Kijkcijferrecord voor Ajax na winst op Spurs

GinoHaverkamp, 01-05-2019 om 09:30, 7358 views, Stichting KijkOnderzoek |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur heeft een kijkcijferrecord opgeleverd. In totaal keken 4.174.000 voetbalfans via de Nederlandse televisie naar het duel tussen beide teams. Nog nooit keken zoveel mensen naar een wedstrijd van een Nederlandse club. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Verdeeld over drie zenders keken ruim 4,1 miljoen Nederlanders naar het treffen tussen Ajax en de Spurs. 3.855.000 daarvan deden dat via Veronica. 278.000 keken via het open kanaal van Ziggo Sport naar de Champions League-wedstrijd, terwijl nog eens 41.000 geïnteresseerden keken naar Ziggo Sport Select, achter de decoder.

Daarmee verbreekt de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond een oud record uit 2015. Toen keken 3,8 miljoen Nederlanders naar het Champions League-duel tussen PSV en AC Milan. Ook dat was voor de halve finale. De Eindhovenaren strandden toen door een allesvernietigend doelpunt van Massimo Ambrosini in de laatste minuut. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
Het is hieronder al gezegd, maar ik zal het even herhalen: halve finale PSV - Milan was in 2005, niet 2015. En ja, da's zéker lekker belangrijk!
0 0
Clarence
Kon helaas niet via Ziggo kijken en was daarom veroordeeld tot Veronica. Wat een verschrikkelijke analisten hebben ze daar zitten zeg. Boskamp kan geen naam onthouden en amper iets zinnigs zeggen. Je zou haast denken dat hij seniel is. Hij wordt ook gewoon voortdurend uitgelachen door de anderen aan tafel. Derksen is gewoon een lachertje. Doet net of Spurs een vijfdeklasser is die Ajax eventjes had moeten oprollen. Verschrikkelijke man.
De beste analist aan tafel was de gastvrouw Hélène.

Kan Veronica al die kijkers echt niets beters bieden? Dit gaat echt nergens over.
5 -1
SPLNDD
Ziggo was echt een verademing vergeleken met die downies van Veronica. geen reclames in de rust. Je enige geluk is dat Hélène er zat ipv die kwal van een Genee, dat zou pas echt erg geweest zijn
0 0
SamW
Wel een fijne commentator op Veronica. Ik luister graag naar Vincent Schildkamp (Tadic Tadic Tadic bij de 0-3 in Madrid). en dan in de rust overschakelen naar een ander kanaal.
1 0
Dolberg25
Ik wordt altijd blij van El Sierd. Je hoort bij hem echt de passie voor het voetbal en dat vind ik belangrijk in zulk soort wedstrijden.
2 -1
SPLNDD
Sierd is geweldig. Die gaat gewoon liedjes zingen als ze scoren haha
0 0
Ajax-4-ever
Ik vond het persoonlijk verschrikkelijk.. Voor de 2 helft begon heb ik 3 minuten geluisterd naar waar de stenen vandaan kwamen in een of andere bar. En daarna over een vent die in New York woonde en op en neer vloog naar Londen, sierd had een keer naast hem gezeten... Wat kan mij dat nou verrotten. En dan tijdens de wedstrijd constant koekoek aanhoren als er iemand uitgespeeld wordt. Maar goed iedereen zijn eigen voorkeur. Het is alleen jammer dat je soms de commentator niet kan kiezen.
1 0
SPLNDD
Ja er is niet echt een middenweg met Sierd de Vos. Of je vind het leuk, of je haat het.
0 0
M.Olsen
Ja leuk he. Ik kijk wekelijks VI terug in de trein. Altijd hetzelfde. De hele PL is fenomenaal geweldig.

Poh wat is die Dele en die Eriksen goed he. Dan vinden wij Frenkie de Jong goed maar dat is toch wel echt buutenaards he. En oh oh oh wat wordt daar hard en goed voetbal gespeeld. Veruit de beste competitie.

Nu: Ajax wint van de NUMMER 3!!! In eigenhuis en het is ineens een B team omdat er een geblesseerd en een geschorst is????
3 -1
NegentigMinutenLang
PSV - AC Milan was in 2005 in plaats van 2015
4 0
mxmeul
Vraag me altijd af hoe ze dit zo nauwkeurig berekenen. Gisteravond met 10 man in de woonkamer, kan me niet voorstellen dat wij de enige waren. Maar misschien nemen ze dat mee in de berekeningen op een of andere manier.
0 0
NegentigMinutenLang
Ja, dat vraag ik me nou ook af! Gisteren met een stel vrienden in Pathé gekeken, hoe wordt dat geteld?
0 0
M.Olsen
Is doorrekening van een kleine groep met zoon kasje
0 0