'Moeten we in de toekomst echt niet willen'

FinnDekker, 17-04-2019 om 21:50, 8243 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Femke Halsema heeft gereageerd op de gebeurtenissen rondom de Entrada van vorige week woensdag. Deze warming-up van de supporters door onder meer het gebruik van vuurwerk was verboden, nadat de Entrada voorafgaand aan Dinamo Kiev-thuis fout zou zijn gegaan. 

'Er zijn gewonden gevallen en er is overlast geweest. Toen is besloten dat er geen vuurwerk mocht worden gebruikt bij een Entrada', vertelt Halsema op beelden van AT5. De burgemeester hoopt dat het in de toekomst alsnog kan, op een veilige manier. 'Als dat zou kunnen, zouden wij dat heel graag willen. Maar wij zien dat de sfeeracties, zoals ze dat noemen, vaak gaan om vuurwerk en gezichtsbedekking. Dat maakt het voor de handhaving echt ingewikkeld.'

Ook een woordvoerder van de politie doet zijn verhaal. 'Als deze Entrada op een herhaling zou uitlopen, was iedereen over ons heen gevallen. Nu hebben we het ook niet goed gedaan. In ieder geval is gebleken dat deze groep heel veel vuurwerk bij zich had. Dat moeten we in de toekomst echt niet meer willen.'

Lees ook: 'Onderzoek of entrada onder voorwaarden mogelijk is' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
we geven haar wel de grootste vibrator die er is met heleboel batarijen in ruil voor de Entrada met alles erop en eraan wedden dat ze kwijlend ja zegt. Gewoon onderhandelen en de gevoelige snaar raken
0 0
Ruff Rhythim
Mijn God wat een jankverhaal man !!!
0 -1
AJAXTHELEGEND
Dadelijk produceren de '' onafhankelijke onderzoekers'' een rapport dat het gezag en de handhavers ondermijnt werden door de hooligans met gezichtsbedekking die Fakkels opstaken !Net zoals bij die 17 jarige jongen die mishandeld was door de M.E ,wist de telegraaf de volgende dag vlug te melden dat de jongen al een stadionverbod had . Dus dan is de mishandeling terecht geweest! Hahaha , Damage control van de Overheid ,en de Telegraaf laat zich daar voor gebruiken .Ondermijning is het toverwoord ,waarmee de overheid al hun falen en acties mee recht praten ,behalve als er b.v. een politicus zoals VVD voorzitter Kijzer in de fout is gegaan .Damocles wet word alleen bij het volk toegepast . Als je de beelden zag na de wedstrijd Juve - Ajax ,die op het Leidseplein waren te zien ,was dat gewoon een gezellige boel met uitgelaten fans ,waar ook af en toe een vuurpijl de lucht in ging ,nou ,nou wat ernstig ondermijnend gedrag zeg !Ik zeg Voortaan na iedere wedstrijd verzamelen op het Leidse Plein ,neem jullie VRIJHEID terug !Feest tot je er bij neervalt!
0 0
AJAXTHELEGEND
Gezeik van de Gezagsdragers ,ze willen overal de baas spelen zoals in een dictatuur normaal is .De slinkse Halsema lijkt zover links te zijn gegaan ,zodat ze op uiterst rechts terecht is gekomen ,in haar rug geduwd door de coalitie te Den Haag schijnbaar.Ik voorspel nog eens een veldslag waar de gezaghebbers eens flink pak op hun falie krijgen .Als je mensen constant hun plezier bederft ,en kinderen en gehandicapten ook niet spaart ,krijg je uiteindelijk de publieke opinie tegen ,en de deksel op je overheidsneus. En dan nog vrijkaartjes van Ajax aftroggelen om mooie sier te maken t/o de collega 's en vrinden ! Ik denk ook dat deze beslissing niet van Halsema alleen is gekomen ,en ben reuze benieuwd naar de échte drijfveer van deze beslissing .De zogenaamde driehoek verschuilt zich achter elkaar. Bah ,laffe Mobiel Eenheid ,laffe boeren van de M.E. !
0 0
Joodhannus73
Als je een fakkel afsteekt is het wel handig om iets voor je mond te hebben... Ademt niet zo lekker met al die rook. Ze ontnemen ons de voetbalcultuur. Een Entrada is sfeer maken en daar hoort nu eenmaal vuurwerk bij. Gaat altijd goed en mensen kennen zelf het risico. Niet alles voorschrijven overheid!
2 0
Shardo
Femke is een pleuris wijf dat sinds dag 1 van aanstellen in de zak van politie amsterdam zit, ze kunnen haar echt alles wijs maken...
2 0
MofsonHanson
Femke is echt een pleuriswijf. Gewoon liegen en bedriegen. Femkeout
2 0
maikelklaassen
gewonden??
2 0
Ammehoela
Volgens mij is er tijdens die Entrada bij Kiev helemaal niks misgegaan. Ik was er ook bij en het was gewoon één groot feest
1 0
Fredschuit1
Huh? Halsema nu wel tegen gezichtsbedekking? Wat valt ze weer door de mand..
5 0
Lane 8
Zoals 'ze' dat noemen, het gepeupel. Ik mis je eberhard <3.
3 -1
JesperOlsen74
Waar gaat het nu om? Vuurwerk en gezichtsbedekking?
Volgens mij kunnen we er al een wegstrepen aangezien onze Femke weigert het Burka-verbod (gezichtsbedekking) te handhaven. Dit is dus geen reden om op te treden, of krijgt nu elke dame met een Burka een waterkanon vol in t gezicht, gevolgd door een knuppel in de nek en als toetje overlopen worden door paard en ruiter?
5 0
GrandMasterFlex
Ongelooflijke onzin verkondigen kunnen ze wel hea? Veroorzaken zelf de grootste chaos om vervolgens te zeggen dat ze dit doen om chaos te voorkomen? Wie snapt het nog?
7 0
Bocarra
Is Femke tegen burka’s???
5 0
Koekepeer
Allemaal een burka aan bij de volgende entrada
5 0
OuweDibbes
Handhaving van gezichtsbedenking hoort niet thuis in een stad van Amsterdam aldus Halsema. Maar ja dat zijn geen voetbal supporters.. Het wordt echt tijd voor gekozen burgermeesters.
2 -2
swing
Linkse kut.
8 -2
T.reckveugel
En dat achterlijke linkse gedrocht dat Baudet dood wenste? Die had ook gezichtsbedekking. En meer van die engnekken. Daar ingrijpen ho maar. Ekmef Ameslah is zelf antifa, de kogel komt altijd van links
11 -2
Dennis1964
Doe ff normaal. Je kan toch gewoon afspraken maken over vuurwerk. Politie optreden was fout. De Ajax Entrada is mooi en inmiddels beroemd in heel de wereld dus dat blijven we gewoon doen. De jongens met gezichtsbedekking willen niet op de film want die komt op You Tube. Prima toch, en fakkels moet ook kunnen maar geen knal vuurwerk of vuurpijlen. Lijkt mij een prima oplossing voor alle partijen. En kappen met dat politieke gezeik over links of rechts de meeste kunnen niet eens het verschil uitleggen.
2 -3
MofsonHanson
Je mag best zeggen hoe hypocriet links is hoor. Ze meet met 2 maten zoals heel vaak gebeurt door dit soort linkse types.
1 0
31xAjax
Echte supporters willen er voor uitkomen dat ze Ajacied zijn, dragen geen gezichtsbedekking.....
4 -6
kampioen0809
Dit moet haast wel de meest inhoudsloze opmerking van de dag zijn.
0 -1
31xAjax
Waarom?
1 0
MofsonHanson
Ik wil niet op film staan . Überhaupt niet.
1 0
EKS
De vuurwerkgooiers cq rotte appels moeten inderdaad worden aangepakt want het zijn er teveel en het is echt bizar hoe gevaarlijk dat is in de kleine openbare ruimte.

