Ziyech: 'Wat denk je? Dat we afwachten?'

BartVeenstra, 01-05-2019 om 14:25, 10885 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech vindt niet dat Ajax volgende week woensdag in de return tegen Tottenham Hotspur anders moet gaan spelen dan normaal. De creatieveling is van mening dat Ajax haar eigen spel moet spelen, ook al hoeft het niet per se te scoren of te winnen in de return.

De spelmaker krijgt in Het Parool de vraag of Ajax de thuiswedstrijd nu anders gaat benaderen. 'Wat denk je? Dat we afwachten? Dat is niks voor ons. We gaan voetballen, plezier maken. We genieten van wat we doen, dat is onze kracht. Dat heeft ons hier gebracht', aldus Ziyech.

Ajax speelde dinsdagavond een halfuur lang erg goed voetbal, maar na het inbrengen van Moussa Sissoko bij de Londenaren kantelde de wedstrijd wat betreft het spelbeeld. Lasse Schöne kan er nu wel om lachen. 'Heb je Sissoko gezien? Die laat zich niet zomaar op zij zetten', aldus de Deen, waarna Ziyech opmerkt dat Tottenham Hotspur vaak 'de tweede bal' wist te veroveren. 'Zij veranderden van systeem, daar hadden wij moeite mee. Zij gooiden de beuk erin, maar wij konden mee. We bleven vechten en hebben op karakter gewonnen. We willen heel graag naar die finale.'

Voor nu wil Ziyech nog niet denken aan de return tegen Tottenham Hotspur. Zondag staat er immers nog een belangrijke wedstrijd op de agenda. 'Zondag spelen we de bekerfinale. De eerste prijs die we kunnen pakken. Dat is mooi. We kunnen in vijf wedstrijden nog drie prijzen winnen. Het begint nu leuk te worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Goede woorden, altijd gevaarlijk als dit soort teksten al in met name, de spelers, hun hoofden rond gaan spoken "ook al hoeft het niet per se te scoren of te winnen in de return."
als zij 1 keer een verdwaalde vroege goal krijgen zijn ze gewoon in het voordeel.
Het enige voordeel wat je hebt als je als 2e thuis speelt is dat je als je em wint je het met meer publiek kunt vieren. maar je kunt geen uitgoals meer maken.
Dus 0-1 in de eerste wedstrijd is een gevaarlijke stand, al helemaal als de spelers ook nog echt gaan denken dat ze niet per se moeten, omdat ze die voorsprong hebben.
0 0
Web
Nog 5 wedstrijden dit seizoen en kans op 3 prijzen
Wat een bizar seizoen.
Wat wil je als supporter nog meer
1 0
DirkvanDam
de 3 prijzen na 5 wedstrijden! mooi man
0 0
DirkvanDam
de 3 prijzen na 5 wedstrijden! mooi man
0 0
RuffRhythim
Heerlijke woorden !!
1 0
Redrum
En zo is het Hakim. Ajax gaat niet spelen voor een gelijkspelletje, Ajax gaat spelen voor de winst. Voetballen met plezier staat gelijk aan voetballen zonder angst. Met poep in de broek voetballen past niet bij Ajax en daar hebben wij ook nooit succes mee gehad. Ajax zal in stijl in de eigen Arena de finale halen.
4 0
FWAjacied
'We gaan voetballen, plezier maken. We genieten van wat we doen, dat is onze kracht.'

Daar doen we het toch allemaal voor.
7 0
Mokum31
Zo is het
2 0