Bedenkelijk record Huntelaar: 'Raakte 'm lekker'

SJvanveen, 21-04-2019 om 08:48, 5172 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Klaas-Jan Huntelaar vond dat Ajax te weinig energie in de wedstrijd legde tegen FC Groningen. De Amsterdammers hadden het moeilijk in het Hoge Noorden, maar sleepten uiteindelijk een belangrijke overwinning uit het vuur: 0-1. 

De spits zelf viel in, was beslissend met een treffer, maar kreeg even later rood. Zo kroonde Huntelaar zich tot eerste Ajacied aller tijden die als invaller namens Ajax scoort én een rode prent pakt. 'Ik zag de bal komen, de tegenstander kwam naar mij toe, ik gebruikte hem als draaipunt, hij liet zich vrij makkelijk aan de kant zetten, ik raakte hem lekker en hij ging er mooi in', is de analyse van Huntelaar bij Ajax TV. 'Een Champions League-goal? Zo voelde het wel. We moesten winnen.' 

Hoewel Ajax midweeks nog Juventus uitschakelde in de Champions League, ging het in het noorden van Nederland niet over een leien dakje. Ajax had het lastig met het fysieke spel van de Groningers, Huntelaar keek er met lede ogen naar vanaf de bank. 'Ik vond dat er bij ons te weinig energie in zat om het Groningen écht moeilijk te maken. Je hebt het altijd moeilijk hier, maar ik vond ons niet fris ogen. We gingen niet over Groningen heen, maar we bleven een beetje op hetzelfde niveau. Uiteindelijk hebben we drie punten en daar kwamen we voor. Ik ben heel blij.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jelephi
Heerlijke goal natuurlijk maar oerdom dat hij die tweede kaart pakte. Dat zou een ervaren man als Huntelaar niet moeten gebeuren. Waarschijnlijk slechts 1 potje kwijt maar ook tegen Vitesse heb je hem nodig. Die Dolberg bakt er echt helemaal geen pepernoot meer van namelijk.
1 -6
Koekepeer
Beide kaarten waren dom. Had niet gehoeven
0 0
Benleiden
Je kon aan Huntelaar duidelijk zien dat hij opgefokt was. Als je langs de zijlijn zit dan word je helemaal gek als je die slapzakken zo ziet spelen. Schone, Donny, Ziyech, Tadic en Neres waren allemaal afwezig. We hebben gisteren iig weer kunnen zien dat je Donny niet 20 meter naar achteren moet halen, want hij is niet geschikt voor een plek op CVM. Hij raakt daar in paniek, want hij weet niet wat er om hem heen gebeurd. Hij stond stijf van de spanning voor die positie gedurende de periode dat Schone eruit ging.

Overigens was de allerslechtste Neres. Die heeft niks goed gedaan en deed totaal niet mee. Dat hij er niet uitgehaald is in de rust is mij een raadsel. De spelers achter hem geven hem ook geen schop onder zn reet. Als ik een linie achter hem had gestaan dan had ik hem publiekelijk verrot gescholden, want het drong niet tot hem door dat gisteren een zeer belangrijke pot was en echt een tikkie is geweest voor Psv.
1 -2
arigold
Heerlijke invalbeurt, los van die rode kaart.

Wat vonden/vinden jullie van Dolberg?

Ik vind het nog steeds een speler met exceptionele kwaliteiten, de verdedigers van Groningen hadden hun handen vol aan hem.

Wellicht is Dolberg geen nummer 9? Zoals in de jeugd, en heeft hij gewoon een Tadic of KJH naast/voor zich nodig . Hij is met ruimte in zijn rug echt gevaarlijk, draait zo eenvoudig weg en is ook snel.
5 0
Benleiden
Deed die mee dan? Zag wel een blondje keer-op-keer op de grond dweilen. Was hij dat?

Die jongen wordt het echt niet meer. Kan uitstekend voetballen, maar in de duels is het erg pover. Ajax moet niet op hem rekenen volgend jaar, want dan begeven ze zichzelf op gladijs.
1 -6
DannTheDon020
Dolberg zijn actie leverde uiteindelijk het doelpunt op, ff uit je doppen kijken voortaan.
4 0
31xAjax
Kijk jij eens ff goed wie de bal terug in het strafschop gebied brengt. Daar had Dolberg weinig mee van doen....
0 0
arigold
Exact!

Hij is lang geblesseerd geweest, dat is echt niet niks. Ik heb vertrouwen in die jongen. Maar zijn beste wedstrijden speelt hij nu als invaller en niet in de punt van de aanval.

Hij wordt ook ingebracht als de ruimtes achter de verdediging van de tegenstander groter worden, denk bijvoorbeeld aan de 4de goal vorig seizoen tegen Feyenoord. Of die goal uit in Lyon in de Europa League, daar ligt zijn echte kracht denk ik en niet in een overvolle 16.
0 0
Schwalbino
Die tweede raakte hij ook lekker.
1 0