Danny Blind: 'Daley heeft nog steeds weinig krediet'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 10:40, 13297 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind vindt dat zijn zoon, Daley, weinig krediet heeft in Nederland. Dat vertelt de oud-aanvoerder van Ajax in gesprek met TrouwDanny zelf is trots op Daley en ziet zijn zoon steeds meer op hem gaan lijken. 

'Hij heeft nog steeds weinig krediet', opent Danny. 'In de volksmond heet hij mislukt bij Manchester United. Hij speelde er drieënhalf jaar bijna alles, won de Europa League, werd vier keer kampioen van Nederland, speelde 62 interlands onder zes trainers die hem allemaal opstelden.' De oud-bondscoach van Nederland vindt het mooi om zijn zoon in Madrid en Turijn te zien spelen. 'Dat roept een bepaalde trotsheid op.'

Danny Blind ziet dat zijn zoon 'de laatste maanden steeds meer op hem gaat lijken'. 'Je ziet hem nu de bal soms de tribune in rossen. Dat kan óók een signaal aan medespelers zijn: vrouwen en kinderen eerst – prachtige uitdrukking uit onze tijd.' 

Denk jij dat Ajax in de eerste vijftien minuten scoort in Groningen? Zet dan in en krijg 3,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Met alle respect maar wanneer je als verdediger geen snelheid, duelkracht of lengte hebt, moet je eigenlijk elke wedstrijd fantastisch spelen. Een Kenny Tete kan 3x per wedstrijd z'n eigen fouten goedmaken maar Daley moet 95 minuten lang alles eerder zien dan de rest.

Meestal doet hij dat meesterlijk maar zo gauw hij positioneel een foutje maakt of een keer gedold wordt is hij erg kwetsbaar (PSV-uit, Heerenveen-thuis).
Dat slechte instappen bij de goal van El Hamdaoui was trouwens wel echt uniek voor Daley, 'dat doet ie anders nooit.' ;)

Toch is er bij mij geen twijfel over zijn kwaliteiten. Op zich is hij niet de ideale CV maar in samenwerking met een meer atletische speler kan hij een uitstekend duo vormen.
Alles gespeeld dit jaar en een 'stille leider' binnen de groep. Respect!
0 0
MarLuuk76
Hoe bizar is het eigenlijk, dat mocht Ajax de CL winnen. Dat dat met zelfs 2 zoons had kunnen zijn van spelers die hem in 95 wonnen als lid van de selectie. Echter 1 dacht laat ik de raad van mijn moeder volgen.
1 0
JesperOlsen74
Mijn maten vonden hem altijd middelmatig, niet slecht, maar zeker ook niet goed genoeg voor Ajax.
Echter de laatste weken zijn zij ook eindelijk om.
Blind speelt fantastisch. Koesteren deze jongen. Ik vind hem nog beter op 6 dan op 4, alleen hebben we (nog) geen betere/goede 4.
2 0
ambtenaar
Is net als Tadic een koopje gebleken, staat er wanneer nodig en speelt altijd.
1 0
Schip
Blind op 6 is een van de beste spelers uit de eredivisie. Dat was hij bij zijn vertrek naar MU zo en is nu ook zo. Hij heeft nog steeds longen van een paard, die minder zichtbaar zijn als 4 omdat hij niet van box naar box mag, heeft werklust, kan duelleren als zijn kop ernaar staat en kan erg goed opbouwen. Tegen Bayern was hij erg sterk in zijn eerste beurt op 6.

Alleen moet hij nu op 4 spelen, waar zijn mindere punten sneller naar boven komen dan op 6. En dan nog een stabiele eerste seizoenshelft, een korte mindere periode in de 2e en nu weer een paar ijzersterke optredens.

Ik zou Daley volgend jaar 100% op 6 zetten en een nieuw centrum formeren.

