De Jong: 'Voor mij is hij heel belangrijk geweest'

GinoHaverkamp, 29-04-2019 om 10:30, 8899 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Marc Overmars raadde Frenkie de Jong aan over te stappen naar FC Barcelona. 'Dat heeft me wel goed gedaan', zegt De Jong in de Ajax Podcast op de officiële site van Ajax. Daarin gaat hij verder in op zijn goede band met Overmars.

'Hij heeft heel veel tegen me gezegd, ook al is hij niet zo'n prater', zegt de middenvelder over de Ajax-directeur. 'Hij heeft mij min of meer naar Ajax gehaald. Voor mij is hij heel belangrijk geweest, want hij heeft altijd vertrouwen in mij gehad. Samen hebben we Ajax veel geld opgeleverd, dus uiteindelijk heeft het prima uitgepakt dat hij me gehaald heeft.'

Inmiddels is bekend dat De Jong komende zomer vertrekt naar FC Barcelona. Afgelopen winter kwam de deal van minimaal 75 miljoen euro tot stand. Overmars speelde, los van zijn standaard werkzaamheden met betrekking tot transfers, een rol in de beslissing van 21-jarige Ajacied om naar Spanje te trekken. 'Ik zat een beetje in mijn hoofd met de keuze wat ik volgend jaar zou gaan doen. Toen riep hij me apart. Niet dat het de doorslag heeft gegeven, maar het heeft misschien wel geholpen. Hij zei: "Ik denk dat FC Barcelona goed bij jou past, ik heb daar ook een periode gespeeld, het leven is daar heel mooi."'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Wie weet, vertrekt Ziyech helemaal niet bij Ajax. Hij zit t kuch al bij een topploeg? Het is een utopie te denken dat hij naar Barça, Real Bayern, Liverpool of ManCity gaat. Een andere club is niet meer dan Ajax is.
1 0
Schwalbino
Hij heeft er niet voor niets een jaar bij gedaan. Toch zal hij gaan als hij vindt dat het de juiste keuze is.
0 0
Kikke
Nou daar baal ik wel van! Sowieso dom om dat halverwege het seizoen te doen... had liever gehad dat hij wachtte... hoop niet dat hij nog meer jongens ‘adviseert’ . De Jong had nog makkelijk twee jaar kunnen blijven! De sfeer is zo goed in de ploeg! En voor het geld had Ajax het helemaal niet hoeven te doen...
0 -1
koenos1
Ik ga toch altijd weer stuk als ik Marc Netto die buikschuiver zie maken. Staat op mn netvlies XD
0 0
SjaakWolfs
Marc Netto is een zegen voor Ajax gebleken.
3 0
Schip
Mooi dat Frenkie ook een lans breekt voor Eiting als mogelijke opvolger. Zelf zie ik Blind graag op die positie, met een nieuw centrum achter hem. Maar anders Zou Eiting een prachtige oplossing zijn als opvolger uit de eigen jeugd. Moet hij alleen wel fysiek en qua duelkracht wat groeien. Daarin was Frenkie namelijk ook erg sterk.
1 0
Babangida83
Denk dat je dan Marin naast Eiting krijgt, ipv Schone. Voor het fysieke werk. Verder kan Eiting met zijn slimheid heel veel situaties voorkomen en de wedstrijd naar zijn hand zetten. Dus is extra fysiek ook deels overbodig. Je mist wel wat snelheid, dus de backs zullen snel moeten zijn.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het vertrek van De Jong net een jaar te vroeg komt om Eiting hem te laten opvolgen. Hetzelfde geld volgens mij met Schuurs als mogelijke opvolger van De Ligt. Ik zou het trouwens wel mooi vinden als Overmars en Ten Hag ervoor zouden kiezen om her vertrouwen te geven aan de talenten die ze al in huis hebben.

Alleen zal Ajax dan met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Eiting, Marin; Neres, Dolberg en Tadic kwalitatief wel een stuk minder zijn dan dit seizoen. In mijn ogen is dat nog steeds een Champions League waardig elftal maar de halve finale zal Ajax er niet mee halen. Ik denk dat Ajax dit seizoen juist moet proberen om door te pakken.

