'Massaal op Museumplein niet de juiste weg'

FinnDekker, 18-04-2019 om 22:05, 10655 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een grote viewingparty op het Museumplein lijkt deze Champions League-campagne uitgesloten. Dat kan worden geconcludeerd uit de woorden van gemeenteraadslid Reinier van Dantzig bij AT5. Maar een dergelijk evenement op andere locaties in Amsterdam zijn zeker mogelijk.

'Ik weet zeker dat mevrouw Halsema dat ook wil. Maar ze zal terecht zeggen: het moet wel kunnen. Zo massaal op het Museumplein was niet de juiste weg', doelt Van Dantzig op de Europa League-finale van 2017. 'Dat gaf zoveel overlast. Dat moeten we voorkomen. Het moet een feest worden voor iedereen.'

'Het moet heel goed geregeld zijn, wat mij betreft op meerdere plekken.' De gemeente is wel afhankelijk van externe partijen, zoals ondernemingen of Ajax zelf. 'Het zou goed zijn als Ajax er iets aan bijdraagt, dan kan Ajax wat terug doen voor de stad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Gewoon een boottocht door de Amsterdamse grachten.lijkt mij het meest geslaagd
0 0
Arie Vink
2017 gaf overlast?? Het was een geweldige sfeer! Er stonden zelfs hekken ipv iedereen maar vrij rond laten lopen op en rondom het veld. Wat een gezeik om niks. Amsterdam is een rot stad aan het worden.
2 0
Murtagh
Groen Links wil sinds de oprichting al alles verbieden wat leuk is. Plezier is fout!!!

last voor omwonenden hahahahah dan moeten ze in een dorp gaan wonen en niet in Amsterdam. Nu woont daar ook geen enkele Amsterdammer meer daar zijn die huizen veels te duur voor.
2 0
Van Reenen
Guus Hiddink, Paul de Leeuw, Andre van Duin om maar een paar jongens te noemen hebben er een huis of wonen er permanent. Wel voetballiefhebbers maar geen mensen die komen hossen.
0 0
NelsonAFCA
Wie stemt ook op dat oerlelijk mens als Halsema?
2 0
Murtagh
niemand we hebben geen gekozen burgemeester. Dat die yuppen op GL stemmen werkt natuurlijk niet mee
3 0
NotForSale
Als je niet iets dergelijks organiseert zul je zien dat er juist nabij de cafés gevaarlijke situaties ontstaan.
0 0
Joodhannus73
Natuurlijk wel op het museum plein. Geen verbouwing van musea meer. Dus het kan prima. Gewoon voldoende pishokjes neerzetten, hekken voor de huizen rondom en voldoende orde handhavers. Als er 100.000 mensen staan heb je er altijd wel 0,5% last pakken (500 man) tussen zitten. Die moet je aanpakken. Maar voor de overige 99,95% van de mensen moet je het feest niet laten verpesten. Dat is de omgekeerde wereld. Overheid dient het publiek belang. Dit is publiek belang. Er wordt nu gekeken naar enkele raddraaiers en 250 bewoners die door hun huisprijs miljonair zijn. Waar gaat dit over?Dat niemand in het huidige gemeentebestuur van voetbal houdt doet daar niets aan af. Hun taak blijft het grotere belang te dienen. Ajax is wat groter dan welk plantsoentje dan ook... Ajax = Amsterdam en Amsterdam = Ajax. Museumplein!
1 0
Jelephi
Met deze burgemeester en gemeentelijk bestuur verwordt Amsterdam snel van een open midden linkse inclusieve stad naar een dictatoriaal klimaatdorp waar vooral werkende de werkende burger gepakt wordt.

Achja het meerendeel hier stemt GroenLinks. Onbegrijpelijk om die radicalen de macht te geven.
3 0
mvdk
Ik vrees voor mevrouw Halsema dat heel Amsterdam zal overspoelen met Ajacieden en er een volksfeest losbarst.
2 0
VivaEspana
Bedankt Groen Links stemmers..
5 -1
Leviathan
Mocht het zover komen massaal er tegenin gaan. De sfeer was toen in heel Amsterdam gewoon top en was wel weer van plan te gaan.
2 0
Ferd
Laten we eerst die finale maar halen voordat we over een feestje gaan praten
1 0
MofsonHanson
Koningsdag is geen massale overlast natuurlijk. De tering hoe moeilijk ze doen om 1 avond voetbal. Amsterdam is naar de klote door dit soort beleid .
