Pherai koos Dortmund: 'Miste plan bij Ajax'

SJvanveen, 15-04-2019 om 18:02, 14686 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Manuel Pherai, voormalig jeugdspeler van AZ, kon in het nabije verleden naar Ajax, maar koos voor Borussia Dortmund. In gesprek met VTBL legt de zeventienjarige speler zijn keuze uit. 

De jongeling deed het goed in Alkmaar en dat zorgde voor belangstelling van nationale en internationale topploegen. Ajax, Borussia Dortmund en Manchester United waren onder meer geïnteresseerd, uiteindelijk ging Pherai naar Duitsland. 'Uiteindelijk had ik bij Dortmund het beste gevoel', laat hij weten.

'Dortmund had een concreet plan met me, dat miste ik bij United en Ajax', vervolgt hij. 'Hier wil ik in mijzelf investeren. Zij hebben mij gehaald om uiteindelijk aan te sluiten bij het eerste elftal. Daarnaast is alles tot in de puntjes geregeld. Het enige wat ik hoef te doen is mijn voeten laten spreken.' 

Denk jij dat David Neres scoort en Ajax wint van Juventus? Zet dan in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caldberg
Tuurlijk. “Alles is geregeld en ik hoef alleen mijn voeten te laten spreken”.
Goed plan dat. Want bij Ajax had hij 3x in de week de kleedkamers schoon moeten maken, was er om de week geen scheidsrechter beschikbaar en om te trainen had hij zelf hesjes en pionnen moeten regelen. Wat een koekenbakker die gast!
0 0
Sterspeler
Gelul pur sang. Vervang het woord 'plan' met 'zak geld' en de zin klopt als een bus.
1 0
Freddy Al
Is toch wel knap , buikspreken gebeurt wel vaker maar met je voeten??
0 0
JCr14
Ajax heeft als plan de beste faciliteiten bieden en een fantastische opleiding.
De rest moet uit jezelf komen.
1 0
3*stars*3
Nieuwe trend in NL ofzo?
Niet alleen bij Ajax maar je hoort dat wel Erg vaak, de club had geen plan.
Chong, Rodney Kongolo, Malen, Zirkzee etc.
De club had geen plan, yeah right.

Als 1 club al meer dan 40 jaar laat zien dat jeugd een kans krijgt, als je goed genoeg ben, is het Ajax wel.
Hij is 17-jaar en nog jong maar bij Ajax krijg je eerder een kans dan Dortmund.
Op 17-jarige leeftijd speelde De Ligt een EL finale, Kluivert pakte toen ook zijn minuten in EU...
4 0
Michels
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Ik denk dat spelers meer met de tijd meegaan dan (bijvoorbeeld) Ajax. Als moderne speler wil je gewoon concreet weten hoe een club jou beter gaat maken, wat je toekomstperspectief is en aan welke specifieke eigenschappen je moet werken om daadwerkelijk in beeld te komen bij het eerste. Heeft een club geen concreet plan, of een plan wat niet bij je eigen beeld aansluit, snap ik best dat je voor een club kiest die beter aansluit bij je eigen verwachtingen. Ik weet niet hoe Ajax plannen maakt voor de ontwikkeling van jonge spelers, maar je hoort het idd wel vaker dat het schort aan een gedegen plan. Wellicht is dat wel een aandachtspuntje voor de jeugdopleiding.
0 -1
Schip
Waarschijnlijk had hij bij Ajax gewoon niet snel genoeg kans op speeltijd. En dan gaat geld zwaarder wegen. Natuurlijk hebben ze bij Dortmund een draaiboek op de plank liggen wat ze kunnen bieden, want daar krijgt hij NOG minder snel een kans op speeltijd. Dus gaan ze eerst mee laten trainen, persoonlijk ontwikkelprogrammaatje etc.

Omdat ze nu al weten dat ze hem niet direct inzetten. Die kopen alleen op zijn potentieel.
0 0
Bensco
Ik vind dat altijd lastig. Je kan niet voor elk talent een plan gaan opstellen omdat je 1. Je te weinig weet van iemand en 2. omdat je daar geen mankracht voor hebt om dit soort plannen op te gaan stellen. Het moet bij zo'n talent gewoon duidelijk zijn dat je bij Ajax al op zeer jonge leeftijd minuten krijgt in Europese competities. Als je dat niet inziet ben je als talent echt te blind om het te snappen.
1 -1
FlyingDutchMan
Plan is om 3 jaar in de jeugd te ballen, om vervolgens voor een paar ton te worden doorverkocht aan pec Zwolle
2 0
Schip
Een plan heb je pas nodig als je geen speeltijd krijgt. Toch de verkeerde club gekozen.
0 0
Duif63
Wie ?
0 0
Caparzo
'Dortmund had een concrete zak poen voor me, dat miste ik bij Ajax en United. Die laatste zeg ik erbij om niet de indruk te wekken dat het me om de zak geld gaat, want dat is uiteraard niet zo. Iedereen die mij kent weet dat ik niet zo in mekaar zit. Hier wil ik in mijzelf investeren. Zij hebben mij gehaald om uiteindelijk aan te sluiten bij het eerste elftal, ik snap ook wel dat dit bijna zeker niet gaat lukken maar die doekoe pakken ze me dan niet meer af'.
2 0
Westerpark1982
Speelde o.a. in de jeugd van WV-HEDW. Kwam toen niet door de talentendagen heen van Ajax..
2 0
Kibbahimovic
Ohhh hij hoeft alleen nog maar zijn voeten te laten spreken nu.. voor de rest is alles tot aan de puntjes uitgewerkt.. eigenlijk best sneu voor die jongen
0 0
Hollister
Leuk.. al die gastjes die dus voor het grote geld kiezen komen met dezelfde dooddoener.. het welbekende "miste een plan ".... ach.. er staan 10tallen anderen klaar die wel via Ajax de weg omhoog willen gaan... wat gaan zien wat de toekomst brengt voor deze jongen.
0 0
Mivado
'Miste een plan', kan me zo ergeren aan dergelijke uitspraken. Het plan is gewoon dat je moet presteren om zo in het eerste terecht te komen. Punt. Klaar.
9 -2
MisterAFCA
Anders ik wel. Het plan is dat jij je de tering gaat werken om in het eerste te komen. Dat mag je gaan doen bij de grootste club van de wereld qua inpassen van talenten. Dat is het plan voor alle jongens bij Ajax. Wtf lullen die snotneuzen toch allemaal. Makkelijk geld verdienen en het liefst zo snel mogelijk, dat is het plan bij velen. Is niet alleen in het voetbal zo maar in de hele maatschappij. Dat is je plan. Geeft voor de rest niks is. Is je goedrecht om zo in het leven te staan. Maar hou op met die lulverhalen over kansen, als je notabene, in de jeugd bij Ajax speelt of kan spelen...
1 0
Heeren
Is de foto van hem? Hij lijkt wel 40
4 -2
***1900***
Ja dacht precies t zelfde whaha
0 -1
MPAjax
Dit is hem in de toekomst
2 -1
Hans Kraay Jr.
in of op?
3 0