Tadic: 'Ook tegen Engelse ploeg het verschil maken'

BartVeenstra, 18-04-2019 om 07:45, 6563 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic denkt dat Ajax ook tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League weer kan gaan verrassen. De Serviër beseft tegelijkertijd ook dat de Londenaren op zoek gaan naar de zwakke plekken van Ajax.

'Voor ons geldt hetzelfde, alhoewel Ajax altijd en overal van de eigen kracht uitgaat. Wie de tegenstander ook is, dat is onze kracht. En zo kunnen wij ook tegen een Engelse ploeg het verschil maken', zegt Tadic in gesprek met De Telegraaf. De aanvaller zal met Ajax tegen Tottenham Hotspur druk willen zetten waar het kan. 'Hoewel die Engelsen ook dominant willen zijn en durven te pressen. Details zullen dan beslissend zijn, want in deze fase heb je geen zwakke ploegen meer in het toernooi. Met onze geweldige Europese reeks bestaat het geloof dat we iedereen kunnen verslaan in Europa. Dat gevoel moeten we vasthouden.'

Marc Overmars

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars denkt dat Ajax in de halve finales van de Champions League niet kansloos is tegen Tottenham Hotspur. 'Tegen Engelse clubs spelen, biedt je altijd de kans om aan voetballen toe te komen', zegt de Epenaar, die denkt dat Ajax niet per se de favoriet is. 'In onze tijd wisten de Engelsen zich geen raad met de Nederlandse speelstijl, maar ze hebben mede door de komst van buitenlandse coaches een inhaalslag gemaakt.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lm
Vind echt heel knap dat Ajax tegen juve zonder een tadic en ziych in vorm zo speelde zegt veel over dit Ajax
1 -2
Rentokill
Vond ze best ok spelen. Niet zo dominant en bepalend als ze kunnen maar dat lag ook aan de verdediging van Juve (die kunnen heel goed verdedigen).

Knapper vond ik het dat we zonder onze vaste backs zo goed speelden. Slim van ten Hag om dan ook met '2 zessen' (dus met de punt naar voren) ging spelen. Dit had 2 voordelen:

1. Backs konden wat verder terug zakken.
2. Meer ruimte op het middenveld zodat ze zich onder de druk uit konden voetballen.

Geniaal
0 0
ETM
Tadic niet in vorm? Omdat hij geen Zidaantje deed? Tadic speelde super hoor. Omdat er andere uitblinkers waren? Ziyech vind ik idd niet in vorm. Maar bijv de Guardian maakte hem man of the match op basis van statistieken..
Zoals Ajax zich uit de wurggreep van Juve speelde en vervolgens Juve zelfs overklaste was idd heel knap. En alle spelers droegen hun steentje daar aan bij.
1 -1
lm
Zeg alleen dat het team Ajax zich ook zonder tadic in vorm en dan bedoel ik dat zoals juve alles om Ronaldo bouwt goed kan spelen tadic was zekers niet slecht maar heb hem wel beter zien spelen en tadic heeft heel veel werk op geknapt dus zeker zijn aan deel gehad
0 0
ETM
Ik kan er inkomen dat Ajax idd minder afhankelijk is van 1 aanvaller. Ronaldo scoorde dan ook de 5 laatste doelpunten voor Juve in de CL. Dat is veelzeggend.

Maar Tadic is sinds Real uit een speler die veel meer dekking krijgt. Daar kunnen anderen van profiteren. Tegen Juve zag je hoe Tadic omsingeld werd, en dan nog loste hij het vaak op.
Maar zoals je het nu zegt kan ik me wel in je opvatting vinden.
1 0
lm
Ha ha gelukkig nee tadic is mu meer een bliksemafleider en dat misschien wel meer belangrijker dan dan dat ie eerst was
0 0
lm
Ha ha gelukkig nee tadic is mu meer een bliksemafleider en dat misschien wel meer belangrijker dan dan dat ie eerst was
0 0
Ajacied33
Wordt een lastige pot, maar zeker niet onmogelijk. Sowieso mag je de Spurs niet onderschatten, maar dat we een goede kans hebben om door te gaan is wel aanwezig ja
1 0
Kikke
Het zal lastig worden, zoveel jongens die bij Ajax hebben gespeeld. Maar het moet te doen zijn..
0 0
maruda
We zijn geen favoriet. Zie de quoteringen op de wedkantoren. Het is 50/50, zelfs een miniem voordeel voor de Spurs.

Hoop dat we weer niet de kant opgaan dit als een makkie te gaan beschouwen.
3 0
Joseph
Ze missen hun 2 beste aanvallers, ik zie gewoon heel weinig kans voor Tottenham om in ieder geval de eerste wedstrijd te winnen en eigenlijk zie ik het met die 2 nog niet eens als gelijkwaardig.

Ajax heeft de betere ploeg, zal een nieuwe prestatie zijn om als favoriet te winnen..
0 -1
ajax4ever01
Voordeel is dat Blind en Tadic weten hoe die engelse ploegen spelen.
1 0
MK77
Ja maar Jan, Toby, Davidson en Christian weten ook hoe Nederlandse ploegen spelen
1 0
Arie Vink
Dit is een hele vreemde situatie. Opeens ben je niet meer de underdog. In de halve finale CL nog wel. Dat maakt het voor mij nog spannender. Nu is de finale een stuk dichterbij en nu wordt het dus ook van Ajax verwacht.
1 0
WouterBerg83
Dat "verwacht" vind ik een heel gevaarlijke uitspraak...
Ik verwacht helemaal niets. Het halen van de halve finale is een unieke prestatie, als dit het eindstation is hebben ze het ook fantastisch gedaan!
Ajax heeft Juve en Madrid verslagen. Twee heel sterke tegenstanders.
Echter...de Spurs staan ook niet voor niets in de halve finale. Bovendien begin je weer bij "0". Wie na twee keer 90 minuten de meeste goals heeft gemaakt gaat door naar de finale.
Dus ik zou op dit moment zeggen 50-50.

Anders dan wanneer we tegen City hadden gemoeten. Dan had ik de kansen op 30-70 geschat.
2 0