Vertonghen: 'Niveau Ajax is echt halve finale Champions League'

GinoHaverkamp, 19-04-2019 om 12:30, 16461 views, The Independent |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het verbaast Jan Vertonghen niet dat Ajax in de halve finale van de Champions League staat. 'Het niveau van Ajax is echt halve finale Champions League', laat de oud-Ajacied weten aan The Independent.

'Ajax zorgde in de groepsfase van de Champions League nog voor veel verbazing, maar daar kun je nu toch niet meer van spreken?', vraagt de Belg zich hardop af. 'Het is geen verrassing meer, dit is gewoon een weergave van het niveau waarop Ajax voetbalt.'

'Geloof me, ik weet precies hoe goed Ajax staat te voetballen', vervolgt hij. 'Het is geen toeval dat Ajax erin is geslaagd om eerst Real Madrid en daarna ook Juventus uit te schakelen. Het wordt fantastisch dat Ajax en Spurs, twee ploegen die graag mooi willen voetballen, het nu met elkaar mogen uitvechten om een finaleplek. Te gek!'

Voor Vertonghen is het tweeluik tegen Ajax een bijzondere. De verdediger speelde van 2003 tot en met 2012 in Amsterdam, alvorens hij de overstap naar Tottenham Hotspur maakte. Hij volgt de club nog steeds op de voet. 'Ik heb alle wedstrijden gezien en weet hoe goed deze ploeg is, serieus!'

Deze week op Ajax Showtime: de Onze Trots met Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton uit De Luizenmoeder. Lees zijn verhaal, met mooie anekdotes over Klaas Nuninga, Frenkie de Jong, Louis van Gaal en Juf Ank hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
En volgend jaar weer de champions league winnen en dan met Jan erbij!
1 0
Afca_126
Jan die moet een liedje zingen hihahooo
0 0
ajaxwestland09
Deze jongen wil graag terug komen naar mokum met zijn amsterdamse vriendin meer dan welkom held!!!!
1 0
CruijffiaansNouriaans
Tsss neerbuigend gezwammmm jongen.

Spurs is niveautje half.

Ajax is level eindbass, capos, finale niveau.
0 0
amthree
Marc laat hem dan ook direct een contract tekenen!!
0 0
NelsonAFCA
Jantje Vertonghen!
0 0
cr_zuiden
Jan is de ultieme Ajacied.
0 0
Ozymandias
Vertonghen is zelf alleen niet zo echt niveau halve finale Champions League. Hij is steeds meer een probleem aan het worden in de verdediging van Tottenham. Dat komt niet alleen door hem zelf maar ook doordat Tottenham geen goede linksback heeft en er daardoor soms te veel van Vertonghen wordt gevraagd en hij daardoor fouten maakt. De linkerkant van de verdediging van Tottenham is zeer kwetsbaar en ik zou Tadic, Ziyech en Neres om en om die kant laten bestoken met acties, combinaties en steekpasses.
1 0
gi0vanni
Uistekend idee en ze moeten de eerste wedstrijd een goed resultaat halen. Uitgoals kunnen dubbel tellen. Kan wel leven met 3 - 4 maar 2 of 1 - 4 mag natuurlijk ook. :d
0 0
Van Reenen
Ja, je kan wel afgeven op Lazell, Maar dat zijn maar enkele mensen die het sarcastisch vinden. Maar zo kan je je er ook uit lullen. 3,699.995 kijkers hebben dat ook gehoord en die denken hetzelfde als Lazell. Dat zijn et een paar meer dan die 5 reactiez hier. Tis maar hke je het bekijkt, maar dat Sierd af en toe slap zit te ouwehoeren staat als een paal boven water.
0 0
MisterAFCA
Je snapt er gewoon geen klote van vriend...
0 0
Lazell
Bij Vertonghen geloof ik het wel, maar overal duiken mensen nu op "ik heb het altijd al geweten", die nu opeens de behoefte voelen om te melden. Ben een beetje moe aan het worden van al analisten met meninkjes die elke paar dagen veranderen. Wat is een mening dan nog waard? Niks, imo.

De commentator van Ajax - Juve deed lukte het zelfs binnen een uur: "Donny komt altijd in kansrijke positie en mist dan altijd". Bij de goal: "ik zei het net nog, Donny scoort altijd".
2 0
gi0vanni
Viel me ook op maar niet zo want het nivea van die gast is zo laag dat hij het eigenlijk best goed deed.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Dat is de humor van hem :)
0 0
GvanderK
Je weet dat het opperbaas Siert de Vos was? :-)
0 0
AFCAMM
Ik vond dat commentaar juist prachtig. Het was duidelijk met zelfspot.
0 0
Bonno1978
Gast serieus? Nu hou ik nog meer van Sierd. Dat er nog steeds mensen sarcasme niet snappen...man man man
2 0
Jeffreym
Haha, echt he. Sierd is een held!
2 0
Mazraoui
Ja dat was overduidelijk sarcastisch van Sierd
1 0
De Stift
Die commentator was sarcastisch. Dat heet zelfspot.
0 0
MarLuuk76
Wel iets dat minder is, dat er daar 4 zijn in de selectie van Spurs die ons zeker niet zullen onderschatten. Maar wordt gewoon een happening en winst voor Ajax.
1 0
Liam
Jantje kan nu voor eens en altijd RKC-2007 goed maken door een lekkere eigen goal namens the Spurs te maken.
3 0
De Stift
Haha. Zo waar!
0 0
Bocarra
Wordt tijd dat je terug komt Jan!
1 0
Ajaxxxisdebeste
Schop hem zelf erin ;)
0 0
OpNaarNummer4
Vertonghen is wel echt een held. We gaan hem desalniettemin wel verslaan!
3 0
Schip
Jantje, held. Iemand die ik graag terug zou willen zien. Maar een weerzien met hem bij Spurs maakt me niet blij. Enkel een overwinning op Spurs doet dat.
0 0