Maar ook 4 nu erg belangrijk.
0 0
vdhaas
Ervan uitgaande dat De Ligt vetrekt, moet je dan twee nieuwe centrale verdedigers inpassen. Ik zou hem (zeker in eerste instantie) laten staan waar hij staat.
0 0
Hagmag
Daley is goed bezig.
Hij laat zien dat Ajax hem terecht heeft terug gehaald.
1 0
arigold
Daley heeft hetzelfde als KJH. Een perfect gevoel voor timing en positionering. Beiden niet de snelste. Beiden niet de sterkste.

Maar beiden altijd op de juiste plek. Ongekend hoe vaak Daley kopduels wint, staat op de juiste plaats, spring op het juiste moment. Hetzelfde geldt voor zijn positionering naast Matthijs, als je goed staat, kun je je gebrek aan snelheid compenseren.

Echt een grote aanwinst voor ons Ajax.
0 0
Maxwell5
Daar doe je 'm nog te kort mee. Hij is ook technisch sterk en is een zeer intelligente speler.
Begrijp trouwens niet waarom zijn vader de periode bij MU als 'mislukt' aanhaalt. Er is toch niemand die dat roept? Bovendien Daley is daar altijd enorm gewaardeerd, en velen MU-supporters baalden afgelopen zomer ook dat ie er vertrok.
1 0
arigold
Eens, vergeten dit aan te stippen. Maar ik vind dit zijn sterkste punten.
0 0
Maxwell5
Heb je gelijk in. :)
0 0
Babangida83
Niet bij mij! In combinatie met de jeugd in Amsterdam een perfecte combinatie! Erg slimme speler ook. Individueel geen absolute top, maar in ons team wel. Vult mekaar perfect aan, waardoor zijn sterkten er perfect uitkomen. En dat zijn er een hoop.
1 0
Radie125
Blind sr en Blind jr zijn gewoon echte Ajacieden. Top spelers anders kom je beide niet zover.
1 0
AjaxPassion
Meest onderschatte voetballer ooit. Bij Ajax in het begin compleet bespot en continue uitgefloten. Krijgt nooit het krediet wat hij verdient, want hij is te klein, te traag en te slap volgens velen. Volgens van Hanegem kan hij niet verdedigen, Gijp bevestigd het in het filmpje van Derksen en Overmars nog maar even.

Er wordt veel te weinig lovend over hem gesproken, over hoe sterk hij is in het doordekken en vooruit verdedigen. Over de rust met de bal aan de voet en het vertrouwen die hij het team daarmee geeft, over zijn verdedigende en aanvallende inzicht, over zijn passing en zelfs over hoe hij een prima kopper is.
4 0
trooop
Papa ziet zijn kans schoon om zijn zoontje op het schild te hijsen. Bah, wat een klef gedoe. Laat dat lekker aan anderen over.
1 -15
PuurGeluk
Ik deel niet snel minnetjes uit maare....pak aan vlegel!!
1 0
AjaxPassion
Gaat niet gebeuren, meest onderschatte voetballer ooit. Als je de media tegen hebt, dan ga je dat niet veranderen. Hetzelfde zie je bij Veltman.
3 0
trooop
Hij krijgt volgens mij al een tijdje lof van alle kanten. Het is wat mij betreft hoe dan ook geen porem als je eigen vader dat publiekelijk doet, zeker niet op zo'n makkelijk moment, en nog minder vanuit zijn positie.
0 0
AjaxPassion
Ja, na Madrid kunnen ze moeilijk anders hè? Wat jij zegt over zijn vader geldt 100x sterker voor de dagelijks stukjes schrijvende media, maar dat heeft toch verdomd lang geduurd. Wat er nu gaande is is dat zijn critici zich op de achtergrond houden, maar als hij weer 1 fout maakt, dan zijn ze er weer hoor. Het is een continue stroom van negatieve meningen over hem, zoals gezegd VI en van Hanegem voorop.

Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Duitsers, daar weten ze zijn kwaliteiten wel op waarde te schatten. Volgen hun woorden stond Blind namelijk aan de basis van hun WK winst.
0 0
trooop
Dat is weer een ander punt, maar inderdaad, zo gaat dat nou eenmaal. Het is ook niet volstrekt uit de lucht gegrepen. Als je blind laat 'zwemmen' in het veld is het net alsof je naar een amateur zit te kijken. Dan verliest hij duels en wordt hij aan alle kanten voorbij gerend. Gebruik je hem goed, in beperkte ruimtes en met voldoende afspeelmogelijkheden, dan pas is hij fantastisch. Veltman precies zo, zij het een categorie lager. Beiden hele slimme spelers. Ik ben een veltman-fan sinds de a'tjes, en blind-fan sinds hij bij groningen rechtsback speelde.

Volgens mij overdrijf je wel wat over de duitsers: was het niet slechts zo dat zij beelden van hem gebruikten om hun verdedigers te laten zien hoe je een-tweetjes verdedigt? Blind liep dan altijd met z'n man mee, terwijl de meeste spelers intuïtief de bal volgen. Dat vonden ze nogal bijzonder daar. Dat is althans wat ik me ervan herinner.
0 0
AjaxPassion
Zo kun je vrijwel alle spelers in een slecht daglicht stellen. Zet Pogba in de kleine ruimte bij Ajax of het Man U van Mourinho en zijn kwaliteiten komen er ook niet uit, of zelfs Messi in een inspiratieloos Argentinië.


Met betrekking tot Blind en Duitsland:
https://decorrespondent.nl/2015/hoe-daley-blind-de-duitsers-aan-de-wereldtitel-hielp/177940952475-ccb5385a

Dat was 1 van de voorbeelden, verder geven ze aan dat Blind een hele slimme speler is in alles wat hij doet.
0 0
trooop
Pogba is iets anders. Blind is een speler die om z'n niveau te halen hulp van anderen nodig heeft. Messi is ook iets anders. Die heeft niet het karakter, niet de grootsheid om een heel land op sleeptouw te nemen.

Dat artikel had ik het inderdaad ook over, dank. Heb het niet opnieuw gelezen, maar je zult gelijk hebben dan. Blind is ook slim!
0 0
Babayaka
Wat belachelijk is, daley is fantastisch.
2 0
Ozymandias
Ik ben het met Danny eens. Daley hoort samen met Tadic, Ziyech, De Jong en De Ligt bij de vijf beste spelers van de Eredivisie. Hij is de Ajacied die dit seizoen het meeste minuten heeft gespeeld (tot nu toe 4.289 minuten in 50 wedstrijden) en haalt een constant hoog niveau. In de drie belangrijkste wedstrijden van Ajax dit seizoen (Real Madrid uit, PSV thuis en Juventus uit) hoorde Blind bij de twee/drie best spelende Ajacieden. Ik denk dat Blind na het vertrek van De Jong meer als een echte libero zal komen te spelen en daardoor een nog grotere bijdrage aan het spel van Ajax zal hebben.
1 -1
Aad82
Niet bij ons hoor. Wel bij Manchester United. De supporters hebben ( wel met terugwerkende kracht) zo'n spijt dat ze Blind destijds niet meer hebben gesteund.
2 0
Knalpot
Toch zijn er bij ons ook fans die voor die 20M wel 4 of 5 betere verdedigers hadden kunnen kopen. Althans dat denken zij.
0 0
PuurGeluk
https://youtu.be/1xoKVTIQvrY

