'Zeker lekker, het voelt als een kleine vakantie'

FinnDekker, 24-04-2019 om 09:30, 4518 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong speelt naar eigen zeggen met weinig spanning. Hoewel Ajax zich in de belangrijke, laatste fase van het seizoen bevindt, heeft de Ajacied niet meer zenuwen dan normaal. De Amsterdammers gaan uit van eigen kracht en weten tot wat ze in staat zijn, hetgeen vertrouwen geeft. De Jong sprak er met Voetbal International over. 

'We moeten naar onszelf kijken en twee wedstrijden winnen. Hopelijk staan we dan met de schaal', aldus de middenvelder, die aan alles merkt dat een prijs dichtbij is. 'Het leeft al een tijdje, maar hoe dichterbij het komt, des te meer het gaat leven.' Dit brengt geen extra druk mee. 'Nee, we weten dat we thuis met de fans erachter goed kunnen voetballen. Als wij ons niveau halen, zijn we lastig te verslaan.'

Ajax heeft nu een week lang geen wedstrijd, iets wat lange tijd niet is voorgekomen. 'Zeker lekker, het voelt als een kleine vakantie.' De vraag is wat De Jong met zijn vrije tijd gaat doen. 'Als het mooi weer is dan misschien even naar het strand. Wordt het slecht weer? Haha, dan heb ik pech, maar er zijn vast andere leuke dingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Met zo een vriendin zijn er inderdaad zat leuke dingen te bedenken.
0 0
Redrum
Bizar toch dat een week vrij nu als een kleine vakantie voelt voor Ajax. Deze week komt echt op het juiste moment voor Ajax en wat is het heerlijk dat we die met een overwinning op Vitesse in gegaan zijn. Deze drie punten zijn zo belangrijk. Als psv morgen verliest van Willem 2 dan krijgen we binnenkort de meest bizarre week die we waarschijnlijk ooit mee gaan maken met Ajax. Binnen één week tijd spelen we dan voor de beker, voor een plek in de Cl-finale en voor de titel. Door de overwinning van gisteren is dat scenario heel dichtbij gekomen. Eerst in de Kuip de beker winnen, dan in de Arena de CL-finale halen en tot slot de kampioenswedstrijd in eigen huis. Wat een bizar en mooi seizoen is dit en het kan nog mooier worden.
3 0
Ajax27
Inderdaad... en dat moeten we met zijn allen koesteren. Genieten genieten genieten! Dit maak je eens in de 20-30 jaar mee, dus jongens... geniet ervan zolang het duurt. Zit niet te bitchen op een mindere wedstrijd. Dacht je dat in 94-95 alles rozengeur en manenschijn was het complete seizoen? Of dat in 71-72 toen de treble werd gewonnen alles pracht en praal was? Dit is gewoon een vergelijkbaar seizoen. GENIETEN BOYS!!
1 0
Ferd
De kampioenswedstrijd is niet thuis zoals het er nu naar uitziet. UIt bij de Graafschap.
0 0
Redrum
Als psv morgen verliest of gelijk speelt dan kunnen we bij winst kampioen worden, maar dan zijn we wel afhankelijk. Als psv morgen verliest zijn we bij winst op Utrecht in ieder geval officieus kampioen en dan kunnen we met een heel relaxed gevoel naar Doetinchem.
0 0
BrandjeXL
Dat hangt van morgen af. Als psv punten laat liggen tegen W2 dan wordt Ajax thuis tegen Utrecht kampioen want psv verliest dan ook punten tegen AZ. Ben ik van overtuigd. Gelukkig is KJH er weer bij voor als hét niet loopt want die Dolberg is echt een verschrikking op dit moment.
0 0