Ik hoop dus op een elftal met Onana; Mazraoui, ‘Aankoop’, Blind, Tagliafico; Marin, Vd Beek, ‘Aankoop’; Neres, Tadic en ‘Aankoop’. Dolberg, Eiting en Schuurs kunnen dan samen met spelers als Huntelaar, Sinkgraven en Lang ervoor zorgen dat Ajax ook in de breedte een sterke selectie heeft.
0 0
Schwalbino
Zo strak is het allemaal ook niet te plannen. Ajax profiteert (hopelijk) van de seizoenen waarop de kwaliteit oververtegenwoordigd is. De keerzijde van de medaille is dan uiteraard dat er ook magere seizoenen zijn. Zou je alle kwaliteit kunnen verdelen zodat elk seizoen ongeveer dezelfde kwaliteit aanwezig is, dan heb je ook geen pieken zoals nu.
0 0
Schip
Stel dat Odegaard als opvolger voor Ziyech komt, dan mogen Eiting en Marin uitvechten wie op 6 komt. Een nieuwe klasse 4 aantrekken is erg lastig. Zo vaak is dat niet gelukt in de AJax historie.
0 0
Ozymandias
Marin is volgens mij niet geschikt als ‘6’ en als half vind ik hem beter dan Ödegaard.
0 0
Ozymandias
Ik zie hier op AS redelijk vaak mensen schrijven dat Overmars spelers te makkelijk laat gaan maar ik denk dat Overmars heel slim bezig is met het profileren van Ajax als de meest aantrekkelijke 'volgende stap' voor talenten van de 'buitencategorie' als De Jong. Dit soort talenten zien nu niet alleen dat Ajax de juiste 'volgende stap' voor hun ontwikkeling is maar ook dat als ze zich goed ontwikkelen Ajax niet moeilijk zal doen als ze de stap kunnen maken naar de Europese top. Op korte termijn heeft dat natuurlijk een negatieve impact aangezien Ajax een geweldige speler als De Jong kwijt raakt maar op de lange termijn zal het Ajax helpen om steeds meer talenten van het kaliber De Jong naar de club te halen.
7 -1
Joseph
Ik denk dat daar wel een balans in moet zitten, met Frenkie heeft Overmars natuurlijk veel geld binnen gehaald, uitgaande van die 86 miljoen, maar als straks naar buiten komt dat de Ligt voor 60 miljoen aan Barcelona verkocht is, krijg je ook scheve gezichten als Neres en Donny niet weg mogen voor 40 miljoen.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk, clubs moeten wel gewoon een marktconconform transferbedrag betalen.
0 0
Schwalbino
Idd. Als je je als club wil profileren als beste springplank dan kun je spelers natuurlijk ook niet tegen hun zin vasthouden want daarmee breek je dat profiel weer af.
2 0
Ozymandias
Precies. Het ligt er dan natuurlijk wel aan welke club komt. Als bijvoorbeeld alleen een club als Sevilla een bod op Tagliafico doet kan Ajax dat makkelijker weigeren en zo een statement te maken dat Sevilla geen stap omhoog is. Komt er een club als Atletico Madrid voor Tagliafico dan is dat eigenlijk niet mogelijk en moet Ajax er alles aan doen om Tagliafico te overtuigen om te blijven maar de keuze uiteindelijk aan hemzelf overlaten.
0 0
Mentir
Overmars wil naar de buitenwereld laten zien dat je niet zo maar word behandeld al een voorwerp indien genoeg om te verkopen. Maar ook word mee gedacht aan de wensen van personen.

Inderdaad soms wel jammer dat ze als ze net er staan weer worden opengehaald door een grotere club. Maar ook weer voor andere talenten een teken dat grote clubs juist bij Ajax aankloppen als je daar mee kan draaien. Je zal altijd “brood”voetballers hebben die liever direct geld zien en nu kunnen krijgen dan afwachten

Maar vooral de kunst is dat goed te communiceren met spelers. Bv tagliafico niet dat Ajax hem zonder slag of stoot laat gaan. En hoe Ajax het seizoen gaat afsluiten zal de grootste doorslaggevende factor zijn
2 0
Ozymandias
Inderdaad, Overmars laat zien dat spelers bij Ajax een bepaalde 'player agency' hebben. Ajax zal ze proberen om over te halen om langer te blijven door ze het gevoel te geven dat ze belangrijk zijn voor de club (wat zowel op financiele als niet-financiele manieren kan worden gedaan) maar als de Europese top komt en een speler per se wil vertrekken zal Ajax niet moeilijk doen maar juist met deze spelers meedenken om tot een uitkomst te komen die voor zowel Ajax als de speler goed is.
1 0