De Ligt: 'Vorig seizoen nul punten tegen Vitesse'

SJvanveen, 21-04-2019 om 09:48, 6851 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen-uit werd op voorhand misschien gezien als de lastigste horde wat betreft de Eredivisie-wedstrijden voor Ajax richting de landstitel, maar daar is captain Matthijs de Ligt het niet mee eens. De negentienjarige aanvoerder kijkt naar het nabije verleden en is op zijn hoede voor Vitesse, FC Utrecht en De Graafschap. 

Vorig seizoen wonnen zowel Vitesse als FC Utrecht in Amsterdam, iets wat De Ligt zeker niet vergeten is. 'Ik ben het niet per se met je eens dat Groningen-uit de lastigste wedstrijd is. Vitesse en FC Utrecht... We hebben toen (vorig seizoen, red.) nul punten gepakt. De Graafschap-uit weten we ook wat er gebeurd is, dus we moeten nog vol aan de bak.' 

Ajax pakte door Klaas-Jan Huntelaar ternauwernood drie punten in FC Groningen. Het was een moeilijk affiche, maar De Ligt zag het goed komen. 'Je weet dat ze met ons spel moe worden en je jouw geduld moet bewaren. Ik had er vertrouwen in dat hij nog ging vallen. Klaas-Jan Huntelaar, de geslepen vos, doet dat slim.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
De laatste bekerwedstrijd die ik in de Arena zag was Ajax-Vitesse, eindstand 0-4.
Frisjes in december, toch wel wat sfeer op de tribune maar het mocht niet baten.

2 blunders van Veltman waardoor Bertje Traore 2x scoorde met rechts (unieke dag voor hem ook). D. Boer en Klaassen die ervoor zorgden dat ene Labyad de prachtige 0-2 kon maken.

#neverforget
#wehebbennogniks
#joelzetjijdeboelnuffopscherp

We kunnen het niet maken om met dit team zonder titel te blijven zitten.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ging bijna mis, Misschien spits uit jong Ajax erbij ivm Huntelaar.
0 0
Jeugd
Traoré erbij
0 0
gi0vanni
Deed het prima in de voorbereiding dus prima als 3e spits. Nog inderdaad 3 krakers.
0 0
iammike
Ik begin er pas in te geloven zodra we van Vitesse winnen, vind dat kwalitatief een van de beste ploegen van nederland. Daarna krijgt psv ook 2 uitwedstrijden en zit de druk er pas echt op. ADO thuis gaan ze echt wel aan dat doelsaldo werken en eenvoudig winnen.
2 -1
Jeugd
Doelsaldo is niet meer relevant. Ajax krijgt er nog minimaal 3 bij (als je niet wint verlies je op punten). Dan gaat PSV, die ook nog lastige potjes hebben er echt geen 15 maken,
0 0
Ajacied33
Ik zie Psv vandaag juist niet makkelijk winnen. Die gasten zijn al maanden in niet goede doen. Ze winnen wel helaas, maar denk iets van 2 a 3-1
0 0
Adam24
Ik snap ook echt de euforie niet van vele Ajacieden en het volgens hun 'gunstige speelprogramma'. Vitesse is in vorm en meestal erg lastig voor Ajax, als Fc 'bloed aan de paal' Utrecht roet in het eten kan gooien dan doen ze dat, die gaan net zo spelen als Groningen. En bij de Graafschap hebben we een verschrikkelijk trauma opgelopen, daar gaat het in de aanloop van die wedstrijd natuurlijk allen maar over.

