Onana: 'Respecteer ieders beslissing'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 08:15, 10033 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana blijft na dit seizoen nog een jaar in Amsterdam, nadat hij zijn contract verlengde tot medio 2022. De vraag is nu of zijn teamgenoten dit voorbeeld zullen volgen. De doelman respecteert in ieder geval elke beslissing, zegt hij in gesprek met de NOS

Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Nico Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek kunnen deze zomer naar alle waarschijnlijkheid een transfer maken. 'Als ze gaan, ben ik blij voor hen als ze een goede keuze maken. En als ze blijven, doen we hetzelfde als dit jaar. Strijden om alles. Ik respecteer ieders beslissing.'

Onana zelf vindt een transfer risicovol, omdat hij dan geen zekerheid op speeltijd heeft. In Amsterdam heeft hij die zekerheid wel. 'Het belangrijkste is spelen. Als ik speel, krijg ik meer opties. Om naar een grote club te kunnen moet ik blijven spelen.'

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet dan in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Begrijp dat ook niet hoor, iedere speler zegt, zo mooi dat ik hier deel van uitmaken mag. Dan probeer je toch dit te verlengen, zo lang mogelijk! Het is een uniek team!
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Het is mooi dat André ieders beslissing respecteert, maar ik zou willen dat iedere speler zijn mentaliteit zou hebben, iets terug geven aan de club, die je tot een grote speler maakte., net zoals mijn vroegere idool, die altijd bij ons cluppie bleef. Glass ken ik Ajax niet zo goed volgen, omdat ik Nederland in 1977 verliet, en daarna alleen nog mijn dienstplicht deed, n daarna emigreerde naar de VS. Ik grniet vaskvan de mooie commentaren hier, zoals vandaag over Professor Aminozuur. Helaas heeft het geld het voetbal kapot gemaakt, maar gelukkig heb ik veel fantastische wedstrijden in de .Gouden Tijd van 1970-1973 bijgewoond. Dit is voor het eerst dat Ajax weer die magie heeft, die er met Cruijff, Keizer en Swart/Rep was.
0 0
Oempaloempa
AJAX staat vol in the picture.
Salaris is goed.
Beste club ter wereld, met het mooiste shirt en een prachtige geschiedenis.
0 0
Oempaloempa
Joehoe!
Wie volgt?
0 0
0h0Litmanen0h0
CL winnen dan speel je volgend jaar zeker CL, wereldbeker en Europese supercup lijkt mij genoeg reden om te blijven :D WZAWZDB
1 0
godofajax1900
Als onana zou vertrekken naar barca dan speelt hij jesper wel uit 't doel alleen ter stegen denk ik nog niet dus ik vind dit een hele slimme zet van hem en we kunnen nog 1 jaartje genieten van hem
0 0
Kikke
Yesssss! Goed argument! En hoop dat het groepsgevoel zo groot is, dat iedereen blijft! Lekker die salarissen ophogen! En Amsterdam, Ajax leukere tijd bij het voetbal zal je niet meer krijgen!
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Je hebt gelijk. Zo gord was het waarschijnlijk onder Van Gaal, en met Cruijff in de zeventiger jaren alleen.
0 0
Jordaan
Dit is misschien wel de grootste schakel in het geheel.
Hij brengt zoveel rust achterin en ranselt er af een toe ook nog ballen uit die bij een ander erin gaan.
1 -1
de_pitbull
Iedereen weet dat Ajax niet ieder jaar zo goed kan presteren dus ik gun deze Held een mooie transfer als de aanbieding er komt.
3 0
Joseph
Neres, Donny en Tagliafico hebben nog 3 jaar contract, clubs moeten wel heel erg hun best doen willen ze Ajax overtuigen.
Met het geld dat al binnen is voor Frenkie en de fout die ze gemaakt lijken te hebben met de 60 miljoen voor de Ligt, zal overtuigen moeilijk worden.
1 0
MSwertz92
Misschien krijgen de spelers wel door dat Ajax weer is een grote club kan worden. Dan moet de Eredivisie wel versterkt worden op een of andere manier.
1 0
Schwalbino
Je blijft het gegeven houden dat Nederland een klein land is dat gewoon niet genoeg tv-geld kan genereren. De totale exploitatie van Ajax is 100 miljoen. Dat bedrag krijgt elke pl club alleen al aan tv-geld in een seizoen.
1 0
AFCAMM
Je zit al bij een grote club, André.

Beetje off-topic: Als Ajax de finale weet te halen zou ik het persoonlijk geen slecht idee vinden als Ajax een contributie doet om profclubs op natuurgras te krijgen. Dit is niet onze verantwoordelijkheid, maar we zouden er zelf ook baat bij hebben en het zou een mooie geste kunnen zijn na het gezeur over het verplaatsen van wedstrijden.
10 -1
Simpelishetmoeilijkst
Dat zou de KNVB moeten verplichten. Waarom zijn die er anders?
0 0
JariJari
Stap dan gewoon uit de competitie. Los je het kunstgrasprobleem ook op maar verspil je niet een hoop geld.

Die clubs zijn zelf geswitcht naar kunstgras en hebben jaren geld bespaard. Die besparing gebruiken ze maar lekker. Dat ze dat geld er al doorheen gejaagd hebben is hun probleem.
2 -1
AFCAMM
Maar dat spelers niet hier naartoe willen komen is ons probleem..
3 -1
AjaxPassion
Je denkt dat kunstgras daar de reden voor is? Ik kan er nog minstens 5 opnoemen die eerder een obstakel zouden vormen.
0 0
AFCAMM
Nou ja, als je spelers het zo vaak hoort zeggen en als er spelers stoppen vanwege kunstgras, dan denk ik dat het wel meespeelt ja.
0 0
Joseph
De KNVB moet aanbieden die velden zelf te gaan onderhouden tegen het geld dat kunstgras ze nu kost per jaar.
Ajax kan in dat potje financieel bijdragen, maar vooral in kennis, de grasmeester van Ajax kan dat coördineren.
Nederland moet geweldige grasvelden als visitekaartje krijgen, het niveau krijgen we toch niet omhoog.
0 -2
4xEC1
Goed idee lijkt me dit. Maar is dit niet al voorgesteld aan de clubs met kunstgras door de top 3?
0 -1
AFCAMM
Er staat me heel vaag iets van bij, dus als jij (en NegentigMinutenLang) het zegt zal het inderdaad wel kloppen. Lijkt mij sowieso een prima plan. Dan wordt het voor ons ook makkelijker om spelers te halen.
0 -1
NegentigMinutenLang
Klopt, de top 3 stelde als ik het me goed herinner tijdens de vorige ED-top voor om een potje voor natuurgras op te richten. Dat zou dan beschikbaar komen voor de clubs die nu nog op kunstgras spelen in de Eredivisie, en voor kunstgras-promovendi vanuit de KKD. Het plan was dan om binnen een aantal seizoenen alle clubs weer op echt gras te hebben.
0 -1