vuurwerk gegooid aangezien iedereen volgend jaar naar de klassieker wilt en ojah, we winnen de beker!
0 0
jollie18
Ben blij dat ik op de lange zijde zit morgen
0 0
MelleAfca
Ik neem aan dat iedereen in het stadion morgen even zijn koppie erbij kan houden. Zou totaal niet in het beeld van dit seizoen passen, zo’n praktijken als in 2014. Daarnaast willen we allemaal naar het Museumplein, mocht er morgen iets gebeuren dan kunnen we dat ook wel vergeten.
5 0
AjaxDaniel
Hopelijk geen misdragingen morgen zoals tegen PEC. Ik denk ook dat een groot deel van die 5-1 nederlaag kwam door die misdragingen waarbij de spelers er ook helemaal klaar mee waren.
5 0
Sateschnitzel9
Alsof de spelers geschrokken waren van dat vuurwerk, Ajax kwam nadat incident op 0-1. Gewoon onderschatting geweest en op felheid afgetroefd daarna.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Het heeft niet geholpen in elk geval... gewoon normaal blijven doen en binnen de regels... maak hels kabaal
1 -1
Lane 8
Niet geschrokken, maar momentum is één van de belangrijkste dingen van sport in general. Ik denk echt niet dat het 5-1 was geworden hoor, voor dat incident speelde ajax ook gewoon prima, buiten dat we 1-0 voor stonden.
0 -1
falonso
Wij kwam voor dat vuurwerk op 0-1... daarna gaven we het helemaal weg
1 0
Afcas20
Was 2x vuurwerk, na de 1e keer scoorden we gewoon
0 -2
Oeroeboeroe
2x vuurwerk is 2x teveel, begin daar eens...
1 -1
Sateschnitzel9
Niet waar, er werd twee keer vuurwerk gegooid. Eerste keer was na 10 seconden, dat was het meeste vuurwerk. Gelijk na de aftrap dus. Tweede keer was na de goal van v. Rhijn, dat was minder dan de eerste keer toen werd het gestaakt.
0 0
ZeeuwsAjax34
Als je met vuurwerk gaat lopen gooien, om wat voor reden dan ook, ben je gewoon een staatsmongool eerste klas. Jammer dat de KNVB de netten nodig vindt, maar de supporters hebben het er zelf naar gemaakt.
4 0
PaulC
Ajax liet vanaf het fluitsignaal zien dat ze veel sterker waren dan PEC.
Nadat ze vóór kwamen te staan werd de wedstrijd gestaakt vanwege het vuurwerk...
Na die onderbreking kwam er ineens een heel sterk gemotiveerd PEC te voorschijn. Alsof ze een tweede kans kregen en daar dan volledig voor gingen.
We zullen het nooit weten, maar toch heb ik het vermoeden dat Ajax gewoon gewonnen had als de wedstrijd werd doorgespeeld....
2 -1
Antafca
supporters worden zoals gewoonlijk als honden behandeld
2 -6
ram
Waarom denk je dat er geen netten hangen bij een operaconcert? Juist... Omdat daar geen achterlijk volk zit te kijken.

Supporters worden over het algemeen naar redelijkheid behandelt. Meestal veel te soft eigenlijk (uitgezonderd: recente maffe optreden van de ME). Stadions worden veel te veel gezien als vrijstaat waar je maar kunt doen wat in je gekke hoofdje opkomt.
0 0
31xAjax
wellicht komt dat omdat ze zich vaak als beesten gedragen....
0 -1
Oeroeboeroe
en wie heeft daar voor gezorgd?
4 -1
Stroeve
En hoe zou dat nou komen?
4 -1
Dwergje48
Liever dit dan dat achterlijke gedoe tegen PEC.
6 -1
MankeNelis
Niet weer het veld in de fik.
5 -1
BokkieBokstra
Dat mag ik toch niet hopen. Vond dat echt een ramp, een bekerfinale om zeep geholpen door eigen fans.
5 -2
Afcas20
Nu nog wel ja, zijn snel weg morgen
4 -3
AFCAsphere
Veel succes haha, er zit een gracht tussen de tribune en de palen waar de netten aan vastzitten. Die krijg je er echt niet af hoor, en dat is maar goed ook met sommige idioten op de tribune.
0 0
ZeeuwsAjax34
Aub gedraag je eens een keer. Met acties zoals het gooien van vuurwerk en het slopen van netten bereik je niks anders dan Ajax en haar supporters een slechte naam geven.
4 -3
Afcas20
Ga je zelf? Ga geen €50 betalen om tegen een net aan te kijken. Vuurwerk gooien zeg ik helemaal niks over. Maar dat net is gewoon vervelend voor iedereen die wél gaat
2 -2
Oeroeboeroe
je gedragen, de supporters hebben er zelf voor gezorgd dat er internationaal netten komen als Ajax supporters komen. Ga er maar vanuit dat ze nog lang blijven hangen met deze mentaliteit
3 -1
Afcas20
Stel je niet aan, dat net is gewoon tering hinderlijk. Als er verder niks gebeurd is er niks aan de hand
0 -1
Oeroeboeroe
gewoon lekker doorgaan dan, de volgende stap is domweg geen supporters meer toelaten tit dit soort wedstrijden
0 0
Afcas20
Geen supporters meer alleen omdat er een net weg gehaald wordt?
0 -1
Oeroeboeroe
dan moet je je eerst eens afvragen waarom die betten er zijn. Dat komt niet zomaar uit de lucht valken. Is jullie geheugen echt zo zwaar aangetast dat je niet meer weet wat er voorgevallen is?
0 0
Dwergje48
Dat net had er niet gehangen als er niet iets anders was geweest. Daar gaat dit hele artikel over.
0 0