Van de Beek: 'Mooi dat Hakim hem opzocht'

FinnDekker, 24-04-2019 om 11:15, 9430 views, AT5 |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Donny van de Beek weet bij AT5 niet zo goed uit te leggen wat de oorzaak was van de mindere fase van Ajax in de tweede helft tegen Vitesse. Ajax zat op rozen dooreen ruime voorsprong, maar liet de bezoekers vervolgens twee keer scoren. 

Allereerst is de middenvelder blij met de drie punten. 'Het was een hele belangrijke wedstrijd natuurlijk. We hebben een goede tegenstander met kwaliteit verslagen. Dat zag je toen wij minder werden.' Niet de wissels maar iets anders zorgde voor chaos in de organisatie van de Amsterdammers, oordeelt Van de Beek. 'Ik heb er geen verklaring voor. Er was niks aan de hand en opeens laat je hen voetballen.'

Vrees voor puntenverlies had de Ajacied desondanks niet. 'Ik had vanaf het begin wel vertrouwen. We hadden het onder controle, dan moet de bal alleen nog goed vallen.' Als het dan een periode minder gaat, moet de ploeg van Erik ten Hag het hoofd erbij houden. 'Het is onze taak om rustig te blijven. Ik vind dat we dat ook doen. Als we blijven voetballen is er niks aan de hand.'

David Neres

Hakim Ziyech vierde zijn goal met David Neres, die op de bank zat tegen de Arnhemmers. 'Hij wil ook altijd spelen. Voor hem was dit klote. Mooi dat Hakim hem dan opzoekt. Of hij boos was? Nee, ik heb niks aan hem gemerkt, maar het blijft voor ons een heel belangrijke speler.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Inhartennieren
Dit was 100% ten Hag zijn fout.
Echt heel dom, om 30 min voor tijd twee wissels te gelijk te doen, en je halve achterhoede om te gooien.
2 -6
pieke
Tekenend was wel dat toen die wissels waren gedaan, vd Beek en Frenkie de Jong niets meer hadden in te brengen op het middenveld. En nog een punt: Het is toch haast een schande dat als Nico uitvalt Veltman nota bene LB moet gaan spelen.
0 0
Gecko
Ten Hag heeft Neres wel vaker gepasseerd.
En dan die blunders met de wissels.
Was geen beste avond voor Ten Hag
3 -14
AFCAMM
Ajax heeft gewoon gewonnen. De spelers werden niet uitgeput en dat is met een paar belangrijke potten te gaan eigenlijk best een logische keuze.
5 0
Inhartennieren
Maar niet met nog 35 minuten voetballen.
En dan twee wissels tegelijkertijd

Erg dom.
0 -6
Knalpot
Kom op je staat 3-0 voor en het leek op dat moment eerder 4-0 als 3-1 te gaan worden. Odegaard ging centraler spelen waardoor Vitesse ineens kon gaan voetballen, het was eerder dat de middenvelderrs dat niet goed opgepakt hebben dan dat de verdediging hier de schuld van moet krijgen. Natuurlijk was er wat chaos achterin maar dat had denk meer te maken met de linie daarvoor die zn taak niet goed meer uitvoerde. Toen Ekkelenkamp erin kwam was al weer meer controle al liet die laatste Dafleu wel erg makkelijk uit zn rug de 4-2 maken.
0 0
JariJari
35 minuten rust voor 2 belangrijke spelers. Prima toch?
0 0
Inhartennieren
Ik hoor wel dat jij nog nooit mee hebt gemaakt dat Ajax in 5 min n winst uit handen geeft.
0 -2
EricAjax1
Neres zijn tijd komt nog wel. Volgend jaar heeft hij dezelfde status als Ziyech en is hij onomstreden
3 -4
Siemsubliem10
Pardon? Als ten Hag zo doorgaat denkt Neres bekijk het maar ik ben weg. International van Brazilië zovaak beslissend geweest zovaak geduldig geweest. In mijn optiek is hij al onomstreden en hoort hij altijd te spelen, zeker in deze vorm.
1 -3
afca95
Achteraf lullen is makkelijk. Tegenstander wisselt continue van tactiek en je wilt spelers wat rust geven. Logisch dat je wissels toepast
8 -2
Nick
Achteraf lullen?
5seconden na de wissel en alle wisselingen achterin zeiden mensen al dat het niet zo slim was.
0 -4
Schip
Is wel duidelijk dat Neres helemaal niet werd gespaard, maar gewoon is gepasseerd.

