Ajax verdient twaalf miljoen extra dankzij zege

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 09:50, 8838 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De 1-2 zege van Ajax op Juventus is niet alleen een sportief succes te noemen. Ook op financieel gebied levert de overwinning wat op. Nu Ajax namelijk een ronde door is in de Champions League, mag de club twaalf miljoen euro extra bijschrijven op de rekening. Dat bericht De Telegraaf.

Ajax heeft sowieso niet veel te klagen over wat het verdiend aan de Champions League. Alleen al dankzij het geld dat het van de UEFA krijgt, heeft de club al meer dan negentig miljoen euro mogen innen. Dat is inclusief de twaalf miljoen euro die het krijgt voor het behalen van de halve finale van het miljoenenbal.

De bijnaam miljoenenbal doet in dit geval haar naam eer aan. Mochten de Amsterdammers zelfs de finale halen, dan krijgt het nog eens vijftien miljoen euro van de UEFA. Wint Ajax die zelfs, dan krijgt het er nog eens 7,5 miljoen euro bovenop. In dat geval zullen de totale inkomsten boven de honderd miljoen komen te liggen. Maar dat is koffiedik kijken.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Snap niet dat al die sponsoren zich willen binden aan koopclubs als city en PSG. Ajax heeft de brandame en het imago waar je momenteel als sponsor en merk mee geassocieerd wil worden: jeugd, flair, elan, aantrekkelijkheid, authenticiteit, eigen identiteit, historie en naamsbekendheid. Laat Ajax eens een internationale sponsor aan zich binden die een waardig bedrag neertelt.
2 0
Adios
Dat is wel een buikschuiver waard!
1 0
trodat4030
Nou Marc, doe aub ff wat sportief gezien veruit het ALLERBESTE is voor de club. Tief je telefoon in de eerste de beste gracht en neem vakantie tot 2 september. NO SALES THIS SUMMER!
1 0
Matzet
Haha helemaal waar. Ik droom van de treble en dat is absoluut niet onmogelijk.
Wat daarna komt, zal mij een zorg zijn. Ik kan er dan weer jaren tegen aan. Gezien het solide beleid, verwacht ik niet dat we weer zo ver weg zakken als waar we vandaan komen.
De weg was lang, de weg was zwaar, maar o zo mooi. Wat een schitterende prestatie!
0 0
Jarl1989
Fout. Juist spelers verkopen. De marktwaarde is mega gestegen. Je moet gewoon accepteren dat je geen de ligt of de jong terug gaat vinden 1,2,3. Maar je moet gewoon juist materiaal terug kopen.
1 -1
trodat4030
Je hebt 90 milj verdiend door een toernooi te spelen en 75-86 door FdJ te verkopen (kan je niet meer onderuit helaas), dat zijn bijna 2 jaarbegrotingen. Dan moet je gewoon een jaar de winkel sluiten en doorborduren op t sportieve succes. De knaken stromen op deze manier ook gewoon binnen en is véél leuker dan klappers maken op de transfermarkt.
0 0
trainer
mee eens
1 -1
Mi-leak
Lekker hoor.

Tijd voor een internationale sponsor voor 15 a 20 mio per jaar?
1 0
Fieldman
Een gratis Marin dus. Lekker hoor.
4 0
MPAjax
Volgend jaar Marin, daar kijk wel naar uit als de rest ook blijft, Ziyech, v/d Beek en Tadic dan kan Ajax structureel in de CHampions League blijven.
0 0
AFCAPolarBear
Zou een mooi gebaar zijn als Ajax deze 12 miljoen schenkt aan de Eredivisie met voorwaarden dat alle Eredivisie-clubs vanaf 20/21 op echt gras gaan spelen. Misschien dan nog een potje maken voor promovendi die nog op kunstgras spelen. Uiteindelijk heeft Ajax hier ook profijt van!
0 -7
PJSM
Jij bent gek.
1 0
Ruff Rhythim
Laat die clubjes maar mooi eerst eens concessies doen in plaats van overal in tegen te stemmen, dan gaan we eens kijken wat we daar eventueel tegenover gaan stellen!
4 0
AFCAMM
Ik zou het wel mooi vinden als die donaties gedaan worden door de clubs die dankzij ons überhaupt nog Europa in mogen...
5 0
Bullmajor
Clubjes zoals psv en feyenoord, hahaha
1 0
Ozymandias
Ach, als Ajax zo doorgaat met geld verdienen kunnen ze een gehele tweede kampioenschapwaardige wedstrijdselectie samenstelling die puur en alleen voor de kunstgras wedstrijden is bedoeld. ;-)
2 0
KleinMiljoen
lol
0 0
behangdelul
Oh 12 mio maar even schenken...tuurlijk joh.
4 0
AFCA-B93
Niet alleen hier verdienen we extra geld, zag Overmars na de wedstrijd op de tribune meteen bellen. “Hallo Barcelona? Ja Matthijs kost je nu 20 miljoen extra.”
7 0
Archy
Hahahaha ik zei precies hetzelfde, maar misschien bestelde die alvast een nieuw overhemd achteraf
6 0
mercurius3
Of Chinees
0 0
Murtagh
Investeringen als blind en tadic betalen zich met veel winst terug op deze manier
7 0