En daar ben ik tot op de dag trots op! Gouden transfer.
0 0
Ajax0317
Vind dat Blind gelijk heeft, Daley speelt super tegenwoordig en is wel degelijk een van de steunpilaren. Maar waarom moet je als vader nou weer je beklag doen in de media, wetende dat hij een functie bij Ajax heeft..
1 -1
Gecko
Eens. Moet je niet doen
Voorbode voor een evt vertrek?
0 0
Freddy Al
Daley is in zijn huidige vorm gewoon onmisbaar voor ons, velen zien kennelijk niet hoe Daley continu loopt te coachen en de balans bewaakt.
Ook deze week spoorde hij Frenkie verschilende malen aan om zijn eigen spel te spelen en Daley Sinkgraven in het kiezen van positie .
Tegen Excelsior gaf hij continu Ekkelenkamp ruggensteun.
Hij maakt net als ieder ander fouten maar bewaart veel meer dan anderen de rust en het overzicht , durft het middenveld in te komen , heeft een goede pass en kan zelfs scoren.

Daley is een topper en zijn geld zeker waard.
4 -1
Bocarra
Daley is een echte godenzoon. Geen twijfel mogelijk. Maar als je Derksen, VI en FOX sports mag geloven kan hij het nooit goed doen.
3 0
Gecko
Ras Ajacied. Trots op de spelers
Trots op Ajax
Danny moet niet zeuren
Bijnaam scholletje moet verboden worden
1 -2
Ajax114
Scholletje blijft gewoon hoor. Vriendjes met de bestuursraad met Henrichs voorop die hem weer hebben aangenomen .
1 -12
Pure
Stakker
2 0
Gecko
Danny is ras Ajacied!
Triest man
2 -1
Ajax#1900
Is een troll
0 0
Middenweg401
Bij dit soort dingen moet altijd wel gezegd worden: door wie??
Ik denk dat de grote meerderheid deze ras Ajacied echt wel waardeert. Ook om zijn kwaliteiten.
Inderdaad gaat hij steeds meer op zijn vader lijken! Een speler die het niet moet hebben van snelheid, kracht en ook niet van techniek, maar van positionering, timing, instelling, slimheid en gaandeweg ervaring.

Ondanks dat ik denk dat het een luidruchtige minderheid is, erger ik me toch aan de gasten (ook hier) die het aan de start van zijn carrière op Blind hadden gemunt, net als bij Klaassen en recentelijk Vd Beek. Dit soort "kenners" doen heel interssant, en blijken iedere keer weer bar weinig kijk op het spelletje te hebben.
En ook het bashen van Vd Vaart (is nu al weer wat afgenomen) of "pannenkoek" Van Basten stoorde me erg. Dit soort supporters ben ik liever kwijt dan rijk.
3 -1
Francisco81
Een echte ajacied en superbelangrijk gewoon. Af en toe een Frank de Boer slippertje tijdens een wedstrijd is geen ramp. Maar is de laatste tijd aardig foutloos
2 0
Aeter
Hij is de laatste tijd meedogenlozer geworden. Misschien komt dat ook door Matthijs naast hem, maar hij is verdedigend sterker geworden.
3 0
Rsv
Niet zo janken Danny
0 -8
@Maar7en
Je Nick zegt wel genoeg. Ga eens terug naar je eigen forum.
4 0
GvanderK
Ik vind Daley Blind geweldig, een Ajacied in hart en nieren. Hij voetbalt steeds beter nu hij ouder word.
3 -1
Liam
Vond hem altijd al goed
0 0
Caparzo
Daley Held! Oh en oh zo belangrijk voor (dit) Ajax!
2 0
Lagasj
Misschien buiten Ajax kringen.... maar niet bij de Ajax fan's !
Andere bril opzetten, Danny.
Hij is een van onze beste spelers.
4 -1
Jeffreym
Ik ben in iedergeval heel blij met Daley!
4 0
Van Reenen
Gelukkig zijn Ten Hag en Koeman een andere mening toegedaan dan 16.000.000 andere coaches waarvan de meesten geen verstand van voetbal hebben. Behalve die miljoen Ajax-supporters.
2 -1
Joseph
Ik mag toch hopen dat inmiddels iedereen wel om is, heeft Ajax echt door die wedstrijd tegen Juventus heen getrokken in de eerste helft.