De vorige keer dat we "ugly" wonnen, verloren we een paar dagen later van AZ. Hopelijk is het dinsdag beter!
1 0
talent020
Vitesse is juist niet bepaald in vorm, de laatste 6 wedstrijden, hebben ze niet verloren maar wel 5 keer gelijkgespeeld! en alleen gisteren met pijn en moeite van Zwolle gewonnen, het is zeker geen verkeerde ploeg, maar ze missen tegen ons wel Buttner en Karavaev, dus Ajax moet dat zeker in eigen huis kunnen winnen, Utrecht thuis vrees ik idd meer, die gaan er alles aan doen om het feestje te vergallen.
2 0
iammike
Gelukkig 1 iemand die zn koppie erbij houd! Focus je nu allemaal op Vitesse en ga daar vol erop. Dan beleef je misschien een hele mooie week richting Tottenham Hotspur en krijgt die halve finale CL en bekerfinale nog meer glans.
3 0
Bramzel
Zeker moeten we opletten laten we dus de spelers extra energie geven door dinsdag de Johan Cruijff Arena Europees te laten kolken. Wij moeten volle bak achter de spelers gaan staan en de spelers extra energie geven in beide thuis duels. Dat is echt heel erg belangrijk kom op boys nog even moeten wij als eerste, mochten de spelers het niet lukken, volle bak gaan (dan krijgen de spelers vanzelf extra energie) (dat geven ze zelf vaak aan in interviews). Al helpt het maar een klein beetje dan moeten we daarvoor zorgen. Volle bak fluiten als de tegenstander aan de bal is etc. kom op boys wij moeten volle bak gaan net als de spelers (dat eisen wij ook van hun).
3 0
Labrador
Lekker Mathijs. Scherp houden. Ik ga vandaag even mijn stem zoeken. Die ben ik verloren in Groningen.
0 0
Mokum31
Hou ze maar scherp
1 0
jollie18
Het zijn idd lastige tegenstanders maar het Ajax van vorig seizoen en nu is toch wel heel anders. Alleen jammer dat Huntelaar er niet bij is die zouden we nog wel eens nodig kunnen hebben.
1 0
Redrum
Het worden nog 3 lastige potjes, maar het gaat goed komen. Zou wel heel lekker zijn als psv nog wat laat liggen in de komende 3 potjes.
0 0
AFCA-B93
PSV speelt er nog 4. Dus meer kans op punten laten liggen :)
1 0
Redrum
Zeker weten! Een stuntje van Ado zou leuk zijn, maar daar reken ik niet op. Daarna speelt psv twee lastige uitwedstrijden. Stiekem hoop ik dat we op 12 mei al kampioen worden.
0 0
AFCA-B93
Zal wel weer gaan zoals vorige week met de Graafschap: ADO komt op 1-0, houdt dat lang vast maar uiteindelijk wint PSV toch
0 0
jollie18
Ben benieuwd wat ADO vanmiddag doet tegen PSV gaan ze ervoor of laten ze het weer lopen. ADO is in een goede doen maar ze zijn niet blij met AJAX
0 0
Suarez16_
Kom op zeg jollie18. Ik zie je wel vaker met zulke complottheorien. Ja een paar doorgesnoven gekken op de tribune haten Ajax, maar wat heeft de selectie van ado daar precies aan? Die willen gewoon de play-offs halen en zo hoog mogelijk eindigen. Nee die gaan wel voor die 50 fans die Ajax het licht niet gunnen even express verliezen, want stel je voor dat je punten pakt tegen psv die de titel niet meer in eigen hand heeft en afhankelijk zijn van Ajax.... Pfff hou op hoor. Tegen Ajax lopen veel clubs misschien net een tandje harder, maar ook een utrecht heeft psv gewoon punten afgesnoept.
0 0
Bramzel
Niet alleen supporters hoor ook bijvoorbeeld een Beugelsdijk.
0 0
Suarez16_
Komt mooi uit dat hij geschorst is dan. Ik durf te wedden dat een becker of fons groenedijk maar al te graag wint met hun Ajaxverleden.
0 0
Bramzel
Ja maar ze hebben daar ook een Lex Immers rondlopen etc. Ik zie het vandaag niet gebeuren en denk dat ADO het gaat laten lopen en ik denk ook flink, zodat het doelsaldo weer gaat tellen.
0 0
Bramzel
Laten het lopen! Het zou mij niks verbazen als ze het met dikke cijfers laten lopen, zodat het doelsaldo daardoor ook nog flink slinkt.
0 0
Hugoboss92
Daar geloof ik niet in. Al winnen ze met 6-0, dan nog is het doelsaldo 7. Ze moeten nog naar W2 en AZ. Daar winnen ze hooguit met 1 a 2 doelpunten verschil.

Bovendien zijn de aanvallers niet erg in vorm en speelt MvB met 2 defensieve middenvelders.... nee op doelsaldo winnen wij het wel!
0 0