Higler: 'Huntelaar is daar slimmer en sterker''

GinoHaverkamp, 20-04-2019 om 22:35, 10188 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens scheidsrechter Dennis Higler is de winnende goal van Klaas-Jan Huntelaar tegen FC Groningen terecht goedgekeurd. Tegenover de camera's van de NOS legt de arbiter zijn beslissingen uit.

'We zien dat de bal voor de goal komt en Handwerker gaat met zijn armen om Huntelaar heen', zegt Higler na afloop van het duel. 'Huntelaar is met de bal bezig, draait eromheen, en wurmt zich los. Voor mij is hij daar sterker en slimmer. Een geldig doelpunt', concludeert hij. 'Ik geef direct aan dat het een geldig doelpunt is. En ik vertel ook aan de spelers wat ik gezien heb.'

Desondanks keek de videoscheidrechter, Danny Makkelie in dit geval, de situatie nog na. Na niet al te lange tijd, werd de goal 'gewoon' goedgekeurd. Higler: 'Danny omschreef wat hij gezien had en ik omschreef wat ik gezien had. Daardoor was er voor ons geen twijfel mogelijk: een geldig doelpunt.' Volgens hem keek de VAR of er bij spelmomenten een duidelijke fout gemaakt is en dat zou bij de treffer van Huntelaar niet het geval zijn. 'Ik laat graag stevig voetballen en dan zou het gek zijn om voor licht contact een doelpunt af te keuren.'

Niet lang na de 0-1 van Ajax ontstond er een twijfelachtig moment rondom Nicolás Tagliafico. De Argentijn zou hands gemaakt hebben in het eigen zestienmetergebied. Higler zag daar echter geen strafbaar hands is. 'Een bal tegen de arm is niet altijd strafbaar hands', verklaart hij. 'Dat was in dit geval ook aan de orde. De bal komt op het bovenlichaam en raakt daarna de bovenarm. Die zit zo dicht op het lichaam, die kan de speler er niet afhakken. Dit is absoluut geen strafbaar hands.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtao
Mannelijk voetbal laten spelen en dan als er een boer gaat liggen steeds fluiten ,zelfde riedeltje als Naaihuis.
0 0
ETM
Beslissingen rood en geldig doelpunt waren goed, verder erg slecht gefloten.
0 0
DaleBlind
Deze Higler zou eens moeten leren om wat meer consequent te worden. hij komt erg onzeker over, en lijkt dit te willen verbloemen met een geacteerde houding en 'mannelijk' voetbal. Gewoon simpel bij iedere tweede overtreding die niet op de bal is geel geven, geen kaarten besparen en harde schoppen toelaten. Om een wedstrijd wat meer op de loop te kunnen laten moet je wel een heel goede scheids zijn, voor een wat mindere scheids zoals Higler is het beter om gewoon de regeltjes te volgen en consequent te fluiten. Ook geen eigen regels gaan maken zoals wat hij tegen Frenkie gezegd zou hebben. Verder vond ik zijn beslissingen op het einde van de wedstrijd met Tagliafico en Huntelaar wel te rechtvaardigen.
12 0
WeerDinges
Ik vind wel, los van deze wedstrijd, dat hij steeds beter word. Enige wat hij nog moet leren is de grens stellen in het begin van een wedstrijd. Deze wedstrijd is wel 1 van de mindere van dit seizoen voor hem. Inconsequent vooral wat het storend maakt. Hard voetbal is juist goed, maar grenzen zijn toch echt nodig.
0 -1
BarcoVanMasten
Goed gesproken. Zo zijn er nog wel meer matige scheidsrechters in Nederland die dit ook moeten doen. Gewoon de regels volgen, consequent zijn en geen eigen regels gaan maken.
2 0
Caparzo
Enerzijds (als het waar is) te belachelijk voor woorden dat hij bij FdJ de regels zelf maakt, anderzijds kan hij hem bij Nico op de stip leggen en en goal van KJH afkeuren (ik vind dan niet terecht, maar daar heb je weinig aan, hij zou absoluut de 1e niet zijn), dus over 90 moeten we niet zeuren.
1 0
leppe
Ik kan de kop van deze gast niet uitstaan. Heb hem ook nog nooit een goeie wedstrijd zien fluiten...
1 0
de-Ajacied
Higler laat graag ‘stevig’ voetballen. Dat daardoor blessures ontstaan zoals bij Frenkie, die echt gezocht werd, maakt dit verwaande mannetje niets uit. Als hij maar complimenten van VI kriijgt
2 0
Vince355
Higler schijnt tegen Frenkie de Jong gezegd te hebben dat hij zijn ballen sneller moet geven en niet moet mauwen als er een overtreding op hem wordt gemaakt, bizar.
7 0
JariHeijden
Dat klinkt wel een beetje ongeloofwaardig, niet? Wat is je bron?
0 0
Vince355
Mike Verweij.
1 0
JariHeijden
Hoi Vince,
Ik neem mijn opmerking weer terug. Frenkie de Jong heeft dit idd in ongeveer dezelfde bewoordingen gezegd voor de camera. Ik heb het gezien. Bizar. van Higler.
0 0
Mikee
Dat zou idd bizar zijn. Volgens mij heb je dan niet helemaal door waarvoor je op dat veld mag hobbelen met die fluit in je bakkes.
2 0
ajaxwestland09
Higler wat was je slecht vandaag
10 0
31xAjax
onzin
0 -5