1 0
Dragon36
Wat een bs
0 0
Jari_held
De europa league finale overlast? Het was geweldig! Geen rellen; geen problemen met politie ondanks verlies; het was goed georganiseerde drukte! Ik was trots ook op hoe we met ons verlies omgingen... snap dan ook totaal niet waar dit lulverhaal vandaan komt. Maar goed toen woonden ze waarschijnlijk nog niet in de stad...
4 0
Tscheu
Helemaal eens!
0 0
Joseph
Dan kan Ajax wat terug doen voor de stad? Zet dat extra parkeergeld maar in voor dat feestje. Laat de gemeente maar eens iets terug doen voor de stad..
6 0
Ajax-4-ever
Koningsdag moeten we bij deze ook maar afschaffen. Veel te veel overlast in de stad altijd, en die herrie, verschrikkelijk! Allemaal mensen die plezier hebben, gadverdamme. Die Willem mag wel eens wat terug doen voor de stad als die het zo groot wil vieren!
8 -1
bakemax
benieuwd of Hemke Falsema haar Utrechtse poffertjes porum op een huldiging durft te laten zien....
3 0
Joker
ze heeft nog wat klappen met een stok en een waterkanon te goed en twaalf paarden op haar af.....
oog om oog tand om tand
0 0
Ammehoela
zodra ze op het podium komt massaal met de rug naar haar toe gaan staan en de pogo doen
0 0
mgtow
Op het moment dat ze de fans wil toespreken zet je snel de microfoon uit en moet iedereen boe gaan roepen zodat ze de aftocht kan blazen in schaamte.
2 0
JohnnyD
"Het gaf zoveel overlast"? Het was een prachtervaring? Wat nou overlast? Dit heet een grote stad. Overlast bestaat al lang niet meer in Amsterdam. De wallen urban-jungle noemen. Het is gvd nog potsierlijker geworden dan Madurodam. In wat voor werkelijkheid leven die lui?
5 0
MPAjax
Grotendeels illusies krampachtig aangebracht door hun moederoverste
3 0
Nicoonzeredder
Fuck halsema en groenlinks. Welke gek stemt daar nou op..
5 -1
Hagmag
Groen Links en natuur"watchers" D66 willen ook niet dat het groene gras rondom het Museumplein op 1 juni vertrapt en betreden wordt door een uitzinnige hoeveelheid Ajacieden die willen juichen voor hun club.
Dat was ik nog vergeten te vermelden in mijn eerder geschreven quote.
0 0
Koekepeer
Hoe langer ik erover nadenk hoe geirriteerder ik word. Weet je wat pas overlast geeft: Koningsdag, De marathon van Amsterdam, Gaypride.....
Ook maar niet meer doen?
4 0
BrandjeXL
We denken in Nederland alleen nog maar aan de dingen die fout kunnen gaan. Wat dat betreft een kopie van Amerika wat ook een land is waar de bevolking door angst gevoed wordt. Geen huldigingen op een Leidseplein, geen grote evenementen meer op bijvoorbeeld koningsdag, geen entradas meer. Is dit nu de stad waar honderdduizenden mensen konden demonstreren? Is dit nu de stad die krakersrellen hebben meegemaakt. Ik ben geen Amsterdammer maar het zal je stad zijn en merkt dat het beetje bij beetje vernietigd wordt door een paar angstige politici.
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
De buurt die zeker ging zeuren over dat er mensen naast hun voordeur aan het pissen waren. Of dat ze hun tv niet meer konden horen door het zingen en geluid op het plein. Krijg je brieven naar de gemeente zoals : En mijn hond zat van schrik de hele nacht onder het bed! Kijk als je 50 van zulke berichten krijgt als gemeente ga je het nog serieus nemen ook.
En wat die d66 man wil, keiharde knaken van AJax. Dat zegt hij eigenlijk. Als dat rijke Ajax nou eens een paar miljoen geeft voor de kosten, dan regelen wij de rest.
CL huldiging was op museumplein in 1995, zoiets groots als een halve of finale hoort in de stad en het museumplein kunnen de meeste mensen komen. Als je dat als gemeente niet kan regelen dan moet je maar naar het buitenland om advies te vragen....
En wat het mooiste is, als oranje vorig jaar de finale haalde dan kon het wel op het museumplein.... Want dan ziet de gemeente natuurlijk dat andere steden ook een scherm hebben en kunnen ze niet achter blijven.