Maar bedekken ze hun gezicht zoals criminelen kunnen ze er dus mee wegkomen. Ook wordt er teveel gesnoven en gezopen.
Verbieden en handhaven is daarom de enige optie ( De manier waarop was alleen niet juist).

Dankzij een paar stuks tuig die het feestje voor anderen (mij incluis) verpesten. Ga dan niet de burgemeester de schuld geven. Soms gaat er een “bom” af op een meter afstand dan moet je echt rennen. Lekker als je in een rolstoel zit of met je kinderen toevallig in de buurt bent.
1 -16
kampioen0809
Mafkees
2 0
MrPink
Lul niet zo slap.
7 0
MrPink
Lekker optyfen met dat linkse wijf. Gaat nog veel gezeik mee komen let maar op.
10 -1
MRAFCA14
Halsema tyfus hoer!
10 -3
Antafca
stinkhoer
7 -2
Joseph
Dat maakt het voor de handhavers helemaal niet ingewikkeld, het maakt het voor de handhavers wel heel ingewikkeld als er opeens een spuitwagen komt die massa's mensen in een hoek drukken.

Die politieactie heeft voor meer ongelukken gezorgd dan alle entradas die er ooit zijn geweest.

Deze groene kut heeft net als onze grote vriend van het FvD geen enkel idee wat er in de samenleving speelt, die hebben alle kennis uit boekjes en rapporten.
5 -1
Jornnn
Halsema: “Daar kan toch geen discussie over zijn.”
3 0
Radie125
Halsema ga lekker op de fiets zover mogelijk van Amsterdam af fietsen. En mochten we kampioen worden ben jij niet welkom.
11 0
SpursAjax
Wat een ongelofelijke slappe kut is dit zeg. Wat een bange hoer.. Kan zo niet tegen de betutteling van de samenleving. Saaie boel moet het allemaal worden van ze... Echt kansloos
5 0
Afcas20
Smoesjes, bemoei je er niet mee. Gaat al jaren goed stumperts. Tot 8 mei
8 0
Spuit11
Sinds de overheid er zich mee bemoeit, komen er problemen. Of zie ik het zo krom?

De mannen die die fakkels afsteekt, ik neem aan dat ze weten wat ze doen en als het misgaat, is het toch hun fout? Beter op straat tijdens een sfeer actie waar men de ruimte heeft, dan naar binnen smokkelen en in een vak waar er nauwe zandloper doorgangen zijn.

Echt, de overheid moet niet zo betuttelen.
7 0
Dolberg25
Wat een kut smoesjes dit zeg. Het is nog nooit fout gegaan. Halsema moet maar weer terug achter de raampjes.
10 0
Dick
Maar Femke, handhaving op gezichtsbedekking heeft toch geen prio ?
10 0
Dick
O wacht.....voetbalsupporters
6 0