Blind vol vreugde: 'Ook ik ben supporter'

BVeenstra, 17-04-2019 om 07:19, 3944 views, AT5 |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Daley Blind is door het dolle heen nu Ajax de halve finales van de Champions League bereikt heeft. De verdediger is naast speler van de club ook een groot supporter van Ajax en dat maakt de prestatie voor hem nog mooier.

'Het WK komt ook wel dichtbij, maar dit is wel fantastisch. Met de club waar ik van houd en waar ik ben opgegroeid is het fantastisch om zover te komen in Europa', zegt hij met een brede glimlach tegenover AT5. 'Het is bizar. Je telt af tot de laatste minuten, zij krijgen geen grip en wij houden de bal steeds slim vast. Dan komt de ontlading waar je naartoe leeft', aldus Blind, die samen met zijn teamgenoten een feestje vierde met de meegereisde supporters. 'Je betrekt de fans erbij, sommigen stonden met tranen in hun ogen. Ook ik ben supporter. Ik voel me supertrots dat ik hier bij mag zijn.'

Blind is dan ook enorm trots op de prestatie van Ajax. 'Van tevoren denkt iedereen: Juventus wordt een heel lastig verhaal. Maar over twee wedstrijden zijn we denk ik verdiend door. Het is fantastisch om deel uit te maken van deze ploeg. Het besef komt nu een beetje door dat we in de halve finale staan. Als team hebben we het fantastisch gedaan. We hebben samen aangevallen en samen verdedigd.'

Blind lust wel een paar biertjes

Woensdagavond spelen Manchester City en Tottenham Hotspur tegen elkaar en de winnaar van dat tweeluik speelt in de halve finales tegen Ajax. 'Het maakt me niet zoveel uit. Aan de ene kant is het misschien leuk om die jongens (van Tottenham Hotspur, red.) tegen te komen, al is City ook een mooi affiche', aldus Blind, die de vraag krijgt of hij met een biertje en een bitterballetje de wedstrijd gaat bekijken. 'Het liefst wel met een paar pilsjes, maar we moeten rekening houden met het weekend. De titelstrijd is ook gaande. Hopelijk komt er aan het einde een heel groot feest. Nu moeten we een klein beetje opletten met de pilsjes.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Geweldige beslissing van een geweldige ras-Ajacied om op z'n 28e topfit terug te keren naar de club waar hij is groot gebracht en groot geworden. Wat was hij gisteren Ge-Wel-Dig! Zo ontzettend veel goede intercepties, rustig aan de bal, goede sterke passes, in zo'n grote beladen wedstrijd zo goed spelen, dat is gewoon pure klasse. Hiervoor hebben we 17 miljoen voor 'm neergelegd. Wanneer jongere jongens een beetje met knikkende knieen staan te voetballen, dat dit soort jongens opstaan, het team bij elkaar rapen en de jongens eromheen beter laten voetballen.

Het was 1 grote bron van rust achterin met hem, geweldig om te zien!

Dank je wel Daley, hopelijk blijf je ondanks de successen die dit jaar (hopelijk) gaan komen de rest van je carriere bij Ajax, pak je een hoop prijzen en ga je voor eeuwig de boeken in. Het is je gegund!
3 0
Aeter
Knap hoe hij van grijze muis naar leiderstype is veranderd. Hij heeft zelf wel eens aangegeven dat hij geen leidersfiguur is, maar daar denk ik nu anders over. Hij staat nu veel te coachen en als een veldmaarschalk langs wonderkind Matta te heersen.
1 0
Ajax-Amsterdam
Bedankt voor het terugkeren Blind. Wat speelde je fenomenaal gister. Topgozer!
2 0
Ajacied33
Blind was voor mij echt top gisteren, bleef in alle situaties rustig en wat ook prachtig was, hij loodste Sinkie erdoorheen toen die moest invallen. Wat een prachtig team is dit toch. Ik heb je vervloekt TH, maar wat ben ik nu trots dat jij onze trainer bent!..
2 0
Benleiden
Ideale kompaan voor MdL, want zonder Blind kan hij lang niet zo goed renderen. Blind is een stille en nuttige kracht die steeds solider gaat verdedigen en beter gaat spelen. Tel hierbij op zijn uitzonderlijke kwaliteiten aan de bal en je hebt een ijzersterke speler. Gister heeft geen één keer iets fout gedaan, maar wel tien keer een goede interceptie gehad. Haalde echt elke angel uit de omschakeling van Juve. Mede door hem kwam Juve niet in het spel voor en je zag de moedeloosheid op het middenveld van Juve. Pjanic werd helemaal gek, want hij kreeg ook nu geen vat op het middenveld. En die Moise Kean die kan er geen pepernoot van. Lijkt wel een f-je als ie een bal aanneemt. Het is alleen maar alles op kracht.

