Gravenberch: 'Over twee à drie jaar basis'

FinnDekker, 25-04-2019 om 11:20, 7847 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbal International laat de Nederlandse voetballiefhebbers kennismaken met de toekomst van Oranje. Onder de toekomst schaart het medium ook Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch. In het gesprek komt onder meer naar voren dat het talent Zinedine Zidane als zijn voorbeeld ziet.

'Koppen en ik moet meer gaan scoren', reageert Gravenberch als gevraagd wordt naar zijn zwakke punten. Een vaste basisplaats bij Ajax komt volgend seizoen te vroeg, denkt de middenvelder. 'Ik hoop over twee á drie jaar. En in Oranje? Ik denk over vijf jaar.' Tot slot hoopt Gravenberch ooit bij FC Barcelona te spelen. 'De club zelf, het is echt een mooie club. Ook al speel ik bij Ajax. Ik vind het de beste club van de wereld.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bonno1978
Het is wel lekker dat Ajax de zaakjes ook wat betreft de jeugd steeds vaker voor elkaar heeft. Er zijn voldoende jeugdspelers die, al dan niet aangekocht, de stap mogelijk gaan maken. De tijd is voorbij dat er geforceerd werd gehoopt op de doorbraak van één of twee specifieke spelers waarvan de zaakwaarnemers dat natuurlijk ook wisten en het financiële spel al vóór het debuut gingen spelen. Gravenberch en zijn familie lijken mij mensen die de boel op een rijtje hebben, maar je weet het nooit. Maar mocht hij gaan, dan is het jammer en niets meer dan dat. Gelukkig is de lijst van spelers die vroegtijdig vertrokken en sportief mislukten steeds langer aan het worden. Dat is ook in het voordeel van Ajax...
0 0
JopieCruijff
Gravenberch gaat vanavond (tegen Sparta) op voor zijn 48e!!! wedstrijd van het seizoen. Als hij ook de wedstrijden tegen Twente en Almere speelt dan heeft hij in dit voetbalkalenderjaar 50!!! wedstrijden gespeeld op 16 jarige!!! leeftijd. VIJFTIG!!!
2 0
Pheadrus
Gravenberch is nog O17 speler en nu al meerdere keren in het KKD elftal van de week gekozen. Dat is wel heel bijzonder. Hij MOET volgend jaar ingepast gaan worden in Ajax1, ook al kost het punten.
0 -2
Whazzza
Talenten juist langer laten rijpen, zodat ze direct een meerwaarde zijn voor Ajax wanneer ze debuteren. Dan minimaal 3 jaar behouden voordat je doorverkoopt. Het spelers doorselecteren om ze beter te maken ten koste van de elftallen geldt alleen bij de jeugdteams. Bij Ajax 1 telt alleen het resultaat van het team
1 0
Joseph
Dat is een gezonde ontwikkeling, mag volgend jaar ook zijn eerste volwassen contract tekenen, dan heb je ook geen Raiola gezeik. Mooi als hij samen met Unuvar op het middenveld komt, zou die 2 zo veel mogelijk samen laten spelen..
1 0
pizzapunt
Wat een praatjes allemaal die jeugdexponenten. "Amsterdamse branie..". Hebben al in de agenda staan wanneer ze naar Barca willen en wanneer Koeman belt. Vreet eerst je bordjes leeg en speel gewoon een seizoen goed in jong Ajax.. al moet ik wel zeggen dat het typisch Nederlandse journalistiek is dit soort vragen in de mond te leggen. Bah.
0 -5
hakkietjakkie
Goed dat hij zichzelf de tijd gunt!
0 0
Hollister
Hopen dat hij eerst op zijn 18e een nieuw contract tekent.. ben ik met die rioolrat nl nog niet zo zeker van... en dan moet hij over 1 a 2 jaar idd wel een plek in de basis hebben afgedwongen... dit jaar viel mij zijn ontwikkeling ietsjes tegen.. heeft een fase weinig gespeeld en minder gespeeld.. wel zie je dat deze jongen iets bijzonders heeft.. heb nog alle vertrouwen... want als je heel wat wedstrijden met je 17e gewoon dominant kan zijn op het middenveld kan je wel wat
2 0
Ozymandias
Welke fase was dat waarin hij (volgens jou) weinig en minder speelde?
0 0
Hollister
Ik vond hem een maand of 2, 3.. vlak na de winterstop even wat minder spelen, heeft toen ook wat wedstrijdjes gemist dacht ik, maar hij is zelfs nog maar 16 dus ook heel begrijpelijk... Die komt er wel ook omdat hij verstandige omgeving heeft
0 0
Ozymandias
Behalve als hij niet beschikbaar was vanwege interlands heeft hij zo goed als alles gespeeld.
0 0
JopieCruijff
Is een bericht van een jaar geleden
0 0
Bocarra
Spelers van Ajax die nu nog denken dat Barcelona het beste team ter wereld is en blijft snappen het niet helemaal. Messi speelt over 1 a 2 jaar niet meer bij Barcelona. Dan wordt het heel snel minder. Denk niet dat Barcelona dan nog kan concurreren met teams uit de PL.
0 -6
Ajax27
Jongetjes van AS onder de 20 die nu nog denken dat Barcelona voor Messi niet bestond, nooit prijzen pakte, nooit goede (creatieve) spelers had, geen mooie visie had snappen het al helemaal niet.
1 0
Ajax#1900
Dit is zo'n onzin he
1 0
Ozymandias
Zelfs zonder Messi heeft Barcelona een beter team dan vijf van de zes Engelse topclubs (zeker als naast De Jong ook De Ligt naar Barcelona vertrekt).
0 0
ETM
Alsof het beleid van de PL clubs op zeker ook goed zal zijn. Kijk waar Man U nu is. Chelsea en Arsenal kachelen er maar net een niveau boven. Liverpool en Spurs zijn door goed beleid naar boven geschoten. Man City koppelt financieel geweld aan Guardiola. Maar Ajax kwam verder in de CL.
Barcelona zal zeker een enorme klap krijgen als Messi ermee stopt. Maar alles valt of staat bij goed beleid. Ook voor de allerrijksten. Het contracteren van Frenkie en azen op De Ligt geeft me niet het idee dat Barca stuurloos is.
1 0
Moozz03
Jawel joh! Als je zien hoe die Engelse clubs inkopen jo.. dat is echt om te janken. Barcelona koopt slim in met Arthur, de Jong, de Ligt (eventueel), Lenglet en Demebele. Daarnaast hebben ze een chronisch groot transferbudget dus die blijven wel relevant.
0 0
koenos1
Dit valt mij serieus nog mee, gezien hij Rioolrat als zaakwaarnemener heeft. Die jongen is 16, op zn 19e basisspeler als De Ligt is een mooi doel voor hem.
1 0
Alexander40
Ik heb mijn twijfels. Hij heeft een mooie manier van lopen en daardoor lijkt het meer dan het is. Unuvar heb ik veel en veel meer vertrouwen in. Die kan pas voetballen.
3 -7
Yeshyeshyall
Unuvar is echt een fantastisch talent, ander type dan Gravenbergh, ook echt een vreselijk groot talent
0 0
EricAjax1
Bedankt voor jouw goed onderbouwde twijfels
2 0
Ozymandias
Hij heeft wel meer dan een mooie manier van lopen. Qua voetballend vermogen doet hij niet onder voor Ünüvar.
4 -1
geDaante
Andere skillset natuurlijk wel, maar dat is alleen maar mooi, kunnen ze samen op het middenveld. Hij heeft natuurlijk niet het vlotte en explosieve van Ünuvar, en is dus beter wat verder terug op het veld, met het spel meer voor hem. Hij loopt ook als een veldheer die het allemaal overziet en aanstuurt.

