Tagliafico ziet kracht Spurs: 'Moeten we corrigeren'

BartVeenstra, 01-05-2019 om 12:40, 5532 views, NU |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico denkt te weten waar Ajax aan moet werken richting de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. De Argentijnse linksback ziet dat de kracht van Tottenham Hotspur ligt bij het veroveren van de afvallende bal.

Na een goede eerste helft had Ajax het in de tweede helft lastiger met Tottenham Hotspur. 'Ze drongen ons naar achteren en hadden meer balbezit', zegt Tagliafico tegenover NUsport. 'Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Nu moeten we het thuis goed doen om de finale te halen.'

Richting die thuiswedstrijd weet Tagliafico waar de spelers van Ajax extra op moeten letten. 'We weten dat Tottenham soms zoekt naar de afvallende bal en dan zoeken ze naar Llorente. Hij kan zijn teamgenoten in stelling brengen. Dat was lastig om te verdedigen, want dat is intens. Dat is een van de sterke punten van The Spurs. In de return moeten we dat zien te corrigeren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Precies wat United en PSV ook deden met succes. Maar ook dan kun je nog redelijk overeind blijven als je zorgvuldig blijft in de opbouw en de linies bij elkaar houdt. Er was zoveel slechte passing. Deels forced, deels unforced errors. Spurs kan gewoon goed druk zetten. Is Pochettino al jaren mee bezig.
0 0
niquedegraaff
Wanneer zij de lange bal spelen, prima, maar we moeten zorgen dat we zelf niet de lange bal gaan spelen.
1 0
AFCA-B93
Ik neem aan dat Llorente eruit gehaald wordt voor Son. Betekent meteen dat ze voorin een kapstok missen zoals ze die gisteren wel hadden. Dan wordt wordt het winnen van hun lange bal makkelijker, maar dan moet die 2e bal dan ook vaker voor ons zijn. Vooral Sissoko mag die bal niet hebben, Wanyama is echt een tank maar een bal vasthouden kan die niet bleek gisteren
0 0
Jari_held
Lijkt mij niet dat ze hun beste speler gisteren eruit halen. Het is duidelijk wat hun kans is: alle ballen op llorente en loopvermogen en power erin klappen om elke keer die bal op te pakken die llorente klaar legt. Hij gaat spelen met llorente als kapstok; alli, son, moura erachter en middenveld met eriksen en sissoko die ook allebei vermogen hebben om bij te sluiten...

Wordt echt een kutpot waarin we niet kunnen drukzetten. Toch denk ik dat we het wel halen als we paar goed kunnen counteren
0 0
Ron403
Klopt helemaal, in de eerste helft was elke tweede bal voor Donny.
0 0
voorkennis
Goede speler met de juiste mentaliteit en drive, enige nadeel....die domme onnodige gele kaarten van hem, vaak onbesuisd.
Gister was ook totaal onnodig en daarna denk je, als hij nu maar niet een 2e krijgt
10 0
EuforischeRealist
Dit wilde ik dus exact zeggen!

Het is echt een wereldtopper als back. Staat sterk op z'n benen, heeft een winnaarsmentaliteit, kan goed koppen (zowel verdedigend als aanvallend), heeft snelheid, heeft overzicht aan de bal, is tactisch prima en hij heeft ook een prima voorzet als hij opkomt.

Alleen die domme kaarten moet hij echt afleren, zo ontzettend zonde dat je hem daardoor meerdere wedstrijden mist.
0 0
Lazell
Zijn 9e alweer in de CL in 14 potjes, incl. kwalificatie.
0 0
Fingerbang
Idd, mochten we de finale halen is Nico er niet bij ben ik bang.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Nope! Je mag twee keer geel pakken over twee halve finales, die schorsing voor de finale vervalt dan. Alleen twee keer geel in 1 duel, of direct rood hebben gevolgen. Ik wist het ook niet, maar dit las ik gisteravond en hoorde ook van vrienden dat die regel veranderd is. Ik zag het vanochtend meen ik nogmaals voorbij komen op Sportnieuws (?), via facebook zag ik een dat daar wat vrienden getagd waren en dat die regel is inderdaad niet meer staat; 2x een gele kaart pakken verdeeld over die twee wedstrijden levert geen schorsing op. Overigens ook wel fair, je hoort een finale met je beste spelers te kunnen spelen.

Dus in principe staat iedereen wederom op 0 kaarten.
2 0
Fingerbang
Nou beter hopelijk pakt hij dan geen rood.
0 0
JariJari
Is niets verandert aan. 3de gele kaart levert een schorsing up. Aangezien na de kwart finale alle opgebouwde kaarten weg zijn kun je dus nooit meer geschorst worden voor het lopende seizoen met gele kaarten.

Dit is om geen sterspelers de finale te laten missen. Persoonlijk vind ik dat kaarten VOOR de kwartfinale kwijtgescholden moeten worden. In de halve finale kun je je nu naar de finale schoppen door 2 keer 14 gele kaarten te halen zonder schorsing (maar doen in de terugwedstrijd? Haha). Ook hadden wij in de kwart hadden nu een enorme kaartenlast.
0 0
Dolberg25
Zelfde heb ik met Veltman. Ook altijd van die domme kaarten. Maar goed, dat nemen we dan maar voor lief :)
8 -1
louis60
Nee, kaarten voor Veltman komen vaak door frustratie en fouten. Hij kan gewoon niet opbouwen en speelt tegenstanders aan. Hij is ook niet snel genoeg. Alleen tegen matige ploegen en trage bal handelingen, is Veltman op tijd. Die paar goeie acties tegen Spurs zijn te weinig om door te bekeren.
0 0
Leviathan
Alleen is Nico 3 klasses beter en heeft Veltman regelmatig rood gepakt ook.
0 0
voorkennis
Ja exact :)
0 0