Van de Beek: 'Neres was terecht boos'

BVeenstra, 01-05-2019 om 08:40, 9257 views, VTBL |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Donny van de Beek was dinsdagavond in het heenduel met Tottenham Hotspur in de halve finales belangrijk met een doelpunt, speelde verder een goede wedstrijd, maar had er wellicht ook voor kunnen zorgen dat David Neres een niet te missen kans op de 0-2 had kunnen hebben. In plaats van dat de middenvelder aflegde op de Braziliaan, ging Van de Beek voor eigen succes en miste.

Neres was dan ook boos op Van de Beek dat hij de bal niet kreeg. 'Ik probeerde het in de korte hoek, maar had de bal aan Neres moeten geven. Hij was terecht boos. Ik heb mijn excuses gemaakt. Maar ik zag hem niet echt', geeft Van de Beek tegenover VTBL uitleg over de gevaarlijke aanval van Ajax.

Volgende week woensdag speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA de return en in Amsterdam zal men een 1-0 voorsprong moeten verdedigen of zien uit te bouwen. 'De Johan Cruijff ArenA zal kolken. Onze supporters zullen ons naar de finale proberen te schreeuwen. Die wisselwerking pakt meestal goed uit. Dan kunnen we bijna niet verzaken. Het zal best moeilijk worden maar dit mogen we niet meer weggeven.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-B93
Denk dat Donny hem heus wel zag, want hij ging niet voor niets juist die combinatie aan. Hij gokte er denk ik gewoon op dat Lloris vol voor de pass op Neres ging, zodat hij zelf de korte hoek vrij had. Dat Lloris hem dan met z’n voet redt is wel teken dat Donny ‘m niet goed in schoot. Ik had hoe dan ook eigenlijk wel hetzelfde gedaan als ik Donny was
0 0
AnsB
Afgeven was niet zonder risico en in de slow motion zag je dat Lloris heel snel naar de grond ging, al anticiperend op zowel de pass naar Neres als de lange hoek afschermend. Ik denk dat vdBeek dat zag en daarom zelf voor de korte hoek koos, maar het ging zo snel dat hij zich niet realiseerde dat hij hoog moest schieten. Lloris zou dan net zo kansloos zijn geweest als bij zijn eerste goal.

Overigens vond ik die eerste goal heel slecht gekeept. Ik denk dat Onana er wel uitgekomen was om ofwel de hoek te verkleinen, ofwel zich in de baan van het schot te werpen. Bedenk ik nu terplekke althans, ik zal het nogmaals vanuit dat persperctief bekijken.
0 0
goajaxgo
Ik had 'm afgegeven.
0 0
PetrusKeizer
je schiet m normaal gesproken alleen in de korte hoek als je geen steun hebt om je heen. Is ook n kwestie van zowel automatismen als aanvoelen. Soms moet je n bal gewoon 'blind' opzij leggen, en er dan maar op vertrouwen dat er iemand inkomt op dat moment. Cruijff was natuurlijk n speler die precies aanvoelde wat er om hem heen gebeurde, ook in de 16. Dat hebben er maar weinig.
0 0
Babangida83
Precies dit. Volgende week in de arena voor het publiek ook de wedstrijd van hun leven. Samen gaan we dit Tottenham uitschakelen!
0 0
Freddy Al
Donny bewijst na de winterstop dat hij erg gegroeid is in alles.
Gisteren was hij met Blind en de Ligt een sterkhouder voor ons, zijn rust en overzicht kan nog iets beter; bij de kans op 2-0 had hij Neres misschien kunnen zien en aanspelen.

Vergeleken met de Donny van een half jaar geleden is hij enorm vooruit gegaan en in deze vorm een klasse apart.
0 0
Ajaxbrl
Donny heeft het weer super gedaan, verkeerde keuze is makkelijk praten achteraf.. splitsecond werk...
4 0
Ajaxxxisdebeste
Hij is echt super, maar soms maakt die dan net de foute keuzes voor het doel... deze had hij echt moeten afgeven.
4 0
off
Loris koos ook voor de voorzet, dus dikke kans dat hij die had gepakt. Jammer dat hij hem niet een halve meter hoger schoot. Fantastische loopactie voor dat schot trouwens.
1 -1
afcas
met de ruimte tussen lloris en neres in had hij er nooit bij gekund wanneer de pass goed was.
1 -1
Kibbahimovic
Geweldige goal gemaakt, was een van de betere gisteren maar had de bal echt moeten afgeven toen zeg.. Tottenham is daarna echt heel gevaarlijk geworden
5 0