Succes met je droevige feestje Juve aankomend weekend! :)
2 0
AFCA.
Zo op 2 juni één grote huldiging doen waarbij je 3 bekers laat zien haha
1 0
ildottore
MOTM, wat was die gister ijzersterk zeg! Al de miljoenen dubbel en dwars waard.
3 0
ETM
Ook individueel het hoogtepunt van Blind bij Ajax. Tegen Bayern uit op het middenveld was hij ook fantastisch. Maar gisteren echt fenomenaal. Ik heb hem verdedigd toen de mening heerste dat hij niet had moeten worden gehaald, maar zelden was ik lyrisch over hem. Nuttige kracht en dat soort gehouwehoer. Maar dit was echt wereldklasse. Blind is een hele trede gestegen in mijn achting.
Blind, bedankt!!
2 0
433metdepuntnaarlinks
Sluit ik me bij aan, de rust en positionering vult de Ligt's jeudigheid, duelkracht en niet-te-stoppen enthousiasme geweldig aan. De Ligt als voorstopper, Blind is architect erachter. Wat een geweldig koppel deze twee!
0 0
Sterspeler
het heeft een beetje het Alderweireld Vertonghen effect. 2 verdedigers die elkaar perfect aanvulden (wel andere type verdedigers dan een Blind is). tegelijkertijd ben ik heel benieuwd wat er gebeurt als Matthijs weg is. Blijft Blind zo goed of krijgt hij een dip net als Alderweireld toen hij Moisander naast zich kreeg?

In ieder geval is wat hij gisteren liet zien iets van ongekend niveau. In Manchester zullen ze zich 100% achter de oren krabben waarom ze Blind voor een ''Engelse Habbekrats'' (voor hen weinig, voor ons veel geld) verkocht hebben.
0 0
MickS
Speelde gewoon een fantastische pot gisteren. Waar de meesten in de eerste helft niet echt hun normale niveau haalden, was hij zo'n enorme belangrijke rustgevende factor met geweldige passjes en verdedigende ingrepen. Speelde echt een dijk van een pot.
2 0
insectenverdelg
Eigenlijk voldeed gisteren iedereen.
0 0
Sterspeler
Ben ik het niet helemaal mee eens. Hij zakte wellicht niet door de ondergrens, maar ik zag een Ziyech die te geforceerd ging spelen. Die haalde wel een 6 a 7 qua niveau, maar die was tegen een Bayern uit 2 klassen beter. Je merkt echt verschil in plafonds van wat spelers halen. Gisteren zag je een fantastische tiki taka aanval waar Ziyech uiteindelijk afrond door de bal gewoon tegen een verdediger op een halve meter afstand op te schieten ipv de man naast hem die compleet vrij staat over 2 meter aan te spelen, dan laat je je gevoel teveel leiden door het willen behalen van eigen successen. Dat vind ik een bepaald gebrek aan intelligentie als het gaat om keuzes maken. Dat zagen we tegen Juve thuis ook en ook tegen Real Madrid kwamen die momenten voorbij.

Zijn afgekeurde goal was dan wel weer fantastisch. We zijn beter gewend van Ziyech en daarom eisen de meesten meer van hem.
0 0
Aeter
Ziyech zat inderdaad niet in de wedstrijd. Op momenten dat hij door moest combineren, ging hij schieten en vice versa. Hij is grotendeels verantwoordelijk voor de gemiste kansen.
0 0