Vroegtijdige beslissing titelstrijd niet meer mogelijk

GinoHaverkamp, 26-04-2019 om 09:20, 11215 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De titelstrijd in de Eredivisie duurt in ieder geval voort tot en met de laatste speelronde van de Eredivisie. Door de 0-3 zege van PSV op Willem II is een vroegtijdige ontknoping van de competitie uitgesloten.

Zowel Ajax als PSV hebben nu tachtig punten met nog twee competitiewedstrijden te gaan. Mocht Ajax in de 33e speelronde winnen van FC Utrecht en PSV verliezen van AZ, is het gat tussen beide ploegen drie punten. Alhoewel Ajax praktisch dan al kampioen zou zijn vanwege de voorsprong in punten en het betere doelsaldo, wordt er dan nog geen schaal uitgereikt. PSV kan immers nog theoretisch kampioen worden. Andersom, wanneer PSV drie punten voor zou kunnen staan na speelronde 33, geldt hetzelfde. 

Zodoende wordt pas op woensdagavond 15 mei duidelijk wie kampioen wordt. Ajax gaat dan op bezoek bij De Graafschap, de tegenstander waarbij het drie jaar geleden in een soortgelijke situatie misging, terwijl PSV in het eigen Philips Stadion Heracles Almelo ontvangt.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Het kan gewoon niet anders zijn dan dat we landstitel 34 pakken in de 34e speelronde uit bij de Graafschap. Sommige dingen horen gewoon zo te zijn. Met 86 punten en doelsaldo plus 86 (8+6 = 14). Johan heeft ons de titel laten verliezen in 2016, omdat hij wist dat wij ons niet zouden verbeteren als we dat jaar kampioen waren geworden. Inmiddels staan we er onvoorstelbaar goed voor en spelen we over een paar dagen onze eerste wedstrijd voor een plek in de CL-finale. Ik ben niet (bij)gelovig, maar dit zijn wel bizarre dingen als je er over na gaat denken.
3 0
Sunny
Ja en wat ook zo hoort te zijn dat we de Graafschap helpen met degradatie.
Wraak kan zoet zijn al is het 3 jaar later
0 0
de_pitbull
jaaa man en dan nog 1x 1-0 winnen en 1x 2-0, dan heb je 86 en 114x gescoord. Zo lust ik er nog wel een paar. En in de finale scoren we in de 14e minuut en in de 114e en winnen we na 14 penalty's met 14-13 en er gaan 14 vliegtuigen met fans naar de finale en ga zo nog maar ff 14 dagen door.
1 0
Redrum
Prima, ik spreek je op 15 mei rond 10 uur wel verder ;)
1 0
Bky
HELEMAAL NIETS IN EINDHOVEN!
1 0
Labrador
Mooi dat PSV hoopt op de Graafschap. Ze vergeten 1 ding. Ze moeten zelf ook 2x winnen. Hoogmoed komt voor de val.
0 0
Redrum
Ach, aangezien we toch al niet meer thuis tegen Utrecht kampioen kunnen worden maakt het me geen moer meer uit. Wij winnen gewoon die laatste twee potjes en worden de meer dan verdiende kampioen. Die kansarme kaasklappers zullen de puntjes ook wel weer zonder al te veel weerstand aan psv geven. Ik heb er inmiddels vrede mee dat de competitievervalsing er voor gezorgd heeft dat psv gelijk staat in punten met ons. Als wij uit bij de Grafschap kampioen worden op doelsaldo zetten we daar weer een heleboel dingen mee recht.
0 0
Babayaka
Nah psv gaat die 2 laatste ook nog wel winnen.
En hopelijk doet ajax hetzelfse, urrecht thuis zit me niet lekker, geen goed gevoel over.
0 0
Redrum
Ik snap wel waarom ja. Iedereen heeft het over de Graafschap uit waar we de titel verloren, maar eigenlijk gaven we die ook weg thuis tegen Utrecht twee weken daarvoor. Toen kwamen we nog terug van een 2-0 achterstand naar een 2-2, waardoor we op doelsaldo eerste bleven. Maar zonder dat puntverlies waren we uit bij de Graafschap met 1-1 wel gewoon kampioen geweest. Dit Ajax zal echter geen problemen hebben met Utrecht denk ik. We hebben nu veel meer kwaliteit en ook de mentaliteit is veel beter. Dit Ajax gaat deze titel niet meer uit handen geven, dat voel ik gewoon.
1 0
KlasseLasse
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/875684/-psv-mag-zeggen-als-jullie-winnen-of-gelijkspelen-krijgen-jullie-zoveel-geld-.html
0 0
BrandjeXL
Is toch algemeen bekend dat dit mag en gebeurd. Maar Ajax zou het dus ook kunnen doen al zou ik het zowel van Ajax als PSV lachwekkend vinden als ze dat zouden doen.
1 0
Afcas20
Mag helemaal niet. Aanmoedigingspremies zijn verboden
0 0
Labrador
In 2016 zat ik met ongeloof in het uitvak. In 2019... Man wat zou dat lekker zijn....
1 0
Kake
WE NEED TO PAK SCHAAL
3 0
trainerdv
Moreover: We need to pak tripple
0 0
niquedegraaff
Deze keer dus wel de schaal in het stadion van de graafschap
1 0
JSF
In die zin wel jammer van verzetten speelronde dat je een mogelijk kampioenschap niet in eigen stadion kan vieren...
1 0
Kuzcotopia
Hoe dik was dat geweest man. Die sfeer was zeker in de buurt gekomen van die kampioenschapswedstrijd tegen Twente toen.
0 0
Rhythim
Ja we weten waarom het allemaal verplaatst is so live with it...
1 -1
1738
we need to pak schaal
4 0
AFCA-B93
“Pannakoek met uh, Nutella”
0 0
jollie18
Mooi dat Ajax het bij de Graafschap goed kan maken van een paar jaar geleden. Eigenlijk is het ook wel goed dat PSV gewonnen heeft dan blijft de scherpte er in zitten
5 0
arigold
Hunter in de spits!
1 0