Blind: 'We hebben ze helemaal uitgeput'

GinoHaverkamp, 24-04-2019 om 14:05, 8355 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Volgens Daley Blind had Ajax dinsdagavond niet al te veel moeite met Vitesse. De wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 4-2 in het voordeel van Ajax. Tegenover het Algemeen Dagblad doet de verdediger zijn verhaal.

'Niet? Ik vond dat we heel goed speelden in de eerste helft', reageert Blind op de stelling van de interviewer dat Ajax een moeizame overwinning boekte tegen Vitesse. 'Aan de tweede helft begonnen we ook goed', vervolgt hij. 'We kwamen zelfs op 4-0, dus dat is niet verkeerd lijkt me. En buitenspel; daar kan je niks aan doen.'

De twee tegengoals maakten Blind dan ook niet bepaald ongerust over een mogelijk slecht resultaat in de Johan Cruijff ArenA. 'Achteraf krijgen we twee goals tegen, maar verder was er weinig reden tot paniek. Ik vind dat we heel goed speelden. Vitesse kwam niet in de buurt van ons goal. We hebben ze helemaal uitgeput zodat we in de tweede helft konden toeslaan.'

Ajax strijdt nu op drie fronten mee om de prijzen: in de Eredivisie, de Champions League en de KNVB-Beker. Of dat voor de nodige spanning zorgt bij de 29-jarige Blind? 'Nee. Dat is nergens voor nodig.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dastaan
Door die wissel werd de hele verdediging ontregeld. Hoop dat ten hag daarvan leert en dit nooit meer doet. Wissel dat gewoon een positie voor een positie en niet dat je in 1 keer Veltman centraal zet en blind linksback. We zijn er dichtbij. Nu hopen dat die azijn zeikerds van psv vandaag punten laten liggen, dan ligt alles voor het grijpen!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Toch moeten die goals sneller vallen en creëerde ze te weinig vooraf
0 0
MankeNelis
Makkelijk praten, weet hoe moeilijk het is om te scoren tegen een ploeg die zichzelf ingraaft?
0 0
Web
Ik denk dat Bind de kritische mensen binnen Ajax nu wel overtuigd heeft.
Zo niet? Moet je echt bij je zelf ten rade gaan
Top aankoop, net als Tadic
6 0
Spuit11
Kritiek is er altijd. Blind heeft zijn zwakheden, zoals zoveel voetballers. De kunst is dat het team elkaars zwakheden compenseren. Blind heeft het geluk dat hij naast De Ligt staat en vica versa. Dat is gewoon een ijzersterk koppel. Die moet je niet uit elkaar halen; dat zagen we uit tegen Feyenoord en nu weer tegen Vitesse.
1 0
Ozymandias
Het is dit seizoen bijna onmogelijk om een Ajacied van het jaar aan te wijzen. In mijn ogen hebben Tadic, Blind, Ziyech, De Jong en De Ligt allen een goede claim op die titel.
4 0
OntlastendeMiddenvelder
Ze moesten eigenlijk om een punt te maken géén Ajacied van het jaar aanwijzen, maar de titel aan het hele team geven.
3 0
pettuh
Van de Beek is na de winterstop ook een baas!
2 0
Labrador
Die 4-0 was geen buitenspel.
3 -1
JariHeijden
Het was wel buitenspel. Er moeten twee spelers naast of achter de aanvaller zijn. Dat was niet het geval. Ziyech stond net buitenspel. Kijk maar eens goed.
0 -2
CL=5
Maar hij ging via de verdediger
1 0
Maxwell5
Alleen als de tegenstander zelf bewust de bal speelt is het geen buitenspel.
0 0
T.reckveugel
Ik hoorde in het stadion via Fox kijkers dat het hooguit een hand was, het uitgebreid scannen van minimaal buitenspel en het niet geven van een strafschop aan Dolberg maakt het hele VAR verhaal steeds ranziger. Dat Vitesse ook 3 penalties veroorzaakt is ook een veeg teken. En toen Blind linksback ging spelen was er wel degelijk paniek
1 -4
Luck76
En wie was de VAR? Juist: van Boekel. Waardeloze scheids/VAR. Geef mij dan Makkelie maar ;-)
Als het twijfelachtig was of het buitenspel was (en dat was het) had hij nooit in mogen grijpen. De VAR grijpt toch alleen in als de scheids er duidelijk naast zit?
5 -2
mgtow
Check voor de lol eens waar van Boekel vandaan komt en de puzzelstukjes zullen op zijn plaats vallen.
2 -1
31xAjax
Hij komt uit Vierlingsbeek was altijd Feijenoorder....
0 0
Schwalbino
Sherloc?
0 0
Mark11
Wat speelt Blind de laatste tijd fantastisch. Vanaf het begin al een belangrijke speler maar het lijkt wel alsof bijna alles nu lukt. Dat straalt ook vertrouwen uit naar de rest van de ploeg.
6 0
trainer
volgend seizoen is hij weer de gebeten hond. iets met de waan van de dag hier...
4 0
Schwalbino
Volgend seizoen? Alleen als we 3 prijzen pakken. Anders eerder. Want zo zijn ze. De fans die Blind niet mogen.
3 0
Bjorn
Eerste helft was oké, maar de spanning en sfeer maakte een hoop goed. Grote complimenten voor de sfeer tot aan de afgekeurde 4-0.

We hebben ze inderdaad bij vlagen flink laten lopen omdat we het spel snel verplaatste van links naar rechts,
4 -1
FWAjacied
Vind de paniek die er heerst(e) rondom het wedstrijdverloop ook wat overdreven. Is toch geen moment geweest om te denken dat Vitesse ook daadwerkelijk iets van een punt ging pakken.
6 0
Benleiden
Ajax heeft ze echt stuk gespeeld en dit kwam tot uiting in de tweede helft. Ajax was geduldig, al vond ik ze rond 30ste minuut wat nerveuzer worden.

Desalniettemin ben ik niet met jou eens dat de paniek overdreven was gezien het wedstrijdverloop. Als je 3-0 voor komt dan mag je geen 3-1 meer toelaten en kansen op 3-2 plus mogelijkheden op 3-3 weggeven. Ajax was even van slag door de omzetting van Slutsky, welke dit heel erg goed deed. Hij legde in één keer bloot waar ons zwakke punt zit -wat ook al tegen Juventus en Heerenveen duidelijk werd- namelijk gedeelte middenlijn tot onze zestien. Oorzaak: Schone. Die blijft te diep staan, evenals Donny. Ietsje inzakken en Schone vervangen voor een fit iemand en dan kan dit nooit gebeuren. Pas toen Ekkelenkamp erin kwam werd het significant beter. Die jongen heeft loopvermogen en gevoel voor de ruimte. Twee dingen die Schone niet beheerst.
1 0