Barça weet niks: 'Niet met De Ligt gesproken'

GinoHaverkamp, 16-04-2019 om 09:20, 10736 views, TVE |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Alhoewel een overstap van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona volgens diverse media al in kannen en kruiken is, zegt FC Barcelona zelf van niks te weten. In de Spaanse media wordt een transfer van de Ajacied naar Barcelona ontkent.

'We hebben een goede relatie met Ajax', benadrukt Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu tegenover TVE. 'Ik weet niet wat er rond De Ligt gaat gebeuren. Het lijkt erop dat hij op de markt is', vervolgt hij. 

Desondanks geeft de Spanjaard wel toe dat De Ligt op de radar staat van de Catalaanse club. 'We praten met de club. Afhankelijk daarvan bepalen we of we een speler willen hebben of niet. Zijn manier van spelen past bij ons. Ik hou van hem.'

De Ligt ontkent zelf overigens ook dat er een akkoord is met de Spaanse grootmacht. 'Er speelt nu niets', liet de verdediger eerder deze maand weten.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ach wat een lulverhalen toch weer allemaal. Ze hebben gewoon afgesproken dat zolang De Ligt verwikkeld is in de CL en het kampioenschap er geen mededelingen zullen worden gedaan. Maar de deal tussen Ajax en Barça voor De Ligt lijkt me ook al rond.
0 -1
Kikke
Hoop zo ontzettend dat hij nog langer blijft en als dit zo is, waarom zegt Ten Hag dat er geen kans is dat hij blijft? Denk dat Ajax diep in de Ligt zijn hart zit, die jongen is 19 jaar. Kan makkelijk nog twee jaar blijven. Het is iets wat hij zelf bepaald!
1 -1
trainerdv
Dit zou voor ons wel de beste optie zijn. Ik deze 2 kerels wel alles met Barca veroveren en op het moment dat ze vader gaan worden, zo rond hun 28e of zo, gewooon lekker naar Nederland terugkomen a la Blind. Ik bedoel, ná Barca hoef je eigenlijk nergens meer heen. Misschien aarden ze daar wel voor het leven zoals Johan, maar ik hoop op een mooi avontuur in de mooiste jaren van je leven en dan gewoon lekker weer bij ons spelen.
0 -1
MPAjax
Niet voor 60 miljoen nee
0 -1
AFCA-B93
Zo jammer dat City niet in de race is voor Matthijs. Indien Guardiola daar blijft is City gewoon de beste optie voor hem vind ik.
4 -2
SjaakWolfs
Bijzonder hoe mensen sympathie kunnen hebben voor gemaakte, poenerige clubjes als City, die voor de komst van miljarden oliedollars helemaal niets voorstelden. Ik hoop dat De Ligt naar een mooie club gaat.
0 -2
Boer Gijs
Haha, nee, met zijn zaakwaarnemer.
0 -1
paulurs
Alsof ze zouden zeggen dat het rond is.. Toen Marc zei dat Ajax niet de hoofdprijs hoefde voor de Ligt, was het waarschijnlijk rond. Heel triest voor 60 miljoen, zelfde bedrag gooi je dan bijna weg..
4 0
amthree
Dat zou zo belachelijk en bizar zijn.. voor de ligt als golden boy moet je echt 100 miljoen vragen.
0 -1
Boer Gijs
Ik heb dat slechte gevoel ook
0 -1
PJSM
De Ligt gaat daar naar toe waar Ajax het meeste voor hem kan vangen. Liever blijft hij nog een jaar. Of verkoop voor de juiste prijs met jaar verhuur aan Ajax.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Prima lekker blijven dan
0 -1
gi0vanni
Inderdaad graag 100 miljoen voor deze sterspeler van 19. Maar beter gewoon een jaartje hier blijven.
1 -1
Mikey Stormram
En nu gaat Barca schijnheilig lopen doen. Vorige week riep die Bartomeu al heel stoer waar de toekomst van De Ligt zou liggen....
0 -2
Mokum31
Persoonlijk verteld? Of stukje in krant
3 -1
JPM
Van mij hoeft De Ligt er niet heen, want die club wil hem voor een appel en een ei bij ons weg kapen onder het mom van "samenwerkingsverband". Flikker toch op, wat hebben wij ooit aan Barca gehad? En wat hebben we eraan de opleidingsclub te worden van de club die nota bene haar bestaansrecht aan ons (Cruijff) ontleent?

Hun uitzonderlijke talenten lijken sowieso niet deze kant op te willen. Niet eens op huurbasis. Nee, wat mij betreft gaat Matthijs naar de club die de eerlijke, marktconforme hoofdprijs betaalt.

Toch zou het wel weer schitterend zijn om Frenkie en Matthijs samen bij een topclub te zien, maar goed. Dan schitteren ze maar bij Oranje.
2 -1
arubajax
Sympathiek van Barca dat zij hun bestaansrecht aan ons verlenen, of bedoel je ontlenen?
0 -1
JPM
Haha, sharp! Aangepast
0 -1
433metdepuntnaarlinks
Als de Ligt naar Barca wil dan vind ik dat we daar wel aan mee mogen werken. Maar zo heb ik hetzelfde met elke transfer, als een speler weg wil naar een club die matcht, waar hij past en die ook willen betalen dan moet je Ajax daar gewoon in mee gaan.

Daarmee zeg ik allerminst; doe ze maar voor een zacht prijsje van de hand. Als Liverpool Neres wil en je kan er 45 mil voor krijgen dan moet je hem die stap ook gunnen (al vind ik dat Neres best nog een jaar kan blijven). Maar een Ziyech, is nog een jaar gebleven, heeft je als club ook nog een jaar verder geholpen dus dan moet je je niet dood onderhandelen over 3/4 miljoen. Zelfde met Onana, als hij na komend seizoen weg wil dan moet je niet kijken op 38 miljoen of 42 miljoen. Laat zien dat je als club wel wat loyaliteit verwacht en dat je wel wil meedenken aan een transfer, maar niet als een speler dwars gaat liggen, circus maakt en lastig gaat doen.

Misschien te romantisch gedacht maar hopelijk dat als je meewerkt zoals met de Jong en waarschijnlijk de Ligt, dat ze net als Jan en Toby serieus nadenken om nog wat jaren terug te komen.
0 -1
Tscheu
En talenten weten voor de toekomst dat ze zelf mede kunnen bepalen waar hun toekomst ligt.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ja juist, als jij als talent verstandig bent, je best doet en niet gelijk na 2 goede wedstrijden praatjes krijgt, dan werken we echt wel mee als er de ruimte voor is en het juiste bedrag komt.

Maar dan wel onder de voorwaarden van Ajax. Je gaat presteren, dan kun je een upgrade verwachten maar dan willen we je wel nog een jaar of twee erbij houden, daarna gaan we meedenken en je naar de top van Europa sturen. En of dat dan voor 5 miljoen meer of minder is, als jij als speler naar Bayern wil en die betalen 50 miljoen terwijl City 58 wil betalen ... Als je als speler echt een voorkeur hebt dan hoor je als Ajax zijnde het bij 52 miljoen te houden en het misschien met wat premies/bonussen op te lossen.
0 0
MankeNelis
Dat op één na laatste zinnetje..
1 0
Joseph
Er speelt nu niks? Zou inderdaad kunnen zijn dat het al rond is en er NU niks meer speelt.
0 0