Ancelotti: 'Aan alleen topspelers heb je niet genoeg'

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 14:55, 7953 views, La Gazzetta dello Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het uitschakelen van Juventus door Ajax heeft volgens Carlo Ancelotti aangetoond dat het hebben van topspelers geen garantie is op succes. In gesprek met La Gazzetta dello Sport gaat hij er verder op in.

'Het resultaat toont aan dat verrassingen nog steeds bestaan', beweert de trainer van Napoli. 'Aan alleen topspelers heb je blijkbaar niet genoeg. Je hebt dan ook wat anders nodig.' Dat is lastig volgens Ancelotti, omdat men in Italië altijd nog afgerekend wordt op resultaat. 'Daarom is het niet mogelijk om aan dingen als de lange termijn te denken. Er moet gepresteerd worden.'

Waar vrijwel alle media over elkaar heen vallen in complimenten aan Ajax, blijft Ancelotti wat ingetogen. 'Ik houd van hun manier van voetballen, zo proactief', meldt hij. Is Ajax momenteel de best voetballende ploeg van de wereld? 'Nee', zegt de Italiaan. Hij vindt Ajax vooral een verrassing. 'Ze spelen goed, maar ik ben meer verrast van het feit dat zij zo verrasten. Ik had niet verwacht dat ze de halve finale konden bereiken. Ze gaan de Champions League ook niet winnen, maar misschien blijk ik achteraf fout te zitten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Neem nog een kauwgompie ouwe tamzak
2 0
MankeNelis
Van de week Arsenal Napoli zitten kijken, dat leek nergens op. Wat een trieste boel dat Napoli, die werden overklast door Arsenal. Dan gaat die droeftoeter dit zeggen...
0 0
Frank1978
"Kenners" nadat AJAX ongeslagen door de poule heen kwam: "AEK en Benfica stellen niet zoveel voor en Bayern is ook niet veel meer..." Toen kwam Real... Mourinho: "ik weet voor 99% zeker dat Real doorgaat..." Juventus in de kwartfinale... Allerlei "kenners" weer: "Juventus is DE titelfavoriet, nu treft AJAX een echte topclub in vorm, hier gaat het avontuur van AJAX eindigen..." Met andere woorden, laat ze maar praten allemaal. Wij staan in de halve finales en hoeven voor NIEMAND bang te zijn. AJAX is nu "gewoon" een serieuze kandidaat voor de eindzege...
0 0
DaNaRWaL
volgens Hugo Borst zullen we nu vast 25% kans maken op de eindzege
1 0
Vince355
Frustratie.
0 0
HillbillyCat
Deze man heeft mijn respect reeds lang geleden verloren met dit soort droevige uitspraken na een wedstrijd van Ajax tegen Milan, destijds door hem gecoacht: Ancelotti had nog een advies voor Johan Cruijff, die als analist van de NOS weer eens verklaarde dat het spel van AC Milan hem weinig plezier had gedaan. 'Johan Cruijff kan beter naar de bioscoop gaan, als hij een leuke avond wil hebben. Zeker, we hebben geen geweldige wedstrijd gespeeld. Maar ik ben tevreden met het resultaat. Het is niet aan Milan om het spel te maken.'
1 0
MankeNelis
Puur resultaat voetbal, vandaar de Cruijffiaanse uitspraak: Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verlieze.
0 0
Schip
Jezus wat zuur zeg. Ajax was thuis al beter en overspeelt Juve in eigen huis in de tweede helft met soms prachtige combinaties, maar hij vindt het verrassend dat Ajax verrast. Hoe zuur kan je worden.

Zelf kan hij geen enkele vuist maken met Napoli tegen datzelfde Juve, dat oppermachtig is in de Serie A en 17 punten voorstaat op Napoli en waarvan het in competitieverband uit en thuis verloor.

Weinig sympathie voor deze resultaatstrainer bij uitstek. Geef mij de stijlvolle commentaren van Kovacs, Solari en Allegri maar. Kan deze kerel een voorbeeld aan nemen.
2 -1
mercurius3
Totaal niet zuur. Het is gewoon voor iedereen een verrassing. En Barcelona is nog altijd de best spelende ploeg vanwege het balbezit. Daarna komt Ajax. Ajax is wel de meest attractieve ploeg.
0 0
Ronaldinho020
Vind barca het meest constante hoge niveau halen, maar city kan er ook wat van hoor?
0 0
Gecko
De avond was onvergetelijk. Weer forse miljoen erbij
Maar wat nu
Gaat er een leegloop plaatsvinden? Zo ja. Wat koopt Ajax dan terug
Iemand een verlanglijstje met namen

Ik zou graag Isak zien komen als dat kan .
1 -3
afcas
misschien moet je dat bord van schoot halen wanneer je gaat scouten...
1 0
Gecko
Man man man
0 0
Ajax114
dat zullen we nog weleens zien dikke papzak. Wij winnen de CL wel degelijk dit jaar
4 -3
Ajax27
Nou ja als je zo praat heb je in ieder geval altijd gelijk. "ze gaan niet winnen, maar misschien blijk ik achteraf fout te zitten". Jezus wat slecht.
1 -1
Frank1978
Hij kan beter weerman worden, die praten ook altijd zo.
0 0
Dolberg25
“Ajax is niet de best voetballende ploeg van de wereld”. Haha, wie dan? City en Barca spelen echt niet beter als hij dat bedoeld.
1 -1
SjaakWolfs
Verrassing is met dubbel R.
1 -1
GinoHaverkamp
Dat klopt. Deze redacteur moet even terug naar school.
1 -1
amthree
All we ever hear from you is blah blah blah
So, all we ever do is go ya ya ya
And we don't even care about what they say
'Cause it's ya ya ya ya
Blah blah blah blah!!!
1 -2
Gecko
Droeftoeter
0 -1