De Ligt over plezier: 'Soms draven we door'

FinnDekker, 24-04-2019 om 14:40, 7237 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Matthijs de Ligt heeft wel een verklaring voor de frisheid van de ploeg. Namelijk het plezier wat de Amsterdammers halen uit de wedstrijd. Het oogstrelende voetbal wat af en toe op de mat wordt gelegd, levert de spelers zelf extra energie op. 

'Blij dat we hebben gewonnen. Het enige wat telt in deze fase van het seizoen is winnen en dat hebben we gedaan', opent de Ajax-captain voor de camera van de NOS. Joep Schreuder vraagt hoe vrijwel iedereen na zo'n seizoen nog zo fit kan zijn. 'Het plezier dat we uitstralen met het team. We vinden het leuk om zo te spelen, zo speels. Soms draven we door, maar dat is ook de reden waarom we fris zijn. Het publiek dat erachter staat geeft ook een extra boost.'

Ajax heeft minimaal nog vijf en maximaal zes duels te gaan. Twee wedstrijden in de Eredivisie tegen FC Utrecht en De Graafschap, de bekerfinale tegen Willem II en het tweeluik in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. Wint Ajax de laatste, dan sluit men het seizoen op 1 juni af in Champions League-finale.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jollie18
Het is echt weer genieten om een ajacied te zijn. Wil Ajax de CL weer een keer winnen dan is dit het moment. Je hebt zoveel vertrouwen gekregen en dit Ajax dat een teleurstelling aanwezig is. Je verwacht dan ze het gaan redden maar ze kunnen er nu ook zo maar uitgaan
0 0
driesterren***
1-6-19 staat al omcirkeld in mijn agenda!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Rustig tiger... Spurs is niet zomaar gewonnen... we denken er te makkelijk over... De druk is nu anders en we spelen eerst uit wat ik eigelijk een nadeel vind, want het is in de eerste wedstrijd aftasten en laatste duel tellen de goals dubbel zag je met Juventus dan speel je toch anders met angst wetende bijv. dat je 1-1 hebt gespeeld uit... Dan maar 0-4 eerst hahaha.
3 0
Ruff Rhythim
In het eerste duel tellen de goals ook dubbel hoor.

En ik vind het juist een voordeel om in de halve finale de tweede wedstrijd thuis te spelen met alle Ajacieden erachter.
Hoe groot zal dan de ontlading zijn als je de finale haalt?

Nou...dat kan ik mij nog héél goed herinneren uit 1995...
0 0
4xEC1
Als de spélers er maar niet te makkelijk over denken, dan komt het echt wel goed!
2 0
4xEC1
Ik heb die allerlaatste zin een paar keer achter elkaar gelezen om te beseffen hoe werkelijk dat zou zijn, maar het lukt niet. Klink nog steeds best wel bizar.
6 0
Ruff Rhythim
Wie weet mag je binnenkort je nicknaam gaan veranderen hehe... ;-)
2 0
NaarCLbeker5
Hier nog eentje
0 0
4xEC1
Ik hoop het echt!!
1 0
GvanderK
Heb ik ook, ik kan het eigenlijk nogsteeds niet helemaal beseffen.
2 0
Dolberg25
Wie had ooit gedacht dat het nog een keer zou gaan gebeuren. Ik was al trots op Ajax dat we in de groepsfase kwamen.
3 0
AFCA2211
Haha precies dat.
1 0
Gecko
Toppers!
1 0