Veltman tekent voor 'lelijke overwinningen'

GinoHaverkamp, 20-04-2019 om 23:20, 6604 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Jöel Veltman heeft genoten van de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax. De wedstrijd was moeizaam voor de Amsterdammers, maar de rechtsback genoot van de strijd die gepaard ging met de overwinning. 'Ze wilden graag het vuurtje opstoken. Ik ga daar graag in mee', zegt hij tegen AT5.

Ondanks het billenknijpen en de bijbehorende nipte 0-1 zege, heeft Veltman geen probleem met dit soort wedstrijden in dit stadium van het seizoen. 'Als we de komende drie wedstrijden zo winnen, dan teken ik daarvoor. Het zijn drie punten', zegt hij na afloop van de wedstrijd. 'Natuurlijk weet je dat Groningen-uit altijd lastig is. En je wil ook goed spelen. Maar zeker in deze fase, met nog drie wedstrijden te gaan, is het kampioenschap heilig.'

Het stond lang 0-0, maar Klaas-Jan Huntelaar zorgde na een minuut of 78 spelen voor de bevrijdende 0-1. Enkele minuten later werd de ervaren spits echter van het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot. Daarna was FC Groningen aan zet. Veltman: 'Het was echt spannend, zeker het laatste kwartier na de rode kaart. Dan weet je dat je teruggedrongen wordt en dat je de duels achterin moet winnen. We kwamen onder druk, maar niet in de problemen.'

Dat de Noorderlingen een lastige tegenstander waren, konden de Ajacieden van tevoren ook bedenken. De recordkampioen heeft doorgaans veel moeite met uitwedstrijden in Groningen en zijn daar de afgelopen jaren dan ook vaak tegen puntverlies aangelopen. 'Tegen FC Groningen, en dat weet je van de vorige keren, is het altijd lastig', meldt Veltman. 'We hebben hier wel eens 1-1 gespeeld en 2-0 gewonnen, maar er is altijd strijd. Volgens mij zag je dat ook wel in de statistieken, dat het een strijdwedstrijd was. Dan is het zaak om snel 2-0 voor te staan, maar dat lukte dus niet.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Het wordt nog loodzwaar en er zal zeker nog zo'n thriller tussen zitten. De moelijkste was Groningen? Dat hoeft niet. De overige 3 gaan ook met plannen komen, Ajax is ontegenzeggelijk moe, en speelt potten in de CL met een gigantisch hoge intensiteit.
Is het tempo even te laag dan vliegen tegenstanders er nu in.

Maar PSV heeft ondertussen ook nog lang niet alles gewonnen. Het is gewoon een historische thriller van een ontknoping..
1 0
Dennis1964
Ik hoop dat Ado hetzelfde gaat doen en dat de arbitrage geen rood geeft als Lozano weer eens op de grond ligt.
0 0
Bramzel
Dat is dus het probleem bij PSV weten ze niet hoe snel ze dan rood moeten trekken. Dan wordt het ineens een makkelijke pot. Is dit seizoen al vaker gebleken (zie PSV-Vitesse bijvoorbeeld)
0 0
Heiko
We moeten ook ons doelsaldo in de gaten houden. Daar is vandaag niet aan gewerkt.
2 -1
Bky
We moeten helemaal niets. PSV gaat echt niet winnen van zowel Vitesse en Willem. Kampioenschap is allang in de pocket.
0 0
Ajaxbrl
pisvee gaat inderdaad nog wel punten verspelen tegen ado , willemll en/of az.. vitesse krijgen wij dinsdag ;)
0 0
ETM
Gaat het absoluut niet op aankomen. Mijn verwachting is dat PSV geen 1 wedstrijd nog wint met meer dan 2 doelpunten verschil.
1 -1
Labrador
Pf hou op man. Al wint PSV morgen met 7-0 dan nog komt het doelsaldo niet in gevaar.
3 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, doelsaldo hebben we al gewonnen. Nu de rest nog!
4 0
Suarez16_
Mwah verschil is +13, maar door meer doelpunten moet psv er 14 goed maken. Winnen we de laatste 3 duels met 1-0 dan moet psv in 4 wedstrijden 17 doelpunten goed maken. Dat is 3 keer winnen met 4-0 en 1 keer met 5-0. Zie jij ze met zulke cijfers winnen bij willem 2 en az? Zie jij Ajax alles max met 1-0 winnen? Doelsaldo is wel beslist tenzij het morgen 9-0 wordt ofzo.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dont jinx it
0 0
xstaniox
Zolang er geen knipoog Kroaat is die PSV helpt, komt dat wel goed denk ik. PSV liet het de vorige speelronde liggen, en er even vanuit gaande dat we de komende 3 wedstrijden winnen, ik zie het niet gebeuren dat we ze alle 3 met 1 doelpunt verschil winnen, dus dan lopen we sowieso nog enigszins uit. En PSV moet nog naar Willem II en AZ, dus die maken het verschil in doelsaldo niet zomaar goed.
0 0
Pierre Heno
en Heracles strijdt nog voor een play-off plek EL.
0 0
Heiko
Ik vraag me steeds af, waarom hebben we het als Ajax altijd lastig tegen Groningen?!
1 0
MisterAFCA
Omdat er vaak een scheids op wordt gezet die schoppen toestaat. Er hadden er bij Groningen ook een paar met rood af mogen gaan. Daarbij speelt Groningen altijd de wedstrijd van het jaar tegen Ajax. Zoals ze gisteren bv buiten het schoppen, ook bij elke verdedigende actie, elkaar nog net in de kont namen, gaf aan hoe fijn zij het vinden om Ajax te pakken. Ajax moet gewoon blijven voetballen en tempo hoog houden. Dan komen die gasten niet in de duels...
0 0
arigold
Omdat we in de duels komen. Ze zakken in en schoppen naar alles wat ze zien.
4 0
xstaniox
Onze angstgegner denk ik.
0 0
xstaniox
Als we vooraf weten dat ze gewonnen worden teken ik er ook voor. Maar zonder die voorkennis kan m'n hart dat 7 wedstrijden, inclusief beker en CL, echt niet aan hoor.
0 0
Schwalbino
Komt goed. Eén Ajax vlag voor je kist is besteld.
0 0
xstaniox
Alvast bedankt. Is de Champions League trofee misschien ook nog een optie?
0 0
Schwalbino
Replica van speculaas.
0 0
Pierre Heno
Ook de CL wedstrijden?
0 0
Schwalbino
Waarom niet? Zou jij liever met mooi voetbal willen verliezen ipv met slecht voetbal de laatste 3 CL winnen? We hebben de CL al genoeg getrakteerd. Ajax mag ook wel eens met een paar slechte potjes daar winnen.
0 0
Pierre Heno
Iedereen in het wereldvoetbal heeft het nog over het Naranja mecanica uit 1974. Wanneer je een finale 'pikt' blijft de uiteindelijke winst alleen in de statistieken bestaan maar niet in de harten van de echte voetballiefhebbers. Winnen met aansprekend voetbal staat op nr 1 maar mooi verliezen en de harten stelen staat voor mij op nr 2 en daarna pas lelijk winnen.
1 -1