'Hopelijk kan ik nog paar jaar mee op goed niveau'

GinoHaverkamp, 18-04-2019 om 09:45, 5505 views, A-League |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Siem de Jong hoopt dat hij nog een aantal jaar op een goed niveau kan voetballen. Dat zegt de door Ajax aan Sydney FC verhuurde middenvelder op de site van de Australische voetbalcompetitie.

De dertiger meent dat zijn jaar in de A-League hem goed heeft gedaan. 'Het is goed, het is competitief. Het is een zware competitie om in te spelen, het is vrij fysiek en direct, het gaat heen en weer en voor mij is dat positief', laat hij weten. 'Het spelen van de wedstrijden hier helpt me om stappen voorwaarts te maken. Hopelijk kan ik nog een paar jaar op een goed niveau voetballen.'

Veel verschil tussen de A-League en de Nederlandse Eredivisie is er volgens de Ajacied ook niet echt. 'In Nederland spelen meer jonge spelers, omdat veel goede spelers worden verkocht aan clubs uit de grote Europese competities. Maar dat gebeurt hier ook steeds meer. Het is alleen maar goed voor het Australische voetbal.'

Kampioen worden?

De Jong kan met Sydney FC zelfs de A-League winnen. Momenteel staat de club uit de bekende Australische stad tweede in de competitie met een achterstand van acht punten op nummer één Perth Glory. Na het reguliere seizoen wordt er echter play-offs afgewerkt waarbij de beste zes clubs middels een klein knock-out toernooi moeten bepalen wie kampioen van Australië wordt.

De Jong ziet goede kansen voor zijn ploeg. 'Zij zullen zeker een van de favorieten zijn', zegt hij over Perth Glory. 'Ze zijn een lastige ploeg om te verslaan, maar dat zijn wij ook. Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen de Grand Final winnen. Daarvoor ben ik hier: om prijzen te winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AsensioWillemsen
2,5 miljoen weggegooid
2 0
Kees999
Siem de Jong sympathieke voetballer die met Frank de Boer als trainer vier keer kampioen met Ajax werd. Lijkt nu wel uit een ander leven van Ajax. Alleen Blind, Veltman en Schöne zijn nog over van dit kampioensteam uit 2014 waarin spelers als oa Cillessen, Boilesen, Rhijn, Sigthórsson, Poulsen en Duarte deel van uitmaakten.
0 0
Stroeve
Niet helemaal eerlijk om Cillessen in dat rijtje middelmatige spelers mee te nemen. Die heeft nog wel soort van carrière gemaakt.
1 0
Sjaakvaak
Poulsen deed ook verdienstelijk zijn werk, wanneer hij werd ingebracht. En Boilesen heeft voor zijn blessures natuurlijk ook enorm goede potten gespeeld.
1 0
Jelephi
Sympathieke vent en belangrijk geweest in 2010 maar absoluut niet het niveau waar je anno nu met Ajax naartoe wilt.
3 0
niquedegraaff
Ik betrap mezelf erop dat ik me lichtelijk erger aan de de Jong propaganda tussen al dat champions league geweld door. Het staat volledig uit verhouding. Dezelfde irritatie had ik met Kluivert. Al moet gezegd worden dat ik wel meer sympathie heb voor Siem.
1 -1
trodat4030
Propaganda? Siem De Jong is officieel gewoon Ajacied, lijkt me normaal dat interviews met hem 'gewoon' op AS geplaatst worden.. Maar misschien tel jij alles van alle De Jongs bij elkaar op, dus incl Frenkie, dan snap ik dat je dat idee krijgt, maar dan ligt het aan jou.
0 0
voorkennis
Idd een sympathieke gast, itt die kwal van zn broer
2 0
Ajaxxxisdebeste
Sympathieke gozer, maar zijn Ajax tijd als speler is voorbij, misschien als reserve maar meer niet.
3 0
davidgravemaker
Ook niet als reserve. Je moet er toch niet aan denken dat Siempje komt invallen?
1 0
NoFX
Soms heb je een goede verdedigende kopper nodig. /sarcasme
1 0