In 2011 was de organisatie zo slecht, er klommen mensen in tv masten die elk moment konden omvallen met doden tot gevolg. Invaliden die voorin verdrukt werden wat tot vechten resulteerde. De gemeente had 50/100 duizend man verwacht maar het werden er 2 keer zo veel. Allemaal fouten waardoor het mis ging. Het liefst willen ze de fans ergens wegstoppen met een groot hek eromheen, geen alcohol of drugs erbij, allemaal ranja en een lolly, geen vuurwerk maar hooguit confetti, zingen mag nog net alleen denk wel aan de buren. Historische dingen zoals een halve finale CL , maar we moeten natuurlijk 0,0 % risico nemen met de veiligheid en handhaving openbare orde. Zullen we koningsnacht dan ook maar verbieden. gem. 75 aanhoudingen per nacht/jaar. Meer dan in 2011 bij de ajax huldiging!
2 0
mgtow
Confetti? In Rotterdam overwegen ze een verbod en milieugezind als de Amsterdamse proletici zijn kan je al raden dat we snel zullen volgen. Oh ja en je lolly en ranja moeten wel biologisch verantwoord!
2 -1
Koekepeer
Niet de juiste weg, wel het juiste plein
3 0
Jariiii
Overlast? Hoezo dan?
1 0
Robeerke
Amsterdam, wereldstad en thuis van de mooiste club ter wereld, met het beleid van een dorp.
6 0
Van Reenen
Die dorpen lopen leeg op Koningsdag omdat daar geen fuck te doen is. Daarom komen ze naar Amsterdam.
0 0
BrandjeXL
Juist in de dorpen kan mag veel meer.
0 -1
niquedegraaff
Daar doe je een dorp mee tekort
0 -1
Kaatje
Deze man wijst het Museumplein al af want 'het moet een feest voor iedereen worden'.
DUS ?
Inderdaad, Museumplein ;-)
3 0
DeBaarsjes
Echt een yup
2 0
mgtow
Yup. Vanuit de provincie komen ze Amsterdam binnentrekken omdat ze het thuis zo saai vinden. Wat maken ze vervolgens van Amsterdam? Een replica van hun eigen dorpjes.

Dat is niet zwakzinnig. Dat is echt hersenloos.
4 0
JesperOlsen74
Ik was daar en sfeertje was super gezellig. Ook na de verloren wedstrijd was de sfeer goed, teleurgesteld maar ook dankbaar voor het mooi Europees seizoen en gelatenheid.
Niks sprake van overlast. Moedwillig fakenews brengen om alles maar weer te kunnen verbieden.
Het wordt steeds gekker.
Wat mist Amsterdam de oude Burgervader!
3 0
Dolberg25
Inderdaad. Kan me nog goed herinneren dat ik met wat mensen van de F-side na de finale liedjes ging zingen in de trein. Was een onvergetelijke avond.
1 0
ZeeuwsAjax34
1e halve finale viewing party Ziggo Dome, finale viewing party JC Arena zoals Feyenoord in de Kuip deed. Geen overlast, ruimte voor veel volk, goed geregeld hatseflats.
2 -1
ajaxminimax
Museumplein was ook geen overlast. Vd laan zei zelfs dat hij trots was op de fans en dat hij weer vertrouwen had om eventueel een huldiging op het Museumplein te doen. En vd Laan is overleden en je krijgt dit opeens te lezen... Vd Laan zal zich omdraaien. D66 en Groenlinks maken Amsterdam kapot
4 0
Wout1988
Kan niet
0 -2
Ajaxamsterdam0485
Kan iemand mij uitleggen hoe het zit als ik morgen een kaartje kan krijgen voor de bekerfinale? Hoe zit dat met die trein/buscombi?
2 0
Labrador
Nou Ajax heeft voor jou een cluster bepaald. Mischien kan je nog kiezen. Ik kon kiezen tussen cluster 1 4 of 5
1 0
Ajaxamsterdam0485
Ja ik zag nog 1 trein 2 bus staan. Is het dan de bedoeling dat je naar dat punt gaat waar die trein vertrekt. Of gaat hij ook vanaf andere punten. Ik woon namelijk in Brabant
1 0
Rik428
Haha, nee je zult wel echt naar de Arena moeten komen. De trein vertrekt vanaf het perron bij het uitvak en rijdt in één keer naar De Kuip. Tip: als je kan, neem een bus, dat is veel gezelliger. Muziekje, biertje. Ik kon helaas alleen kiezen tussen treinen.

Bussen vertrokken in het verleden vanaf P2 bij de Toekomst
2 0
Ajaxamsterdam0485
Oke bedankt!
