'Ajax de club in Nederland die het beste bij me past'

JesseTH, 14-04-2019 om 17:50, 6398 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kik Pierie is van mening dat Ajax voor hem de beste club is in Nederland. De huidige stopper van sc Heerenveen voelt zich goed bij het voetbal dat de Amsterdammers spelen en hoopt zichzelf te bewijzen op een hoger niveau.

'Ajax is de club in Nederland die het beste bij me past', oordeelt Pierie tegenover het Algemeen Dagblad. 'Als je kijkt naar hun filosofie, naar het type voetbal dat ze spelen. Als het allemaal doorgaat, is dit een uitdaging die ik aan moet gaan. En dan moet ik maar laten zien dat ik bij de beste elf spelers hoor. Zo gaat dat bij een topclub.'

Pierie houdt er dan ook rekening mee dat hij niet direct in de basis zal starten. Het behoort tot de mogelijkheden, maar de verdediger beseft dat dat aan hemzelf zal liggen. 'Je krijgt geen garanties op speeltijd. Het is aan mij de taak om te laten zien wat ik kan. Dat ik ook op dat niveau thuishoor.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Hij kan me nog positief verassen, wie weet, is wel atletisch en aanvallend ingesteld maar hoe dat zit puur verdedigend, zal meer een voorstopper zijn als CV.
4 0
Ozymandias
Verdedigend moet hij nog veel leren (wat logisch is voor een 18 jarige) maar zolang een speler de nodige spelintelligentie heeft (wat Pierie heeft) is verdedigen goed te leren. Veel van de beste Nederlandse verdedigers waren als 18 jarige puur verdedigend gezien geen geweldenaars en waren vooral aan de bal goed. Pierie is een speler met potentieel maar zal zich goed moeten ontwikkelen om ooit een basis basisspeler te worden. Dat geld alleen natuurlijk voor elk talent.
2 0
DeLeermeester
Ik heb hem vandaag eens uitgebreid bekeken maar op basis daarvan kwam ik zakdoekjes tekort. Dus in het belang van een ieder moeten we dat nog maar even uitstellen. Ze zullen het toch vast wel goed hebben gezien bij de scouting?
1 -6
BrandjeXL
Kwam je zo vaak klaar op hem. Wow dus het is een topaankoop. tnx man.
0 0
Oeroeboeroe
Geweldig die 2e zin, alsof je de persoonlijke adviseur van Overmars bent en alsof hij meeleest. Ik heb weer genoten! Ohja, inhoudelijk een kulverhaal, maar dat wist je zelf ook wel hè?
6 0
djvandenenden
Dan heb jij geen verstand van voetbal. Gaf een aantal schitterende crosspasses en won zijn meeste duels. Het feit dat Heerenveen zoveel tegendoelpunten krijgt ligt niet aan Pierie, maar de spelers om hem heen. Zelfs met De Ligt achterin zou Heerenveen veel tegendoelpunten krijgen. Ben er voorstander van om hem te halen, hij is de beste verdediger in Nederland van zijn lichting en 4miljoen is een goede prijs. Deze jongen heeft namelijk nog een hoge restwaarde, en wanneer hij het goed doet is hij 10 keer zoveel waard in korte tijd.
7 0
Ajax114
Dan is het slecht gesteld met deze lichting. Hij verdedigt dramatisch.
0 0
Afcatobias
Hij staat wel goed in zijn schoenen.
6 0