Bij United had hij eigenlijk onder de verdedigend ingestelde van Gaal al de verkeerde coach, met Mourinho werd dat helemaal belachelijk, waardeloze trainer.
2 0
DeMeervanweleer
Brein van de ploeg. Beetje gelijk heeft Danny wel, Daley speelde voor zijn vertrek heel goed op 6 en was op het WK een van de uitblinkers, met zijn voorzet op v.Persie als hoogtepunt. Bij United echt wel gewaardeerd, maar daar minder passend in het vecht-gooi-en-smijt voetbal daar. Sinds zijn terugkeer heel vaak de uitblinker, mooie slimme speler, die toch ook fysiek stappen heeft gemaakt.
4 0
3*stars*3
Viel mij idd op dat veel fans van United, het jammer vonden dat hij vertrok.
Veel hadden het ook over zijn techniek en intelligentie.
2 0
AjaxfanRuben
Zeg dit nou na de gewonnen finale Danny :) Er kan nog van alles gebeuren. Maar ik ga zeker niet uit van een blunderende Daley in de finale!
1 -4
Rhythim
Bij Ajax heeft hij dat krediet wel hoor.
Speelt nu in zijn 2e termijn bij Ajax nog beter als in zijn 1e termijn en neemt gewoon een flink stuk ervaring uit de PL mee...prima gewoon.
6 0
JariJari
Beste speler tegen Juve. Belangrijkste aankoop voor mij.
11 0
Pheadrus
Hij is het soort topper dat elk team nodig heeft. Je kunt geen team van alleen maar Messi's hebben. Maar het is waar dat hij niet meteen als een ster wordt gezien. So What?
6 0
Bky
Hij is te klein voor een verdediger en veel te sluggish
0 -15
Joseph
Hoe lang was de enige verdediger die de gouden bal won?
2 0
Saanchez
Hoe kan je in tien woorden zoveel bullshit lullen? Dan wil je het gewoon niet zien hoor, of je hebt nog minder verstand van voetbal dan roadkill
2 0
OKP-AFCA
Haha die user “achterlijn” heb ik nooit meer gezien nadat Blind een - zoals verwacht - topaankoop bleek.
2 0
Bky
:') moet je eens kijken hoe mensen hier los gaan, die kerel postte dat toen hij gehaald werd en je hoorde niemand.

Blind is een absolute topper, goed genoeg voor de absolute top, dat zei ik al vanaf het begin, maar toen lachte iedereen je uit.
3 -1
RusselWestbrook
Heeft een nieuwe account. Illegaal heet ie nu.
2 0
Pipodeclown112
Te klein, te traag en niet sterk genoeg. Gokt de helft van de tijd op balletjes die niet komen, waardoor ie uit positie staat. Moet van de zomer echt een sloper voor in de plaats. Wat zou Beugelsdijk kosten?
1 -2
Clarence
Wat voor spul gebruik jij?
2 0
JanTa
Neem je een verdediger van bijna 2 mtr is zeker wel een garantie, gewoon onzin geleuter en papagaaien wat ooit Derksen heeft gezegt. Bind is gewoon een zeer slimme verdediger en daarom heel erg goed.
2 0
koetje
Ik heb Anders Ronaldo en tegen nl Frankrijk mbappe niet gezien
3 0
MankeNelis
We mogen blij zijn met een speler als Daley. Hij is een van de belangrijkste spelers. Zeker in de CL. Veel rust aan de bal, sterk aan de bal. Zn enige makke is dat hij weinig snelheid heeft.
6 0
grensjager
En dus stelt hij zich heel goed op. Word er zeldzaam uitgelopen
3 0
MankeNelis
Hij compenseert dat uitstekend.
1 0
M.Olsen
Het is gewoon een held. Geweldige speler.
8 0
Abzo
Gewoon een TOPPER
7 0