0 0
ajax4ever01
Laten ze die criminelen maar aanpakken ipv.supportertjes pesten trieste zooi
2 0
AjaxDaniel
Tja dat krijg je als je op zulke partijen stemt. Hopelijk een wijze les.
3 0
niquedegraaff
Halsema is niet gekozen. Ja, door de raad. Niet door het volk
0 -1
mgtow
Maar men heeft wel massaal op groenlinks gestemd. Iedereen met een beetje politieke voelsprieten kon wel aan zien komen dat zij aan de ketting ging.
0 -1
ajax4ever01
yep, maar hier in Nederland zal dat niet veranderen als die zogenaamde politiekcorrecte mensen daarop blijven stemmen
3 0
mercurius3
Wat is er dan gebeurd tijdens de EL finale? Helemaal geen reet. Hou op met deze kneuterigheid joh.
2 0
iammike
Wat een ellende. Moet er niet aan denken straks weer op zo een industrieterrein te staan.. maar goed laten we eerst maar eens van Groningen en Vitesse winnen komende week, is al lastig genoeg.
1 -1
insectenverdelg
Dat industrieterrein wordt m ook niet. Dan gaat iedereen alsnog de stad in. Enige alternatief waar ik me iets bij kan voorstellen is Westerpark. Maar heeft weinig tot geen link met Ajax.
2 0
stefanwillem
Wat moet Ajax terug doen voor de stad dan linkse mafklapper? Bij deze wil ik elke idioot die op dat linkse tuig heeft gestemd heel hartelijk bedanken. Ik schaam me kapot voor m’n stad.
5 -4
DUDE92
En wij linksen schamen ons dan weer op onze plaats voor dit soort overgeneraliserende mafklappers. Zo houden wel elkaar mooi in evenwicht.
1 -2
ratje
Hij generaliseert niet. Hij bedankt elke 'idioot' die op links heeft gestemd. Als jij een idiote linkse bent, kun je er niets aan doen... misschien kun je nog hulp zoeken :)
0 0
DUDE92
Ja generaliseren is inderdaad niet het goede woord hier, klopt. Maar komop, zo'n grote groep mensen idioten noemen, simpelweg omdat ze andere meningen hebben? Ik vind dit ook een kutbesluit, maar dat maakt me niet minder links. Maar ik ga vooral niet iedereen die op PVV en FVD stemt idioten noemen. Dat zijn Amerikaanse taferelen, en daarom is hun politiek nu helemaal naar de tering. Laten wij als klein landje slimmer zijn.
1 -1
ratje
Oh en ik ben zeker rechts, maar voor mensen die nuance kennen heb ik al een stuk meer respect.
0 0
ratje
Goede reactie. Ik hing even de wijsneus uit, omdat hij niet letterlijk zei dat iedereen die links is idioot is. Maar dat bedoelde hij natuurlijk wel ;)
0 0
Ajax#1900
Kanloos idd. 1 keer in de 22 jaar wat overlast. Het is wat. Moet bijna spontaan overgeven wanneer ik 'het moet een feest zijn voor iedereen'. Pleur alsjeblieft op met die onzin.
3 0
Deepblue
Rubberen tegels, helmpjes, kniebeschermers, genderneutrale WC's, etc, etc.
Allemaal prima geregeld!
2 0
Koekepeer
En ruimte om te protesteren voor de tegenstanders van Ajax.
2 0
MrPink
We mogen straks niks meer
3 0
mgtow
Werken, betalen en zwijgen. Dat zijn vanaf heden onze 'rechten'.
1 0
ajax4ever01
Welkom in vernieuwde Nederland
2 0
Bjorn
De EL finale op het Museumplein verliep prima. Feitelijk gewoon onjuist.
7 0
mgtow
Het gaat tegenwoordig niet meer om feiten maar om morele superioriteit, gevoel en emotie. Als je goed oplet zie je dat als een rode draad lopen door de meeste ellende in dit land.
0 0
ratje
Jep.. gaat om populisme. Rechts wordt tegenwoordig populistich genoemd, maar alleen door mensen die niet weten wat populistisch inhoudt.
0 0
Mikenick
Ik kom zelf niet uit Amsterdam maar zelfs van buitenaf is goed te zien hoe de stad om zeep wordt geholpen. Wat een treurnis dat dit soort mannetjes het voor het zeggen hebben.
9 0
OuweDibbes
Ik ben zelf een half jaartje net verhuisd vanuit Amsterdam naar Zaandam. Heerlijk.. En als FVD stemmer ben ik in de ogen van d66 er Dantzig toch een populist, dom, een vrouwenhater. Kortom mij missen ze niet..
