'Eén of twee talenten mogelijkheid Ajax 1 te halen'

JesseTH, 23-04-2019 om 17:50, 20314 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sagan Tosu versloeg Ajax Onder 17 het afgelopen weekend tijdens de Future Cup met 3-0. Voor velen een uitslag die uit het niets komt, maar er blijkt meer achter te zitten. De Amsterdammers werken samen met de Japanse club en delen daarbij ook veel kennis. Takuya Muro, oud-aanvoerder en huidig keeperstrainer van de club, maakt het van dichtbij mee en ziet vooruitgang.

'Drie keer per jaar komt een consultant van de Ajax Coaching Academy langs in Japan', vertelt Muro op de website van Ajax. 'De eerste sessie ging over wie wij zijn en wat de mogelijkheden binnen onze organisatie zijn. Wat kunnen we verbeteren qua filosofie?' De hulp mag tegenwoordig dan aanwezig zijn, maar zit er ook potentie in voor Ajax 1? 'Eén of twee talenten hebben de mogelijkheid om dat ooit te bereiken.

Na de eerste doorgronding van de Japanse club, werd er dieper in de speelwijze aldaar gedoken. 'We spelen via een 1-4-4-2 systeem en zetten altijd vol druk. Dat is een typische Japanse speelwijze. Maar daarna? Met de bal, wat gaan we dan doen? Sinds we de samenwerking met Ajax zijn aangegaan, maken we daarin stappen.

Dat er stappen gemaakt zijn, liet de ploeg wel zien door met 3-0 te winnen van Ajax Onder 17. 'We hadden de wedstrijd van Ajax O17 tegen Juventus geanalyseerd aan de hand van wat we hadden geleerd van de Ajax-trainers. Dus we wisten precies hoe we moesten drukzetten. We wilden onszelf laten zien aan het publiek en de staf.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik heb hun tweede helft gezien tegen PSG.
Erg leuke ploeg, lekker snel samenspel en ook wat spelers die het spelletje aardig zien.

Heel blij dat ik in de rust bij Juve-Atletico (eindstand 0-0, juve door op penalties) weg ben gegaan.
0 0
Gecko
Als je een aap leert klimmen gooit ie je later dood met kokosnoten
Top de samenwerking
Halen die talenten
0 0
Michels
Apen kunnen helemaal niet gericht gooien en al helemaal niet met voldoende kracht om iemand dood te gooien...
0 0
EricAjax1
Want een zilverrug Gorille heeft geen kracht?
0 0
Michels
Gooien gaat niet om kracht maar om precisie... Mensen zijn de enige aapachtige soort die gericht kan gooien. Komt omdat mensen rechtop lopen. Daar waar de spieren van andere aapachtigen in de breedte zijn ontwikkeld zijn die van mensen in de lengte ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat een mens gericht en met veel snelheid kan gooien. Andere aapachtigen zijn fysiek hiertoe niet in staat.
0 0
appeltje
Eerste elftal van Sagan Tosu loopt niet heel lekker. Staan nu laatste met 4 punten uit 8 wedstrijden. Hebben 1 (!) keer gescoord in die 8 wedstrijden. En dat doelpunt werd gemaakt door niemand minder dan Isaac Cuenca.
1 0
Dolberg25
Toch vreemd. Hebben een prima spits, genaamd ene Torres.
0 0
Barra
Japanners en omstreken kunnen vaak heel goed vanuit de discipline voetballen, lijkt me als trainer zijnde heerlijk om mee te werken.
1 0
JCr14
Nr 16 en 11 speelden heel goed. De nr 16 gaf ook een mooie steekpass en was de aanvoerder in het druk zetten.
0 0
Dolberg25
Ik vond die spits ook heel goed. Heeft een geweldig schot.
0 0