'Weinig blessures bij Ajax is geen toeval'

BVeenstra, 13-04-2019 om 08:45, 8559 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax speelde dit seizoen in totaal al 49 wedstrijden, veel spelers speelden daarnaast nog enkele interlands, en toch valt het aantal blessures bij de Amsterdamse club dit seizoen behoorlijk mee. Uiteraard moet dit even afgeklopt worden, maar dat Ajax zo weinig last heeft van blessures, is geen toeval, zo schrijft het Algemeen Dagblad zaterdagochtend.

Trainer Erik ten Hag vindt dan ook dat zijn spelers een compliment verdienen. 'Voor de manier waarop zij met hun vak bezig zijn. De professionaliteit. Zuinig zijn op je lichaam', wordt hij geciteerd. Daniel Dwarswaard, Ajax-watcher namens de ochtendkrant, daarover: 'Oftewel: blessures kun je door pech uiteraard altijd oplopen, maar de kans op spierletsel kun je wel degelijk verkleinen.'

Dwarswaard schrijft dat bij Ajax op werkelijk alle denkbare fysieke onderdelen wordt getest via 'ingenieuze meetapparatuur' die de spelers dragen tijdens trainingen. Op die manier kan de staf zien wanneer iemand te veel van zijn lichaam vergt. Verder moeten de spelers na elke training ook een 'rapportcijfer' geven over hoe zwaar zij de training vonden. 'Iemand die in het "oranje" of "rood" staat, krijgt een aangepaste training. Wie heeft welke prikkels nodig op welk moment? Alles draait om balans: er wordt hard en intensief getraind, maar overbelasting is - zeker met het moordende schema van Ajax - uit den boze.'

Ten Hag zou een groot voorstander zijn van het principe 'meten is weten'. Hij zou zich enorm verdiepen in de materie en bovendien beschouwt hij de fysieke staat van zijn selectie als een pijler van zijn succesvolle werkwijze. Dat er dagelijks contact is met de medische staf en de performance-afdeling vindt hij dan ook enorm belangrijk. Ook de nachtrust van de Ajacieden wordt in de gaten gehouden en het missen van een uitlooptraining wordt 'een zonde' genoemd.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
toch baal ik nog steeds dat de Ligt precies uit tegen de lampen en Onana tegen thuis tegen Heerenveen geblesseerd waren. Ik schat in dat we dan nu 4 punten meer hadden en pisvee 2 punten minder. Dan was je al bijna kampioen.
1 0
gebruikersnaam
In mijn ogen weegt puntverlies (tot 2x toe) tegen Heracles zwaarder dan uit bij PSV
1 0
Bocarra
Het is wel duidelijk dat hij een tijdje in de keuken van Bayern/Adidas, heeft kunnen kijken. Zo blij met deze trainer.
1 0
3*stars*3
Vond alleen dat ze wat uitgeput leken tegen PEC en Az.
Waar ze daarna weer kracht vandaan hebben gehaald...

Trouwens niets meer gehoord of gelezen over die enge betweter Verheijen..
5 0
Labrador
Ik vind het allemaal leuk zolang we 12 mei maar met de schaal staan
2 0
Mokummerdam
Komt ook.
1 0