6 -3
Ferd
Als je Zaandam heerlijk vind ben je echt van het padje. Ik heb daar 16 jaar gewoond. Het stadsbestuur is linker en nog incompetenter dan Amsterdam. Duurder ook, qua gemeentebelastingen etcetera. Daarnaast is het openbaar vervoer minder geregeld, het verkeerplan een lachtertje en het lokale ziekenhuis een drama.
0 0
OuweDibbes
Ach ja D66.. he.. Massaal een referendum voor minder Oekraine negeren en geen gekozen burgermeesters kan wel..
6 0
ratje
De partij die nog nooit een belofte na is gekomen.
0 0
Mikee
Het was geniaal in 2017, mooie herinneringen aan over gehouden. En het kon, absoluut.
4 0
Stone020island
Vond t deels wel klote met al die boeren die opeens allemaal door je stad lopen
1 -1
niquedegraaff
Opgegroeid in Diemen. 10 jaar naast de arena gewoond Seizoenkaart. Zelfs 2 seizoenen op 410. Daarna verhuisd naar Drenthe. Sorry dat ik op zo'n dag als de EL finale besluit om samen met mede Ajacieden de voor eeuwig in mijn hart gesloten club kom bekijken. Ik ben en blijf voor altijd Ajacied. Daar doet mijn woonplaats niets aan af!

Een van de redenen dat ik geen Amsterdammer meer ben is hoe betuttelend, politiek correct de stad is geworden en tegelijkertijd hoe onherkenbaar de stad veranderde.. Verloederd. Overgenomen door toeristen en tja.. Ik hou het maar netjes. Ik heb geen spijt van m'n verhuizing, maar ik mis al die quality time met Ajax het meest.
2 0
AFCA76
Die "boeren" zijn jou mede-Ajacieden!
5 0
insectenverdelg
overigens als je t museumpleun niet open gooit, ga je problemen overal in de stad krijgen. Want t wordt te druk. Weet waar je aan begint.
5 0
markk
Wat een waardeloze onderbouwing. Ik was er bij op het Museumplein en er was een geweldige sfeer en iedereen gedroeg zich prima. Mits Ajax de finale haalt zou het geweldig zijn om daar weer de wedstrijd uit te zenden.
2 0
AFCAHOOLIGAN
in de Arena met groot scherm!!
0 0
mgtow
In de riante woningen van de heerschappen en deernes politici. Politiek dichter bij het volk brengen op een praktische en laagdrempelige manier. En iets met de sleutelwoorden inclusief en verbinden!
0 0
mgtow
Echte Ajacieden geven geen fuck om Ranzige Reinier en de rest van dit wereldvreemde soepzooitje dat toevallig op het pluche zit in de stopera.
5 0
insectenverdelg
T was druk op t museumplien, maar achteraf waren er alleen maar complimenten over hoe t verlopen was. Deze man weet niet waar hij t over heeft.
5 0
Hagmag
Dat gaf zo veel overlast ???
Die linkse kapitalisten, houden er niet van "het volk" te horen juichen.
Dan worden zo gestoord bij het lezen van hun boekenweek geschenk.
6 -4
Rentokill
Linkse kapitalisten :-))) briljant
4 0
niquedegraaff
Zo is het eigenlijk wel
0 -1
LS16
Eeb ik mis je!
2 0
Hagmag
Zet eerst die waterkanonnen maar in de garage.
Betuig eerst maar eens spijt voor dat buitenproportionele geweld voor de wedstrijd Ajax-Juventus.
Kom eerst maar eens terug op de woorden dat de "entrada's" verboden gaan worden.
Begrijp eerst maar eens dat Ajax jouw Amsterdam wereldwijd op de kaart zet en heeft gezet.
Toon begrip dat niet iedereen een boekenweek geschenk wil maar dat er heel veel Ajax supporters zijn die van een volkse sport houden, voetbal en niet van hockey.
Fijn hé dat ze in Amsterdam massaal voor dat linkse grachtengordel volk gekozen hebben.
Linkse en Groene rakkers zijn machtswellustelingen die iedereen en alles naar hun hand willen zetten.
Voelen zich de wereldverbeteraars terwijl ze zelf ook met een auto rijden, biefstukken vreten,op vakantie gaan en dikke salarissen willen verdienen.
Mafkees.
8 -2
Mikee
Biefstuk vreet ik ook. Dat is gewoon investeren. En lekker, zeker van de bbq.
1 0
Toon meer reacties