Van Hanegem: 'Doe mij Aron Winter maar'

FinnDekker, 23-04-2019 om 07:20, 10837 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Willem van Hanegem denkt dat Ajax aan het einde van het seizoen met de schaal staat. Dit schrijft de oud-voetballer in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Ajax verdient de landstitel. Dat zeg ik al een tijdje en daar blijf ik bij. En ze zullen ook kampioen worden, want PSV worstelt zich letterlijk naar het einde', schrijft De Kromme.

De ras-Feyenoorder baalt overigens wel van de houding van assistent Alfred Schreuder. 'Nu wil iedereen een stukje van het grote succes. Kijk maar eens hoe vaak die Alfred Schreuder pal naast Erik ten Hag staat met z'n schrijfblok. Lekker pontificaal in beeld. Op zijn papiertjes staan allemaal heel belangrijke dingen. Hou toch op. Geef mij Aron Winter maar. Die gedraagt zich als een trouwe assistent, niet iemand die opeens heel belangrijk wil zijn.'

Ook de tweede gele kaart van Klaas-Jan Huntelaar zit Van Hanegem dwars. Het had direct rood moeten zijn. 'Huntelaar was bewust op zoek naar de confrontatie, keek nog even en plantte zijn arm zo in die gozer van FC Groningen. Dat hij na afloop zei dat er niets was gebeurd, dat sloeg helemaal nergens op.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Als PSV weer de scheids meeheeft benoemt hij dat nooit. Als Ajax een keer geluk heeft gehad wat dat betreft wordt het altijd in zijn column genoemd.
2 0
Schöne82
Ajax had zondag niet te klagen... Maar voor beide beslissingen valt iets te zeggen.
Als je het hele seizoen gaat bekijken kan je altijd momenten vinden bij zowel Ajax als PSV die achteraf beslissend kunnen zijn. Omdat het nu in de laatste fase vd competitie gebeurt maakt helemaal niks uit. Punten in wedstrijd 1 zijn net zo belangrijk als in wedstrijd 31.

PSV heeft talloze keren gezwijnt, ook met behulp van arbitrage.
2 0
Remark
We hebben natuurlijk allemaal een zwak voor Klaas-Jan, maar Van Hanegem heeft natuurlijk wel gelijk, en als er iemand weet hoe je bewust op zoek gaat naar confrontaties, is Willem het wel. Holy shit, wat was die man hard! En sterk! En goed! Voor de jongeren: https://youtu.be/eIe7nAqe7hE
Het gebeuk begint bij 2:20, tot dan wordt er voornamelijk goddelijk gevoetbald door de kromme. Niet voor niks zei Zagalo, de coach van Brazilië: "Iedereen heeft het nu wel over Cruijff, maar het was die kreupele (van Hanegem) die ons de das omdeed.
3 -1
AlexIbarra
Vette video, thx!
0 0
Ajaxadept
Willem begint echt op een azijnpisser te lijken! Als een assistent met een schrijfblok staat deugd hij niet, want Willem was zelf altijd niet zo van het schrijven en praten met zijn omgeving. Als assistent van Advocaat presteerde hij het zelfs om Advocaat af te branden voor de microfoon, en zelfs nu praat hij nog niet met Advocaat. Schreuder is een prima assistent die veel voor het team betekend heeft. Willem snapt blijkbaar niet veel van het hedendaags voetbal, maar afstemming van een assistent met ten Hag over de te volgen looplijnen van een in te brengen speler vanwege tactische motieven is vrij normaal.
0 -3
Schip
Ik heb weleens betere columns gelezen van de Kromme.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hoe vaak zijn die lampjes onverdiend kampioen geworden, te vaak. Ben er nog niet gerust op.
4 0
Ajacied33
Hou toch op man. Wij worden 100% kampioen. Het voetbal wat wij spelen kan niet onbeloond blijven
0 -2
Lazell
Zo zit de wereld helaas niet in elkaar.
0 0
Ajacied33
Dat is waar. Maar heb er wel een goed gevoel bij. Moet goedkomen gewoon
0 0
TontoKarnaggel
Heb de hele column gelezen maar wat blijft die man voorspelbaar. Tuurlijk noemt hij Ajax de terechte kampioen, anders wordt hij wel heel ongeloofwaardig, maaaar.... gelijk erbij roepen dat Ajax altijd de scheids meeheeft en zelfs teruggrijpen op een wedstrijd in augustus vorig jaar om dat te bewijzen. Een soort kleuterreactie als in, ja, maar.....
Als je ons niet gewoon kan complimenteren, houd dan gewoon lekker je muil.
4 -1
Dubbelvla
de interviews met Schreuder vliegen me om de oren inderdaad.

en het zegt me genoeg dat hij 'die gozer van groningen' gebruikt: die gozer heet memisevic en had over de hele wedstrijd echt 4 keer geel mogen hebben, maar Wimpie kijkt alleen naar Huntelaar en Ajax, want over Groningen schrijven scoort geen kijkcijfers.
1 0
Ruff Rhythim
"Nu wil iedereen een stukje van het succes..."

Man...hij IS een groot deel van het succes!! Wat een onzin weer hahaha.

Wimpie kan schijnbaar alleen íets positiefs schrijven over Ajax als hij er ook iets negatiefs tegenover kan stellen. Het is zo doorzichtig...
4 -1
Caparzo
De keek op de week vanuit Huize Avondrood. Dit keer wel met deels zinnige inhoud: wij zouden de terechte kampioen zijn!
1 0
Jornnn
De kranten moeten gevuld worden.
1 0
JSF
AS klaarblijkelijk ook...
0 0
insectenverdelg
Aldus van Hanegem. De hele fijne onderdanige assistent van Advocaat. Next.
12 0
JohnnyD
Eens, al was het wel met stip de slechtste wissel aller tijden. Mijn bek viel open toen ik zag dat Robben er uit moest. Die speelde volgens mij de beste wedstrijd van zijn leven toen. Hij was de ziel van het hele elftal die wedstrijd. Zou heel goed kunnen dat ik hetzelfde gezegd zou hebben als ik op de stoel van Willem zat. Of iets over een langzaam rijdende vrachtwagen kan ook.
0 0
Joodhannus73
Ha, ha, een assistent die gewoon zegt over de hoofdtrainer dat hij hem voor zijn bek slaat als hij nog eens zo wisselt. Recht voor de camera's... Pot verwijt de ketel... Zielige vent!
0 -2
Babayaka
Tja iets zegggen en doen is een wereld van verschil, beetje assistent had direkt wat gedaan. Maar willem vind het fijner om acheter af te roepen.
0 0
Ajacied33
Alsof Schreuder echt de camera's opzoekt, hou toch op. Verder heeft ie gelijk dat Ajax de titel verdient..
5 -1