Tagliafico: 'Zelfs met lichte blessures ga je door'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 10:45, 5221 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Nico Tagliafico vindt dat zijn teamgenoten in deze fase van de competitie, ondanks lichte blessures of vermoeidheid, gewoon door moeten gaan. Dat vertelt de Argentijnse linksback in gesprek met De Telegraaf. 

Tagliafico heeft een lang seizoen achter de rug en dus licht vermoeidheid op de loer. 'Vermoeidheid is mentaal. Als je dit seizoen al zoveel wedstrijden hebt gespeeld, goed op weg bent naar drie prijzen en nog maar zeven of acht wedstrijden – allemaal finales – speelt, dan mag je de pijn niet voelen. Zelfs met lichte blessures ga je door. Punt.' 

De Argentijn weet dat zijn passie een van de redenen is waarom Ajax hem gehaald heeft. 'Ik moet mentaliteit tonen. Soms gaat het er weleens hard aan toe op de training. Maar dat zit in me, kan ik niet veranderen en dat wil ik zelfs op het elftal overbrengen. We moeten soms harder voor onszelf en elkaar zijn.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VIPete
Ik was bang dat het gemis van Nico ons de winst in Turijn zou gaan kosten. Gelukkig is de rest boven zichzelf uitgestegen en heeft Sinkgraven het uitstekend ingevuld. Alle kaarten vergeven en alle spelers, behalve Mazraoui, fit. Een finale plek zit er zeker in nu. Spurs niet onderschatten, maar zijn zeker niet beter dan Real of Juventus. Liverpool en Barça wel, maar over één wedstrijd kunnen gekke dingen gebeuren! De droom is nog niet voorbij!
0 0
Hagmag
Mentaliteit is zeker OK
0 0
Petterson1964
Slim.
0 0
Freddy Al
Zijn ijzeren mentaliteit heeft veel gebracht dit seizoen, is samen met de inbreng van Tadic, Blind en ook Huntelaar erg belangrijk voor de mentale instelling.
Ik denk dat Ajax hem niet moet laten gaan .
1 0
Bocarra
Wat een fantastische prof is dit toch. Ik denk dat zijn invloed vergelijkbaar groot is als die van Tadic en Blind op de jongsters van Ajax.
1 -1
DonarPower
Pain is temporary...Glory Forever!!
1 0
Oeroeboeroe
bullshit, pijn betekent dat je over een grens bent gegaan. negeer je dat, is het kans op fucked up career forever
1 0
Labrador
LEKKER NICO
4 -1
ajaxrulezz
“Licht vermoeidheid op de loer”

Man, man, die doet echt pijn aan m’n ogen.

Ben het verder niet met ‘m eens. Ik vind dat je bij een lichte blessure beter een fit iemand het veld in kunt sturen. Beter een wedstrijd overslaan om vervolgens de volgende wedstrijd weer volle bak te gaan.
7 0
Wereld
Idd, Mazraoui heeft die fout al gemaakt tegen Feyenoord en deed dit tegen Juve weer, tot het echt niet meer ging. Gelukkig heeft hij ervan geleerd en liet hij zich wisselen vanwege die blessure.
1 -2
Middenweg401
Onzin, Mazraoui was niet vermoeid deze keer. Hij verstapte zich.
1 0
Joseph
Gaat hier niet om 1 of 2 wissels, ik denk dat de hele ploeg een zwaar seizoen heeft. Voordeel is wel dat alle clubs dat hebben.

In deze fase kun je niet zeggen dat je Frenkie en de Ligt even op de bank zet. Die heb je gewoon nodig als je de prijzen wilt pakken.
1 -1
VIPete
Het scheelt echt dat we de 28e vrij zijn. Zou lekker zijn als PSV nog ergens een misstap maakt, dan is er ietsjes minder druk. Ook zou ik in de bekerfinale proberen snel op 2-0 te komen en dan Frenkie eruit halen.
0 0
Redrum
Natuurlijk is het mentaal. Niet denken aan vermoeidheid, denken aan de prijzen!
4 -1