'Ook dat is bijna op, het is heel hard gegaan'

FinnDekker, 25-04-2019 om 13:10, 17345 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat Ajax een geweldig seizoen doormaakt, wordt duidelijk als gekeken wordt naar de shirtverkoop. De tenue's vlogen de deur uit bij de winkels, waaronder in Amsterdam. De situatie is vergelijkbaar met twee seizoenen geleden toen Ajax in de finale van de Europa League stond. Ook toen waren veel maten al voor het einde van het seizoen uitverkocht.

'Het is een beetje als twee jaar geleden. Dat gevoel van de finale tegen Manchester United, dat komt weer naar boven. We hadden wel wat extra's ingekocht dit seizoen, dat was toch een beetje een voorgevoel dat we hadden. Maar ook dat is bijna allemaal op, het is heel hard gegaan. Gelukkig hebben we nog vintage Ajax-shirts, dat spreekt bij een ouder publiek ook aan', aldus winkeleigenaar Rob van der Straeten tegenover Het Parool.

Phil Janmaat zit in hetzelfde 'schuitje'. 'Voor de jongste talenten hebben we nog, maar je merkt dat het met Ajax-shirts al het hele seizoen gekkenhuis is. Twee jaar geleden met de finale kregen we de nieuwe uitshirts in dezelfde week als de finale. Of dat nu ook weer zo zal zijn als we de finale van de Champions League halen weet ik niet, maar daar hoop ik wel op. Toen waren die in dezelfde week nog uitverkocht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bjorn
Prijzen van shirts zijn schandalig.
1 0
MNJ7
Weet iemand hoe t nieuwe uitshirt eruit komt te zien
0 0
Rondo64
Knalroze
0 0
kampioen0809
Als ik het zou weten, zou jij het ook weten.
0 0
Vertonghen
Koop normaal meestal het thuis shirt maar heb dit seizoen voor beide overgeslagen omdat ik ze gewoon echt niet mooi vond...
Nu toch nog een originele uit variant te pakken gekregen puur gezien de status welke het shirt heeft gekregen.
Gewoon lekker inlijsten, seizoen om niet snel te vergeten :)

