De Haan lovend: 'Pierie heeft veel potentie'

BartVeenstra, 12-04-2019 om 07:30, 4431 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

sc Heerenveen-clubicoon Foppe de Haan denkt dat Kik Pierie prima bij Ajax zal passen. De verdediger werd volgens De Telegraaf donderdag medisch gekeurd, waarna hij een contract voor vijf seizoenen tekende. Naar verluidt betaalt Ajax minimaal vier miljoen euro voor het talent.

'Of hij het absolute topniveau al heeft, weet ik niet', zegt De Haan in De Telegraaf vrijdag. 'Maar hij is een slimme jongen, een goede prof en hij durft. Opbouwend is Kik echt goed. Hij heeft een prima inspeelbal en weet zich ook raad in de kleine ruimte. In verdedigend opzicht moet hij nog wel wat leren, maar hij heeft een hoop potentie', aldus De Haan, die Pierie bovendien steeds slimmer vindt worden. 'Hij probeert mensen aan te sturen en hij neemt zijn verantwoordelijkheid. Je ziet dat hij dingen leert.'

Toch lijkt de stap van sc Heerenveen naar Ajax groot. De lat ligt in Amsterdam steeds hoger en dat zou een probleem kunnen zijn voor Pierie. 'Als het niveau stijgt, zoals nu, is het moeilijker om aan te haken. Heel vaak zie je hoeveel potentie iemand heeft aan de tijd die hij nodig heeft om er te staan. Sommigen maken bijna moeiteloos de volgende stap. Maar dat kan ik bij Kik nog niet inschatten.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Tha, ik begrijp wel dat Marc interesse had voor Kip Pierie.
Moeten maar zien hoe het smaakt.
0 0
DeMeervanweleer
Was vorig seizoen een revelatie herinner ik mij, op z`n 17e.... zit nog heel veel rek in. Lijkt me een veelzijdige verdediger met een goeie kop.
0 0
mercurius3
Wij van wc eend adviseren wc eend
0 -1
trodat4030
Voordeel voor Kik is dat het niveau vd selectie toch wel flink zal dalen aankomende zomer. Nú ligt de lat idd erg hoog, maar die ligt over een paar maanden echt een stukkie lager als je realistisch bent. Misschien alsnog te hoog, maar dat moeten we afwachten. Labyad had het veel moeilijker, die kwam in een selectie die met de week sterker werd door aankopen als Tadic en Blind en het fit raken van Donny en Frenkie. Die kon absoluut niet aanhaken in die paar weken..

Ik snap de aankoop op zich, net als die van Scherpen (al vind ik die wat gehyped, die is vooral groot en jong, maar vind t geen geweldenaar), maar ik weet niet of dit jongens zijn die de basis van Ajax zullen halen. Ik zie ze beiden als gokjes..
2 0
de-Ajacied
De verdediging van Heerenveen is de zwakste van de eredivisie. Koop gewoon Angelino weg bij psv
0 0
BrandjeXL
Je hebt dus duidelijk niet naar Ajax-Psv en Vitesse- Psv gekeken.
0 0
ricky10
Dat ligt niet zozeer aan Pierie maar het middenveld is zo slecht dat Heerenveen 90 minuten druk heeft op eigen goal. Pierie moet overigens nog veel leren en dat kan bij Ajax beter dan bij Heerenveen. de potentie is er absoluut wel
2 0
godlike
Op dit moment nog niet enthousiast maar ik laat me verassen. Hij is jong en heeft kennelijk veel potentie. We geven hem de tijd, volgend seizoen verhuren zou ik dan ook niet erg vinden.
0 0
HsvHoek
Gecondoleerd alvast.
0 0