Reiziger: 'Hebben voor een ander beleid gekozen'

JesseTH, 03-05-2019 om 23:25, 9452 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michael Reiziger vindt niet dat hij en Jong Ajax dit seizoen de dupe zijn geworden van de regelveranderingen omtrent leeftijd voor de beloftenploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Ajax sloeg zelf een nieuwe weg in en daarin wil het jonge talenten klaarstomen voor het volwassen voetbal.

'Niet per se', klinkt het eerste oordeel van Reiziger in gesprek met FOX Sports over de kwestie. 'We hebben zelf voor een ander beleid gekozen. We hebben vorig jaar niet zoveel spelers van boven de 23 gebruikt. Als we ze gebruikten, dan waren het zestig minuten. We hebben er dit jaar heel veel voor gekozen om jonge spelers door te sturen. We hebben vaak met een team gespeeld met negen A-junioren en een B-junior.'

Door het veelal gebruiken van jonge jeugd heeft de oefenmeester van de beloften een ontwikkeling gezien binnen het elftal en bij het individu. 'Ze komen vanuit een jeugdcompetitie en spelen ineens tegen grote mannen. Die ontwikkeling zie je. Dat een speler na een duel eerst op de grond ligt en angstig naar boven kijkt en op een gegeven moment dat duel zelf ingaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Antafca
bekerfinale mag van mij al beginnen, de kuip op z'n kop zetten
0 0
afcas
talenten klaar stomen maar dan tegen twente wel bakker opstellen terwijl van gelderen ook bij de selectie zit...
1 0
MeneerJ
Ik ben benieuwd naar de selectie van Jong Ajax van volgens seizoen. Naar mijn mening zal je voor een aantal dilemma's komen te staan.

Kotarski & Scherpen
Zullen allebei minuten moeten maken om zich te ontwikkelen.

Schuurs
Hoeveel zin heeft het voor Schuurs om nog een seizoen in de eerste divisie te spelen? Ik vind hem wel de potentie hebben om Ajax 1 te halen, maar hij is er nu nog niet klaar voor.

Brobbey
Ik weet dat hij volgend seizoen ook nog gewoon in O19 mag spelen, maar krijgt die daar nog genoeg weerstand? Ik persoonlijk denk dat die klaar is voor de stap maar de eerste divisie. Probleem daar is natuurlijk dat Traore in de spits positie staat opgesteld en daar volgend seizoen ook in principe zal spelen.

Dan zit je nog met doorlopende contracten van spelers waarvan ik niet de potentie zie om Ajax 1 te halen en er puur als opvulling zitten.

Stan van Bladeren (2020)
Jasper ter Heide (2021)
Dean Solomons (2020)
Leo Thethani (2020)

De contracten van el Maach, Kemper, Bijleveld en Jensen lopen in de zomer af. Denk niet dat er verlengd met een van hun zal worden. En dan hebben Bakker en Pasquali voor volgend seizoen een andere club gevonden.
0 0
MaximilianRosse
Victor Jensen zijn contract loopt deze zomer niet af. Hij heeft in februari zijn contract verlengd tot medio 2023....
2 0
FlyingDutchMan
Verwacht dat ze El Maach en zeker Jensen wel gaan verlengen.
0 0
Wout1988
Kan zo dat 1 van de twee tweede keeper wordt en daarom niet mag spelen
0 0