Al zou Ten Hag hem waarschijnlijk wel als 10 gebruiken en meer lopend, a la Van de Beek, en Ünuvar op links. Dan zie ik toch liever Gravenberch op 8, Ünuvar op 10 en Hoogewerf op links.
1 0
RayJordaan
Plus andere types natuurlijk
1 0
lauw
We gaan het zien met je kut zaakwaarnemer. Een groot talent maar met de verkeerde begeleiding. Zal me niks verbazen dat hij na dit of volgend seizoen opeens ook de stap naar een Italiaans ploeg gaat maken
3 -2
Ozymandias
Het zou mij enorm verbazen aangezien Gravenberch en zijn familie keer op keer hebben gezegd dat hij eerst bij Ajax wil doorbreken en een bepalende speler wil worden voordat hij vertrekt en Gravenberch als zestien jarige een contract bij Ajax tekende terwijl letterlijk elke Europese topclub interesse in hem had en meerdere clubs hem contracten aanboden waarmee hij veel meer kon gaan verdienen dan hij nu bij Ajax doet. Behalve dat hij Raiola als zaakwaarnemer heeft is er geen enkele reden om te verwachten dat hij voor zijn doorbraak zal vertrekken.
5 -3
Godenzoon24
Zei Kluivert ook.
0 -1
niels1992
Eerst maar eens bijtekenen dan
5 0
Bky
Lekker man, eerst Gravenberch en daarna komt Unuvar.

De toekomst komt eraan.
10 0
Jelephi
Het kan een persoonlijk dingetje zijn maar ik irriteer me echt mateloos aan spelers die het in de jeugd al hebben over wanneer ze in de 'basis' willen of hopen te staan. Dat bepaal jij niet, dat bepaalt de trainer. Als jij goed genoeg bent en je eraan toe bent. Ga gewoon lekker voetballen en doe je stinkende best, dan komt de beloning vanzelf.
2 -9
Maxwell_5
Ik irriteer mij mateloos aan figuren zoals jij dat jonge jongens geen doelen mogen stellen voor zichzelf. De ene verwijt dat die jongens niet aan carrièreplanning doen en de ander vindt dat ze vooral blij moeten zijn als de trainer ze beloond. En dat voor een speler aan wie aan alle kanten wordt getrokken.
0 -2
insectenverdelg
Ook Frenkie vond dat hij tijdens Bosz te lang moest wachten. Was om die reden bijna voor een appel en een ei vertrokken.
4 0
Ozymandias
Hij doet toch ook niet alsof hij het bepaald? Hij heeft zichzelf een doelstelling gesteld en dat lijkt me alleen maar goed. Als we nu zelfs hier over gaan zeuren wordt het wel erg triest. Zeker aangezien twee of drie jaar nogal een conservatieve hoop is. Als hij over één of twee jaar had gezegd was dat misschien zelfs wel logischer geweest gezien zijn kwaliteit, talent en potentieel.
9 -1
amthree
Ik juist aan het denken aan een andere club terwijl ze nog niet eens in het eerste van ajax spelen...
5 -1