Hopen dat beide shirts volgend jaar weer mooi zijn!
3 0
AFCA1510
Jouw username slaat de plank behoorlijk mis, haha.
0 0
Dolberg25
Had aan het begin van het seizoen er al eentje gehaald. Wel zonder bedrukking. Wie de winnende scoort in de CL finale neem ik als bedrukking ; ). Hopelijk is het Donny.
0 0
0h0Litmanen0h0
Succes supporters!
0 -4
Hans Kraay Jr.
Jij ook succes! Laat even weten als je een shirtje hebt bemachtigd.
1 0
ElPistolero9
Ohja want als je graag een shirt wil als herinnering aan dit prachtige seizoen ben je een successupporter man man man
2 0
svenneman
onze vriend Ali heeft er nog zat
0 0
Hollister
Ben erg benieuwd naar de cijfers van dit boekjaar.... ik denk dat het ene na het andere record zal verpulverd zijn... Merchandising, kaartverkoop, inkomsten CL, transferinkomsten, transferuitgaven, uitkering bonussen ,inkomsten participatie buitenland, recettes, seizoenskaarten, begroting, winsten, enz... Ajax heeft in dit jaar zulke enorme stappen gemaakt.. misschien wel meer dan in de afgelopen 10 jaar bij elkaar.
1 0
ElPistolero9
Klopt, alleen al het aantal instagram-volgers is verdubbeld in de afgelopen 3 maanden. Nu al bijna 6x zoveel als PSV haha
0 0
Dolberg25
Aan het begin van het seizoen had Ajax 600k volgers. Aan het eind van het seizoen gaan we waarschijnlijk over de 2 miljoen heen.
0 0
flavente
verdient Ajax hier nog wat aan of krijgen ze gewoon vast bedrag per jaar met wat prestatie clausules tot max. 12 miljoen per jaar. geloof dat dit huidige bedrag is p.j.
0 0
Hollister
Wat ik begreep is dat Ajax wel een klein gedeelte per verkocht shirt ontvangt maar dat dit in verhouding bv met Feyenoord slechts een klein percentage is... daar staat tegenover dat Ajax als 1 van de preferente clubs in Europa wel een contract heeft waarbij ze jaarlijks (ik dacht ongeveer 10 miljoen) ontvangen van Adidas... dit soort bedragen ontvangt bv PSV en Feyenoord niet... maar door dit soort mooie jaren kan je natuurlijk je onderhandelingspositie wel mooi verbeteren in de toekomst... zeker met al die toenemende belangstelling in het buitenland.... Ajax heeft door haar prestaties in de CL wel een enorme aanwas van supporters gecreeerd in het buitenland. We staan we echt op de kaart internationaal. Misschien ook eden mooi moment om onze club te verbinden aan een groot internationaal merk voor op het shirt. Wie wil er niet worden geassocieerd met Jong, Dynamisch, Verfrissend en Vernieuwend ?? Zo staan wij namelijk momenteel bekend in de wereld... De manier waarop wij Juve en Real hebben verslagen heeft verdomd veel goodwill gecreeerd... daar zouden we gebruik van moeten maken. En dan lees ik laatst dat Ziggo een beetje ontevreden is over het uitblijven van prijzen
1 0
Dolberg25
Schijnen iets van 1 euro per shirt er bij te verdienen.
0 0
Hollister
haha.. dat zal wel iets meer zijn... wees maar gerust..
1 0
booya4afca
Ajax zal per shirt ongeveer 10-20 % van de verkoopprijs krijgen denk ik.
1 0
Hollister
Volgens mij is er gewoon een verschil in inkoopprijs per shirt... de winst is altijd dan je verkoopprijs minus de inkoopprijs en kosten.
BV Feyenoord koopt de Feyenoord shirts in voor 45 euro en verkoopt ze voor 90 euro. Ajax met contract betaald misschien wel 60 euro en heeft dus netto minder winst per shirt.... maar voor 10 miljoen per jaar moet je wereldwijd wel heel veel shirts verkopen als Feyenoord zijnde
0 0
JesseMKB33
Zo werkt het dus niet. Grootste gedeelte van de verkoopprijs gaat naar Adidas. Weet niet hoe het precies bij Ajax zit, maar de meeste topclubs mogen maar zo'n 10-20% van de verkoopprijs zelf houden. De rest gaat naar de sponsor. Weet dat het bij Nike en Adidas bijna altijd zo werkt.
0 0
trodat4030
Tov Ajax misschien, maar tov retailers niet. Wij betaalden met onze sportketen ongeveer de helft van de verkoopprijs als basis-inkoopprijs, hadden daarnaast, omdat we overall heel veel Adidas inkochten, ook nog een standaard korting van 15 of 20 procent én kregen we 4,5 procent korting als wij onze bestellingen binnen 30 dagen na plaatsen van bestelling betaalden. Dus uiteindelijk kregen we dat shirt voor pakweg 35-37 eu per stuk (grof gerekend).

Maar dan moet ik er wel bij zeggen dat we die kortingen kregen omdat we jaarlijks voor miljoenen bij Adidas inkochten, een kleine retailer zit natuurlijk in een heel ander segment. Die zal waarschijnlijk gewoon 45 eu p/st betalen en verkopen voor 90.

Met Ajax zullen vast weer aparte afspraken zijn door die jaarlijkse 10 milj en het vele malen minder bestellen bij Adidas (Ajax fanshop zal alleen Ajax-gerelateerd inkopen).
2 0
Ferd
Zo werkt het dus niet. Ajax krijgt een vast bedrag. En alles wat via de eigen shop verkocht wordt levert wel wat extra op
0 0
JesseMKB33
Waar precies zeg ik dat Ajax geen vast bedrag krijgt? Levert inderdaad "wat extra" op, dat zeg ik toch... Hele vreemde reactie.
0 0
Hollister
Ach, uiteindelijk gaat het erom wat er voor Ajax aan het einde van een seizoen onder aan de streep over blijft... en dat is met dat contract gegarandeerd veel meer dan bij de concurrentie ... hoe de constructie er ook precies uitziet is dan niet van belang
0 0
Hollister
dat schrijf ik ook hierboven.? Ajax ontvangt 10 miljoen per jaar.. maar daarbij een klein percentage voor ieder shirt dat men verkoopt.. de exacte marges zullen niet bekend zijn bij het grote publiek, maar dat is wel meer dan die 1 euro die hier gesteld wordt... en de marges bij feyenoord en PSv zijn wel hoger dan bij ons, maar dat komt door dat contract
0 0