Raar dat TH dat dan niet gewoon erkent. En nog vreemder is waarom Neres niet speelt, juist als je van tevoren al weet dat de tegenstander zich helemaal in gaat graven en je met Neres een hele belangrijke schakel hebt in het combinatievoetbal om een defensie stuk te spelen. De enige speler met snelheid en diepgang.
3 -11
Knalpot
Neres zn manco blijft dat ie minder discipline heeft in het terugverdedigen. Als Vitesse met 5 man achterop speelt heb je ook meer aan een echte spits dan een Tadic die zich uit laat zakken en bij de kluwen middenvelders komt te spelen, gewoon een logische tactische wissel en zonder Tadic en Ziyech kunnen we gewoon nog niet. Jammer voor Neres maar dat heb je nu eenmaal bij een topploeg waar betere opties beschikbaar zijn.
0 0
wladimir
Dolberg moest gewoon spelen gisteren. Dan moet er iemand uit. Ziyech en Tadic zijn onomstreden. Ik hoop inderdaad niet dat dit leidt tot een vertrek van Neres. Ik zie Odegaard trouwens heel graag naar Ajax komen deze zomer. Goede speler zeg!
1 0
appeltje
Aanvallend liep het beter met Ziyech erbij dan met Neres. Dus klopt niet wat je zegt.
0 -1
Schip
De rechterkant werd de hele eerste helft matig bezet, haal die troep eens uit je ogen. Veltman werd daar vrijgelaten en kon niets brengen. Dat is overigens geen kritiek naar Veltman toe, dat is gewoon niet zijn kwaliteit. Dus die ruimte werd veel te weinig bespeeld. Niet voor niets kwam Kristensen.

Hoor je mij kritisch zijn naar die wissel toe? Terwijl TH bijkans gevierendeeld werd hier op AS. Ik had dat alleen met Neres opgelost. En die moet je dan wel daar laten spelen. Waar de ruimte ligt.
0 -2
Ruff Rhythim
Serieus, ga je hier (nu het einde van een zeer lang seizoen zich aandient) nou nog een issue van maken?

Neres werd niet "gepasseerd". Dit was gewoon de opstelling van gisteren, klaar.
Had helemaal niets met "passeren" van een speler te maken. En Ten Hag hoeft helemaal niets te "erkennen" !!
7 -2
Schip
He? Wat mag ik nu precies niet zeggen van jou? Ik maak een hele normale opmerking op een normale toon mafkees.
1 -4
Ruff Rhythim
Haha, nou van deze mafkees mag je zeggen wat je wilt, net zoals ik...

Verder ben ik niet degene die er schijnbaar een punt van moet maken waarom Neres niet speelde, en dat komt omdat mij dat niet zo boeit.

Wat mij wel boeit is dat wij die pot hebben gewonnen, wederom met prima voetbal. Goed dat Neres even op de bank zat en Dolberg weer de speelminuten kreeg, die hij overigens niet echt waarmaakte en dat vind ik overigens zorgwekkender dan dat Neres even een wedstrijdje niet speelde.

That's it...meer is er niet over te zeggen.
1 0
Mentir
Neres is makkelijker te passeren dan hakim of dusan, ze wilde met een punt naar voren spelen dus brachten ze dolberg. Dus moet er een naar de bank
4 -1