Ajax op weg naar nieuw doelpuntenrecord

GinoHaverkamp, 23-04-2019 om 08:50, 15443 views, Voetbal International; Opta |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het duel tussen Ajax en Vitesse van dinsdagavond kan voor de ploeg van Erik ten Hag een mijlpaal opleveren. De Amsterdammers kunnen namelijk een nationaal doelpuntenrecord op hun naam zetten. Dat blijkt uit cijfers van Opta, gepubliceerd door Voetbal International.

In alle competities heeft Ajax al 156 keer gescoord en dat is bijna een record. Dat record staat namelijk op naam van AZ '67, dat in het seizoen 1980/81 158 keer raak wist te schieten. Mocht de huidige koploper in de Eredivisie dinsdag tegen Vitesse twee keer scoren, dan evenaart het het record van de Alkmaarders. Met drie doelpunten tegen de Arnhemmers gaat Ajax logischerwijs over het aantal van AZ '67 heen.

Ajax kan ook nog het algehele doelpuntenrecord in de Eredivisie pakken. Dat staat al op naam van Ajax, dat in het seizoen 1966/67 122 raak schoot. Het team van deze jaargang scoorde al 107 keer in de competitie en moet dus flink aan de bak om het eigen record te evenaren of te verbreken. De equipe van Erik ten Hag moet in drie wedstrijden minimaal vijftien keer scoren, een lastige opgave.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt kan dinsdag tegen Vitesse ook gaan voor een mijlpaal. Mocht de centrumverdediger spelen, dan wordt het zijn 75e competitieduel voor Ajax. Met een leeftijd van negentien jaar en 254 dagen is hij dan de één na jongste speler die dat voor elkaar krijgt. Enkel Gerald Vanenburg (negentien jaar en 63 dagen) was nog jonger.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ditisdebeslissing
hopelijk doet serero het een beetje rustig aan vanavond.
1 0
goajaxgo
Boeie.
Bovendien: er is nog helemaal geen record gevestigd. Al dat geneuzel-nieuws hier!
4 0
OKP-AFCA
En jij hebt er weer op geklikt en dat is het enige wat telt voor Showtime hoor.
0 -1
Mies69
Ja, steeds meer van dat onzin nieuws hier... lijkt de Telegraaf of Privé wel!
0 0
Montana
Nou... 15 doelpunten in 3 wedstrijden. Lache als we dat halen en daarmee ook het kampioenschap, aangezien een ploeg die 5 keer scoort het heel bont moet maken als ze punten willen verliezen.

Maar 2 potjes 1-0 en de laatste tegen de graafschap met 13-0 winnen is ook leuk.
0 0
GrandMasterFlex
Over alle wedstrijden hea dus ook beker en Europa
0 0
falonso
Beter lezen, er worden twee verschillende records aangehaald in het artikel. Eentje over alle competities, eentje over alleen de eredivisie.
0 0
AlexIbarra
Zo'n record van meeste doelpunten in alle competities is prachtig, als we ook alle competities winnen. Als we 3x tweede eindigen word ik ook niet echt meer blij van het aantal goals.

Kom op boys!
Nog 6 finales en dan na een korte vakantie hopelijk de mooiste denkbare bonus..
0 0
Red Devil
Goede motivatie om lekker wat goals te maken en het dan de komende weken nog even wat scherper zetten.
WZAWZDB.
0 0
Ajacied33
Wie had dat gedacht, 153 doelpunten onder TH, kenmerkend als een "verdedigende" coach. Zo heb ik hem vorig jaar vaak genoemd. Niet dus...
5 0
Bensco
sterker nog, Bosz staat bekend als aanvallend ingestelde coach en die behaalde in de competitie, Europa league en voorrondes CL 108 goals totaal. Ten Hag staat momenteel op 139 goals in de competitie en CL en heeft nog een halve finale en eventuele finale te spelen. Beker reken ik niet mee aangezien beidde coaches andere resultaten hadden. Het is echt een bizar goed resultaat van Erik.
0 0
Ajacied33
Zeer zeker. Ik hoop op zijn aanblijven voor nog een tijdje. Het kan verkeren...
0 0
Patrick78
156 doelpunten
0 -1
Ajacied33
Bedoel ik..
0 0
KlasseLasse
records boeien me niet als we maar winnen vandaag
2 0
Schip
Ik hoop dat Ajax de ontspanning goed weet te houden, tijdens dit soort belangrijke wedstrijden. Dan kost het minder energie en gaat het voetballen ook wat makkelijker. Maar dat is makkelijk gezegd en puur topsport. Ontspannen blijven onder hoogspanning.
0 0
GinoAFCA
Ik ben benieuwd! kan het helaas niet zien .dan maar via hier op de hoogte blijven
2 0
PuurGeluk
Ik kan er niet bij zijn. Ook heel kut haha.
0 0
GinoAFCA
Haha voor mij nachtwerk in de bioscoop
0 0