De Ligt: 'Gelukkig zondag weer een wedstrijd'

BVeenstra, 01-05-2019 om 08:00, 6630 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt denkt dat de vermoeidheid bij Ajax dinsdagavond in het duel met Tottenham Hotspur toesloeg. De Amsterdammers waren richting het heenduel met de Londenaren een week vrij, maar de aanvoerder betwijfelt of dat wel een voordeel is geweest.

'Ik vind het wel lekker om in een bepaald ritme te blijven', zegt De Ligt, die in het afgelopen weekeinde met Ajax niet speelde in de Eredivisie, in gesprek met de NOS. 'Gelukkig hebben we zondag weer een wedstrijd', doelt hij vervolgens op de aanstaande bekerfinale tegen Willem II.

Ajax won dinsdagavond met 0-1 bij Tottenham Hotspur, maar toch was er van blijdschap of vreugde nog geen sprake. 'Dat is een combinatie van dat er nog een tweede wedstrijd komt en de vermoeidheid bij iedereen. Iedereen zag dat het vandaag (dinsdag, red.) een intensieve wedstrijd was. Tottenham gooide de beuk erin in de tweede helft en dan is het strijden en alles geven. Dat hebben we goed gedaan. Het was exact de wedstrijd die ik gedacht had. Tottenham dat druk zet, beukt, jaag en stormt', aldus De Ligt, die van mening is dat Ajax heeft laten zien mee te kunnen in het fysieke spel van de Engelsen. 'Maar het zou het beste zijn om daar niet in te komen, denk ik.'

De Ligt weet dat Ajax volgende week nog een klus te klaren heeft in Amsterdam. 'We kunnen niet te blij doen, omdat er nog een wedstrijd komt. Maar eerst Willem II, de eerste kans op een prijs.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
rust hoeft toch niet niksen op de bank thuis te zijn? is vooral lekker als je niet elke dag hoeft te trainen/naar t trainingscomplex, dat waren die 2 dagen vrij toch.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nu heeft Spurs een 1/2 meer rust en Ajax speelt natuurlijk een finale dat is altijd van een andere intensiteit dan een normale wedstrijd. Kom op boys!
0 0
NUL20
dag meer... maar Ajax thuis, je slaap toch altijd beter in je eigenste bed!
0 0
Joodhannus73
Je zag letterlijk de vermoeidheid toeslaan. Het doordekken lukte niet meer, waardoor ze uiteindelijk nog meer moesten lopen. Vooral Ziyech en Neres met die opkomende backs. Positioneel leek het niet goed te staan de tweede helft, maar we gaven ook geen kans weg. Heel volwassen. Niettemin waren we in de passing en balaannames de tweede helft ronduit slecht. Dan laat je ze ook in de wedstrijd komen. Moet echt beter in Amsterdam. Zou met het sterkste team zondag beginnen en zo snel mogelijk 2-0 of 3-0 maken. Vol erop in 30 minuten en dan 60 minuten rustig aan doen. Kan je ook drie sterkhouders wisselen. Als je het een wedstrijd laat worden moet je minimaal 90 minuten volle bak.
0 0
louis60
Pak nu gewoon die beker. Zijn ze eindelijk verlost van 'helemaal niets' trauma. En koop die Isko en Odegaard. En verzwak de concurrent door Gakpo, Dumfries en Stengs te kopen. Verkoop ze (wanneer ze niet helemaal top zijn)na een jaar door naar het buitenland.
0 -4
grensjager
Domvries kopen??? Die kan helemaal niks
0 0
Duif63
Rust roest. Wielrenners in een grote ronde hebben ook altijd slechte benen na een rustdag.
0 0
jaripettersson
En na een week nog?
0 0
Bonno1978
Allemaal leuk, maar die week rust heeft toch goede uitwerking op het lichaam? Snap dat je in een bepaalde flow wilt blijven, maar volgens mij was het wel even nodig. Zeker te bedenken dat je het steeds met een betrekkelijk kleine groep van 13, 14 man moet doen. Het kan juist het verschil zijn tussen die laatste potjes winnen of net niet..:
2 -3
Broekzak
het middenveld zou wel rust kunnen krijgen denk ik. die hebben toch veel moeten lopen. vooruit druk zetten, lange bal om je oren en weer helemaal terug om daar de 2e bal op te pakken.

Ziyech en Neres beide een helft spelen
0 -1
Web
De Ligt snapt het, Bky gaat veel te ver
Ik zou wel spelen met Labyad, Sinkgraven, Dolberg en Mazraoui
Vandaag uitlopen en behandelen, donderdag een vrije dag.
Geen intensieve trainingen, tactisch werken naar volgende week woensdag
2 -3
arigold
Gewoon meten vandaag of morgen en op basis van die resultaten iedereen die fit is uit de "Spurs-opstelling", laten spelen. Voor de spitspositie zou je een uitzondering kunnen maken. Daar zou je kunnen kiezen voor KJH, dat zal ten koste gaan van Neres waarschijnlijk, want Tadic speelt altijd.
0 -1